SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Eikö käytäisi vaalit ensin

Uuden hallituksen muodostaminen on viime aikoina muodostunut  heinäkuun uutispulassa melkein päivittäiseksi ajanvietteeksi . Eilen ja tänään on ehditty muodostamaan jo  useita hallituskokoonpanoja ja heitetty samalla oppositioon puolueita.

Hyvät ihmiset. Vaikka kuinka viihteen puolelle menevää ajanvietettä hallituksen muodostaminen on, eikö katsottaisi vaalien tulos ensin. Ennen seuraavan hallituksen muodostamista  pidetään kahdet vaalit  (Europarlamenttivaalit toukokuussa 2014 ja sääntömääräiset  eduskuntavaalit huhtikuussa 2015). Monilla puolueilla on kaiken lisäksi sääntömääräiset  puoluekokouksetkin  ennen vuoden 2015 vaaleja (Kokoomus, Keskusta ja SDP ensi vuonna).

Jos joku luulee, että Kokoomus on heittänyt pyyhkeen kehään, siinä erehtyy pahan kerran. Norjassa ja Ruotsissa Kokoomuksen veljespuolueilla (Høyre  ja Moderaterna) kannatus liikkuu 30 %:n tasolla. Suomessa vie aikansa, että päästään samalle tasolle, mutta pitkässä juoksussa suunta on sama.  Jyrki Kataisen aikana Kokoomus on jo noussut eduskuntavaaleissa (myös kuntavaaleissa ja europarlamenttivaaleissa)  Suomen suurimmaksi puolueeksi, johon kukaan aikaisempi Kokoomuksen puoluejohtaja ei ole yltänyt.   

Parlamentaarisessa demokratiassa  välillä voitetaan vaaleja, välillä hävitään vaaleja. Niin käy jokaiselle päähallitus- ja/tai  oppositiopuolueille. Erikoista tässä meneillään olevassa hallituskeskustelussa on se, että myös oppositiossa voidaan hävitä vaalit. Tämä tunnutaan unohdetun käytävässä keskustelussa. Eikö käytäisi vaalit ensin.

Tämä kirjoitus on vähintään yhtä oikeutettu kuin molempien oppositiopuolueiden nykyinen hehkutus uudesta hallituksesta ilman, että vaaleja on käyty.

Ilman kommentoijan   tunnistettavaa omaa  kuvaa kirjoitetut kommentit poistetaan 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Sampo Ali-Jaakkola

Toden totta. Hittoako vauhkoavat ennen vaaleja.
Kaikkein typerintä on tuulettaa omaa paremmuuttaan, sillä karkoittaa vain äänestäjät.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Suomessa pitäisi siirtyä takaisin vähemmistöhallituksiin. Olisi eduskunnalla muutakin virkaa kuin toimia pelkkänä kumileimasimena, ja ehkä hallituksetkin saisivat jotain aikaan.

Mutta kenestä tulee Jyrki-boyn seuraaja pääministerinä, jos ja kun mies häippäisee Brysseliin?

Antti Jokinen

Kuumana käyvät keskustelut seuraavasta hallituspohjasta varmaankin johtuvat siitä, että kansa kokee Kataisen hallituksen täydellisesti epäonnistuneen. Ja valitettavan huono hallitus Suomella on. Eikä varmaan ministerien töppäilyt yhtään lisää arvonantoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset