SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Ruotsi teki taas miljardiluokan hävittäjäkaupat

Aamun uutiset ovat kertoneet, että Brasilia ostaa 36 ruotsalaisia  Jas Gripen hävittäjää.  Eipä ihme, että länsinaapurissa tämä on  suuri  uutinen. Onhan kysymys monen miljardin euron kaupasta (kruunuissa vajaat  30 mrd).

Jas Gripen on mennyt kaupaksi monen maahan. Muistuu heti viime vuodelta mieleen, että myös Sveitsiiin Ruotsi teki miljardiluokan hävittäjäkaupat.

Ruotsi kuuluu maailmassa 10  suurimpaan  aseiden viejiin ja asukasta kohti laskettuna  Ruotsi on suurin.  Toissa vuonna maan suurin päivälehti uutisoi ennätyksellistä aseviennistä. Ruotsin aseviennillä on pitkä historia.  

Huolimatta hienoista hävittäjäkaupoista, Ruotsin puolustusvalmiudesta  kohistiin viime kesänä . Ruotsin  puolustusvalmiudesta   tehdään jopa parodiaa   ja kehutaan samalla Suomea sanomalla jopa, että Suomen puolustusvoimat ovat  sekä suurempia että  kustannustehokkaampia kuin Ruotsissa.

”Ruotsin puolustus on hyvin varustettu puolustamaan maata, mutta myös edistämään  vakautta muualla maailmassa.”  Teksti on lainaus  Ruotsin puolustusministeriön sivulta.

Suomihan puolusti vv. 1939-45  oman itsenäisyytensä lisäksi myös Ruotsin vapautta.

 

P.s .Viime vuonna Ruotsin Expressen  iltapäivälehti uutisoi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

Kaupankäynnissä täytyy läntisille lajitovereille kyllä nostaa hattua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset