SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Presidentti Niinistö näkyy ja toimii eri tavalla kuin edeltäjänsä

Saksan liittopresidentti Joachim Gauck saapuu tänään Suomeen tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraaksi . Kanslian tiedotteen mukaan vierailun aikana keskustellaan mm. Suomen ja Saksan kahdenvälisistä suhteista ja taloudellisesta yhteistyöstä, Euroopan tilanteesta ja tulevaisuudesta sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä.

Ensi viikolla tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen tekee virallisen vierailun Ranskaan 9.-11. heinäkuuta 2013. Kanslian tiedotteen mukaan presidentti Niinistö käy keskustelut presidentti Francois Hollanden kanssa Élysée-palatsissa keskiviikkona 10. heinäkuuta. Keskusteluissa on esillä mm. Suomen ja Ranskan kahdenväliset suhteet, Euroopan taloustilanne sekä ajankohtaiset kansainväliset kysymykset. Lisäksi presidentti Niinistö tapaa Pariisissa Ranskan pääministerin Jean-Marc Ayrault'n sekä maan muuta poliittista johtoa.

Viime viikollahan Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili Niinistön vieraana. Kotimaassakin Niinistö liikkuu aktiivisesti. Viime sunnuntaina hän  oli Pihtiputaalla perinteisissä keihäskarnevaaleissa ja nyt  keskiviikkona Seinäjoella Farmari 2013 näyttelyssä.

Tässä on hyvä palauttaa vielä mieleen, mitä perustuslaki sanoo ulkopolitiikan johtamisesta. Perustuslaki ei suinkaan estä tasavallan presidenttiä  tapaamasta myös EU-maiden johtoa. Näin myös  Niinistö tulee takuuvarmasti  tekemään. Eihän tästä ole kuin kuukausi siitä,  kun pääministeri Jyrki Katainen tapasi Ranskan presidentti Francois Hollanden. Nyt Hollande tapaa jo presidentti Niinistön.

Presidentti Niinistö  näkyy ja toimii eri tavalla kuin edeltäjänsä.

P.s. On mielenkiintoista ollut seurata reaktioita siitä, kun presidentti Niinistö puuttui kehitysministeri Hautalan löysiin puheisiin. ”Minusta pitäisi osata välttää antamasta ennakkoratkaisuja tai omia käsityksiä, etenkin jos käsityksenantajana on ministeri. Siinä astutaan aika pahasti varpaille perinteistä oikeudenkäyttöämme”, Niinistö totesi  kesken vierailunsa Farmari-maatalousnäyttelyssä Seinäjoella. Tätä toverioikeutta pukkaa esiin monissa paikoissa ja asioissa nykyään, eikä eräät US-blogit tee siitä poikkeusta

lman kommentoijan   tunnistettavaa omaa  kuvaa kirjoitetut kommentit poistetaan 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Matti Pinola

Saulin kauden alku on ollut minulle positiivinen yllätys. Hän on ottanut arvojohtajan roolin, ja puhuu sovittelevasti. Toisaalta osaa antaa myös kriittistä palautetta, jos on tarvetta. Näin muun muassa Hautalan tapauksessa. Presidentillä kun on vähän varsinaista valtaa, on hänen oltava paljon näkyvillä eikä nautittava pelkästään hyvistä etuoikeuksista. Sauli on tässä onnistunut.

Pjotr Hadermann

Jääkiekkoon verrattuna tulos Saulille 7 - 1.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

DDR:ssä pappina toiminut Gauck oli vuosia Stasin valvonnan alla ja on toiminut yhdistyneessä Saksassa Stasin arkiston johtajana. Hänellä voi olla valistuneita näkemyksiä EU:n ja Yhdysvaltain suhteita ravistelevaan Snowdenin kysymykseen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tietoja vaihdetaan ja saadaan sekä annetaan, joista onneksi kaikki ei ole
verkosta urkittavissa.

Mika Samuel Kiekkijev

Täytyy yhden kerran olla kirjoittajan kanssa aivan samaa mieltä.

Niinistö on ehdottomasti osoittaunut tehtävänsä mittaiseksi ja itseäni erityisesti viehättää hänen aktiivinen osallistumisensa yhteiskunnaliseen keskusteluun.

Halosen aikana oli ajoin vaikea muistaa, että meillä oli presidentti.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

No jospa niitä jatkossa tulee lisää - olla samaakin mieltä !

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tuota toverioikeutta tuntuu harrastavan myös kansanedustaja -bloggaaja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset