SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Italiaan saatiin vihdoin hallitus

Italian uusi pääministeri on Enrico Letta. Italian vaikutusvaltainen päivälehti La Republica uutisoi hallituksen muodostamisesta. Ulkomaiset uutistoimistot ja tv-kanavat ovat myös uutisoineet Italian uudesta hallituksesta (esim. BBC, ARD, Reuters)

Italian varapääministeriksi nousee Berlusconin PDL-puolueen puoluesihteeri Angelino Alfano. Alfano hoitaa  myös sisäministerin tehtävät. Valtiovarainministeriksi  nousee   Italian keskuspankin pääjohtaja Fabrizio Saccomanni. Liberaalin radikaalipuolueen EU-komissaari Emma Boninosta  tulee ulkoministeri.

---------

P.s. Ja täällä Suomessa puheenjohtaja J Sipilä on  kokoomuksen linjalla  EU -politiikassa

P.s. Vain yksi kansanedustaja -US:n blogisaitillakin kirjoittava- käytti kansallista veteraanipäivää eripuran lietsontaan. Hänen puolueensa oli kuitenkin T Soinin johdolla eduskunnan ulkoasianvaliokunnassa eilen  tukemassa hallituksen eduskunnalle antamaa Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selontekoa. Siitä T Soinille tunnustus.

 

Ilman kirjoittajan omaa kuvaa kirjoitetut kommentit poistetaan 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oli jo aikakin hallituksen muodostamiseen. Nyt vain odotamme sitä, kuinka toimintakykyinen se on?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Berlusconilaiset ja Italian kommunistisen puolueen rippeet samassa hallituksessa. Ei tunnu kaikkein toimivimmalta hallituspohjalta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Onhan se suuri saavutus, kun Berlusconi saa taas puolueensa kautta vallan. Siinä se euron kivinen tie tasoittuu.

Lippu salkoon EU:ssa!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Herra Kankaanniemi on tullut nykyään perusnegatiiviseksi muuttunut kirjoittaja ja kommentoija. Seura tekee kaltaisekseen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Lettan porukka vaikuttaa näin näppituntumalta hieman hajanaisemmalta kööriltä kuin mitä Berlusconin poppoo. Montin kiinteistöverokin heitettiin suorilta peruutukseen.

En laittaisi kaikkia pelimerkkejäni kiinni sen puolesta, että tuo hallitus istuu suunnitellun täyden ajan.

Ja onhan Saksa aiemminkin tässä viime vuosina vaihtanut Italian hallituksen kokoonpanoa, joten ei tämä mitään uutta olisi. Jotkut maat ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset