SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Ovatko Suomen mepit tänään EU-parlamentissa Kataisen puolesta vai vastaan ?

 

 

Parlamentti äänestää tänään määräaikaisista  komissaarinimityksistä  aamupäivällä.

Kysymys kuuluu, ovatko kaikki Suomen mepit tänään EU-parlamentissa Suomen ehdokkaan Jyrki Kataisen puolesta vai vastaan ?

Minulla on sellainen muistikuva, että itse Timo Soini sanoi taannoin, että tuetaan Suomen ehdokasta puoluekantaan katsomatta. Jyrki Kataisen kuulemistilaisuudessa syntyi käsitys, että kaikessa mahdollisessa PS:n edustajat tekevät vain Suomen sisäpolitiikkaa eikä kaikkia maita hyödyttävää Eurooppa –politiikkaa.

Eduskuntavaaleissa ehdokkaaksi asettuva ja ministeriksi pyrkivä Paavo Väyrynen on tietysti luku sinänsä yhtä lailla, miten T Soini on käskyttänyt PS:n meppejä. On nimittäin molemmilla "herroilla" hinku päästä ministeriksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Epäilemättä herrojen perussuomalaisten käytös tässä äänestyksessä pannaan merkille tulevaisuutta ajatellen. Mutta, ehkäpä herrat viihtyvät paremmin Brysselissä kuin kotimaan politiikassa. Ainakin minä veikkaan asian olevan näin, ellei ministerin paikoista ole takuuta.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Olisi kyllä aika kornia Väyryseltä olla ehdokkaana eduskuntaavaaleissa
ja ottaa kansanedustajan tehtävä vastaan vain, jos pääsee ministeriksi.
Voikohan muuten palata mepiksi takaisin, jos on välillä kansanedustajana pari kuukautta, vai onko ero mepin tehtävistä sitova.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En oikein ymmärrä millä tavalla se olisi erityisen kornia. Stubb oli ehdolla eurovaaleissa vaikka pyrki samaan aikaan Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja oli selvillä, että hän ei voi hoitaa molempia tehtäviä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #3

Kornia siinä on se, että näin hän kiristää omaa puoluettaan ja samalla pitää ensimmäisellä eu-parlamentin varasijalla olevaa "varpaisillaan" Sipilä parka.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Katainen on Katainen ja hänet muistetaan fantastisen hyvin Suomessa tulevaisuutta ajatellen jo pelkästään track recordin perusteella. Suomi sentää kuuluu euromaiden menestystarinoihin:
BKT:n kasvu:
http://fi.tradingeconomics.com/finland/gdp-growth-...
Valtionvelka:
http://fi.tradingeconomics.com/finland/government-...
Työttömyys:
http://fi.tradingeconomics.com/finland/unemploymen...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jonkunlaista rehellisyyttä kommentteissa.
Onko tosiaan niin, että Suomen bujdettialijäämä ja velkaantuminen on
y k s i n Kataisen syytä.

Opposition varjobudjeteissa ei ole esitetty mitään vaihtoehtoa Suomen velkaantumisen pysäyttmiseksi, vaan esitetty vähintään yhtä surta velanottoa.

On tullut seurattua näitä asioita vuosikymmeniä . Syyttäminen
yhtä henkilöä Suomen velkaantumisesta on suoranaista epärehellisyyttä, jos vienti ei vedä .

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ketään en syytä, mutta pomo on vastuullinen, kuten hän itsekin toteaa.
Kerroin maan tilasta. Tarkoitus oli vain tasapainottaa Kataisen itsestään antamaa todistusta.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #10

Vastauksesi on puutteellinen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #11

Mistä Pietikäinen sai päähänsä, että syytän yhtä miestä (Katainen) kaikesta? Näytin Suomen viimeisten vuosien kehityksen pylväinä ja lukuina (tradingeconomics.com -sivustolta). Katainen on itse korostanut vastuunkantoa, joten hän mieltää itsekin pääministerin olevan "primus inter pares", hallituksen päämies.

Hän on myös sanonut, että EU on menestystarina vailla vertaa:
http://www.talouselama.fi/uutiset/katainen+eu+on+m...

Ihmettelen saamaani hyökkäävää kommenttia "vastauksesi on puutteellinen". Minä vastaan vain omasta tekstistäni enkä näe viisaaksi ryhtyä enemmälti kommentoimaan minusta annettua väärää todistusta, joka liittyy aiempaan kommenttiini. En kuulu mihinkään puolueeseen, joten olen vapaa sidoksista hallituksen tai opposition suuntaan. Maassa kuitenkin on marssittu lähinnä hallituksen (eduskunnan enemmistön) tahtiin.

Toivon Euroopan kansojen vuoksi, että Katainen onnistuu työssään pätkäkomissaarina (vaikkei vastaakaan kaikesta yksin). Suomen talous - kuten euroalueenkin - sen sijaan on nyt heikommassa jamassa kuin v. 2007/08. Valitettavasti.
Siksi Kataisen toimet Brysselissäkin ovat suurennuslasin ja kirkkaan valokeilan alla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kataisella on todella näyttöä komeaan EU-uraan! Hän on lähes yhtä hyvin kunnostautunut kotimaassaan kuin Juncker omassaan!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niin omakohtaista vastuuta omasta mielipiteestään täällä harva näköjään perustelemalla ottaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #12

Eihän kai Katainen sentään ole sotkeentunut mihinkään lahjusjuttuun niin kuin Juncker kotimaassaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #23

Oletko tutustunut Kataisen poliittisen uran alkutaipaleisiin. Vähän läksi käyntiin "kontaten" ninkun sanotaan. Ei tainnu sentäs lahjuksia tulla esille.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Uutiset kertoivat juuri, että Katainen on valittu talouskomissaariksi
äänin 421-170.Tyhjää äänesti 32.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/katainen%20aa...

P.s. Kaipa saadaan kohta lisää tietoa Suomen meppien äänestyksestä.

Reijo Tossavainen

Yle Uutiset kertoo, että "Euroopan parlamentti kuuli Kataista maanantaina. Tuolloin ex-pääministeri korosti taitojaan neuvottelijana ja kompromissien tekijänä. Hän myös korosti työllistämisen tärkeyttä."

Juuri näissä asioissa Katainen epäonnistui. Kataisen hallitus ei halunnut aiemmasta käytännöstä poiketen kuunnella oppositiota tärkeissä asioissa. Sitten kun hallitus oli epäonnistunut löytämään soteratkaisua, hallitus hyväksyi opposition mukaan ja ratkaisu löytyi.

Uutisen mukaan Katainen korosti myös työllistämisen tärkeyttä. Tämä on melkein hirtehishuumoria, sillä Kataisen hallitus lupasi 100.000 työpaikkaa lisää. Todellisuudessa saman verran Kataisen pääministerikautena tästä maasta hävisi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tossavaisen kommentti ei ole senkään vertaa uskottava, kun puolueenne ei ole esittänyt itse velkaantumisen pysäyttämistä, vaan vähintään
y h t ä s u u r t a velanottoa kuin hallitus. Pitäisin vähän pienempää ääntä, jos oma esimerkkiä ei anna perusteilla mölyämiselle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli Tossavaisella olisi pienikin käsitys niistä ongelmista missä vientiteollisuutemme painii niin olisi toinen ääni kellossa. Suomi on siirtynyt korkean tengnologian tuottajasta bulkkitavaroiden tuottajaksi, tämän Sailaskin aamulla totesi ja syyllisiä tähän ei ole hallitukset vaan suomalaisen, devalvaatioilla pilatun, teollisuuden johdon kyvyttömyys uusiutua. Sailas puuttui myös liian suureen julkiseen sektoriin ja niin kauan kun persut toimivat "aisankannattajana" kepulle ei suurta kuntauudistusta, kepun valtapoliittisista syistä, aikaansaada ja sitäkautta julkista sektoria supistettua.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tämä valittu ? tuntematon suuruus,onkin kiihkomielinen EU tapaus,joten tiedossa on kylmää kyytiä demokratian rippeille.Junkker.Bunkker.Katajainen sai salkkunsa,tietenkin.

Vallankahvassa roikkuville ,hyvä veli/sisko ja kabinetti sopimukset saavatkin jatkoa yhä kiihtyvässä tahdissa.Veroparatiisin johtaja..Junkker,niinpä tietenkin.Liittovaltiohanke,suuressa mahdissaan ja mittakaavassa.

Vanhoillinen muutosten vastustaja joka ylläpitää näin ollen Merkelin jne.tahtomaa linjaa.Kunhan pääsevät jakamaan sopiville "lahkolaisille"tärkeät virat voi näytelmä taas jatkua kulissien takana.

http://www.hs.fi/talous/a1379737075921

http://www.hs.fi/talous/a1376795059557

Suuruudenhulluus,ylimielisyys,korruptio.Näitä arviosanoja käyttävät muuallapäin euroopan valtioita EU:sta,Suomessa ei suurelle "yleisölle"paljastetakkaan mitä tapahtuu siellä päämajassa,Brysselissä.Onneksi Saksalaisilla menee paremmin kuin 20 vuoteen.

Jukka Mäkinen

Oikein hyvä että Katainen valittiiin talouskomissaariksi.
Hänen kyvyillään, jota mahtava saavutusten luettelo vahvistaa, Unioni saadaan kaatumaan talouden romahtamiseen nopeutetussa aikataulussa.
Sitten päästään taas aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Blogissa loukojen loksutusta mahtuu bittiavaruuteen.
Hyvää kesän jatkoa !

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomalaisista mepeistä Kataisen puolesta äänestivät Anneli Jäätteenmäki, Olli Rehn, Paavo Väyrynen, Nils Torvalds, Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa, Henna Virkkunen, Liisa Jaakonsaari ja Miapetra Kumpula-Natri.

Kataista vastaan äänestivät Jussi Halla-aho ja Sampo Terho.

Heidi Hautala ja Merja Kyllönen äänestivät tyhjää.
---------

Timo Soini on selityksen velkaa, joka ei nyt enää kelpaa, mutta tulee vastaan myöhemmin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Minulla on sellainen muistikuva, että itse Timo Soini sanoi taannoin, että tuetaan Suomen ehdokasta puoluekantaan katsomatta."

Mielenkiintoinen näkemys... löytyykö linkkiä vai ollaanko edelleen muistikuvissa?

Eli jos olisi omasta maasta täysin kauhea ehdokas (omasta mielestä) ja toisesta maasta löytyisi, edelleenkin omasta mielestä, parempi ehdokas....... niin tulisi väkisin äänestää siltikin suomalaista ehdokasta, vain koska hän on suomalainen...?

Piruuttani (vittumainen luonne kai) äänestäisin itse omasta mielestäni parasta ehdokasta enkä esim. maan/sukupuolen/whatever mukaan..... Tässä tilanteessa en tiedä onko perussuomalaisilla esim. ollut parempi ehdokas, jota ovat kannattaneet, vai mikä on motiivina. Tilanteessa on komedian piirteitäkin, koska epäisänmaallisuuskortti on oikein käytettynä yksi tehokkaimmista pelikorteista politiikan korttipelissä.

Mikäli Soini on lupaillut jäsentensä puolesta äänestykset, niin epäilen entistä enemmän hänen logiikkaansa (tai moraaliaan... jompaa kumpaa täytynee epäillä). Se, ettei poliitikko saisi käyttää omaa järkeään (puolue esim. määrää eli aivot on ulkoistettu puoluejohdolle), tosin taitaa olla ihan selvä asia useimmille nykypolitiikkaa seuraaville.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ennenkuin täällä arvostellaan "kun perus suomalainen"on syytä miettiä ja tarkkaan missä on Suomalaisille julkinen,laaja,selkokielinen selvitys siitä missä mennään EU liittovaltiossa tällä hetkellä,ja mihin pyrkimys on.

Nämä hallituksen ministeri vaihdokset ynm.jatkuvalla syötöllä ja heitellen keitä sattuu millekin pallille,ei pysy moni enää mukana.Suomessa poliitikot keskittyvät EU:hun ja siellä oman pallinsa ja etunsa säilyttämiseen,etunsa ajamiseen,missä on kotimaan asioita ajava instanssi,taho nykyään?Siis ei missään??Virkamiehetkö ne siellä hoitelee maan asioita säädöksien ja kieltolakien säätämisen ja keksimisen ohessa?

Nämä henkilöt es.junker ynm.ovat suurelle osalle ihmisistä täysin vieraita,eivätkä ihmiset välttämättä ymmärrä ettei Suomi enää päätä,eikä ole päättänyt likimain 20vuoteen mistään omista asioistaan.

http://www.handelsblatt.com/politik/international/...

Nämä poliitikot jotka ajavat merkelin,junkerin jne.johdolla EU:ta kriisistä kriisiin,on saatettava julkisesti taustoiltaan ihmisten tietoon.
Junker es.on veroparatiisin entinen pääministeri jonka taustoista löytyy sitä sun tätä.Merkelin taustat ja aatteet ovat myös mielenkiintoiset jne.jne.

Suomen lainsäädäntö,perustuslaki,yksilön oikeus saada oikeutta jne.ovatkin suurelta kansalta salakähmäisesti ujuttaen muutettu vastaamaan EU lainsäädäntöä,perustuslakia(es.Suomen valuutta)yksilön oikeudet lain edessä eri instanseissa jne.on muuteltu ja muokkailtu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset