SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Suomellakin on oikeus saada komissaari

 

Täällä kirjoitettiin  eilen enemmän tai vähemmän asiallista tekstiä Suomen seuraavasta  EU:n komissaarista. Nykyisten   komissaarien toimikausi päättyy vuoden 2014 lopussa.  Suomen komissaarin  valitsee valtioneuvosto (ks. 30.09. 2009 VN:n päätös oli Olli Rehnistä) . Komissaarin tehtäväaluetta ei sen sijaan päätä valtioneuvosto, vaan se ratkeaa komission puheenjohtajan ja jäsen valtioiden välisissä neuvotteluissa.

Komissio muodostuu 27-jäsenisestä komission kollegiosta, johon kuuluvat myös komission puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Komission jäsenet, joita on yksi kustakin EU-maasta, johtavat komission poliittisia linjauksia viisivuotisen toimikautensa aikana. Kukin komission jäsen vastaa jostakin tietystä EU-politiikan alasta komission puheenjohtajan tehtävänjaon mukaisesti.

Komissio kokoontuu joka keskiviikko Brysselissä. Euroopan parlamentin täysistuntojen aikana se kokoontuu tiistaisin Strasbourgissa. Komission puheenjohtaja hyväksyy kunkin kokouksen esityslistan.

Komission puheenjohtajan valitsevat jäsenvaltioiden hallitusten edustajat kuultuaan Euroopan parlamenttia. Puheenjohtajan valinnan jälkeen jäsenvaltiot ja puheenjohtaja valitsevat muut komission jäsenet. Lopuksi parlamentin tulee antaa luottamuslause koko komissiolle ennen sen viisivuotisen toimikauden alkamista.

Suomellakin on oikeus saada komissaari, eikä siihen oikeuteen  tarvita Suomen erillismaksuja Välimeren maille tms, jolle ala-arvoiselle tasolle  täällä  muutamien kommentoinnissa eilen jopa mentiin. Valtioneuvosto voi nimetä Suomen ehdokkaaksi suostumuksensa mukaisesti vaikkapa edelleen jatkamaan  Olli Rehnin tai vaikkapa T Soinin. 

José Manuel Barroson johtama nykyinen  Euroopan komissio 

 

Ilman kommentoijan   tunnistettavaa omaa  kuvaa kirjoitetut kommentit poistetaan 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Harri Rautiainen

Seppo-Juha,
Huomiosi ovat oikeaanosuvia. Somen mahdollistaman 'kansanjournalismin' myötä kirjoitusten tarkkuus ja faktoihin nojautuminen on kärsinyt.

Aika ei riitä, mikäli omaa elämää netin ulkopuolella, kaikkea korjaamaan.

Jonas Hellgren

Miten olisi kenraalikuvernööri?
Sitten etsittäisiin vapaaehtoista Eugenia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kokoomus katsoo Kataisen kotimaassa korvaamattomaksi joten esittänee Soinia seuraavaksi komissaariksi.

Harri Rautiainen

Onneksi Kokoomuksella on muitakin ehdokkaita kuin Soini.

Alexius Manfelt

Olisiko nyt Lissabonin sopimuksen mukaista, että kun komissio toimii 5 vuotta ja nykyinen aloitti 1.11. niin uusikin aloittaa toimintansa juuri 1.11.2014. Toilsaalta Lissabonin sopimuksen mukaan esim. Neuvoston puheenjohtaja ja korkea ulkopoliittinen edustaja aloittavat työnsä juuri 1.11.2014. Siis niin ainakin Lissabonin sopimuksen mukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset