SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Pääministeri Stubb viestitti, että johtaa nykyistä hallitusta – ei edellistä

 

Pääministeri Alexander Stubb puhui eilen EK:n syysseminaarissa . Puheen teema oli ”Uusi nousu: Hyvinvointiyhteiskunnan uudistaminen ja kilpailukykyisempi talous”.

Puheessaan pääministeri Stubb teki selväksi, että hän johtaa nykyistä hallitusta, ei edellistä.

Muutama lainaus puheesta:

 ”Kymmenen vuotta sitten olimme Euroopan edelläkävijä. Nyt olemme ongelmatapausten joukossa. Kysymys kuuluu: miten tähän tultiin? Ja vielä tärkeämpi kysymys: miten tästä eteenpäin?”

”Valtion velka nousee vuoden 2008 tasosta, 54 miljardista eurosta, noin 101 miljardiin euroon ensi vuoden loppuun mennessä. Velka siis lähes kaksinkertaistuu seitsemän ”laihan” vuoden aikana. Näin ei voi jatkua.”

”Tuoreena pääministerinä olen halunnut tässä puheenvuorossani kertoa rehellisesti tilannekuvan niin kuin sen näen. Kesällä 2011 hallitus aloitti haastavassa tilanteessa, uudenlaisen vaalituloksen jälkeen.”

”Kesti kolme vuotta päästä yhteisymmärrykseen siitä, mitä me oikein tehdään. Nyt on 250 lakia menossa eduskunnassa läpi, joista 105 on vielä viemättä. Mielestäni hallitus ei ole ollut tarpeeksi jämäkkä. Olisi pitänyt tehdä enemmän.”

”Hallitukseni peri vaikean poliittisen ja taloudellisen tilanteen. Talouden tervehdyttämistyötä teemme niin pitkälle kuin suinkin ehdimme. Seuraavan hallituksen on jatkettava talouden tasapainottamista hallituksen väristä riippumatta.”

--------------

Seuraava pääministeri Stubbin  puheen viesti liene  ilmeisesti tarkoitettu gallup –johdossa olevalle pj J Sipilälle ja hänen puolueelle:

”En kannata sitä, että valtio toimisi taloudessa nykyistäkin enemmän valtionyhtiöiden kautta, keräisi veroilla enemmän varoja, ja jakaisi niitä sitten uudestaan yritystukina. Ajatusmaailmani mukaan työpaikat ja kasvu syntyvät yrityksissä. Yrittäjät, omistajat ja työntekijät luovat kasvun ja uudet työpaikat.”

Onhan tämä erikoista, että yksityisenä  yritysjohtaja mainitun Juha Sipilän talouslinja on valtiojohtoisessa yritystoiminnassa. MTV:n aamutv:ssä maanantai-aamuna 24.11.2014 päätoimittajaraadissa Talouselämälehden päätoimittaja Reijo Ruokanen antoi täystyrmäyksen pj Sipilän kasvurahastopuheille.

Oliko pääministeri Stubbin eilinen puheen viesti myös siinä, että hän johtaa nykyistä neljän puolueen hallitusta, ei edellistä kuuden puolueen hallitusta..

Ei voi välttyä  tuolta johtopäätökseltä.

-------------

Tänään Yle TV1:ssä klo 21,05 on parituntinen puoluejohtajien  keskustelu. Odotan mielenkiinnolla keskustelua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Jos Stubb johtaa hallitusta, niin miksi se ei tee mitään? Kuulemma läjä vanhoja asioita aiotaan viedä eduskunnan koneiston läpi. Mutta missä ovat ne teot, joilla tämä maa nostetaan suosta?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Uusi kuntalakiesitys annetaan huomenna eduskunnalle.
http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...

Eli kaikki kuntauudistukseen liittyvät ja luvatut lakiesitykset tulee eduskunnalle annettua

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180785-kunt...
(ks. linkkiä aikataulusta)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Edustaja Tossavainen tässä kuukausi sitten olisi halunnut lopettaa koko sote -asian valmistelun samaan aikaan, kun puolueenne puheenjohtaja sitä vaati jopa poikkeuslakitoimin.

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

-------------

Ensi viikolla näemme, kuinka monta esitystä määräaikaan mennessä Stubbin hallitus ehtii eduskunnalle antaa.

Stubb sanoi eilen, että tällä hallituskaudella on kuitenkin aloitettu monia merkittäviä uudistuksia, jotka olivat aiemmin odottaneet tarttumista sekä toteuttamista.

”On estetty euroalueen romahdus ja onnistuttu pitämään Suomi vaikutusvaltaisena EU:n ja eurojärjestelmän jäsenenä. On onnistuttu estämään työttömyyden nousu niin korkealle kuin talouslukujen perusteella olisi voinut kuvitella. On pystytty tekemään tuntuva yritysverouudistus, jossa yhteisöveroa on kevennetty 1,2 miljardilla eurolla. On päätetty 6,5 miljardin euron varsin mittavat sopeutukset. On tehty lukuisia muita yritysten rahoitusta parantavia toimia ja viety isoja infrahankkeita eteenpäin. On saatu aikaan eläkeuudistus, josta kiitos työmarkkinajärjestöille. Myös sote-uudistus on valmistumassa eduskunnan käsiteltäväksi”, Stubb listaa.

---------
Hallitus pelasti STX:n Turun telakan säilymisen, joutuu nyt pelastamaan Talvivaaran kaivostoiminnan ja tuhannet työpaikat, toimii Soklin kaivostoiminnan aloittamisen puolesta, toimii vientitoiminnan edistämiseksi (Kiina, Etelä-Korea ) jne

-----
Missä on edustaja Tossavaisen puolueen lista.

Reijo Tossavainen

Sotella on vielä pitkä matka maaliin. Esimerkiksi rahoituksesta sopiminen jää uudelle hallitukselle.

Päätetyistä sopeutustoimista vain pieni osa saadaan toteutuksen tasolle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Soten toteutuksesta olen samaa mieltä. Peruslakivaliokunnan jäsenet joutuvat myös asemaan, jossa jokaisen pitäisi voida jättää valiokunnassa oma puolue taustalle ja kuunnella valtiosääntöasiantuntijoita huolella.

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/valiokunnat/v...

Mika Samuel Kiekkijev

Ottamatta nyt kantaa tuohon EU asiaan, koska siitä emme varmasti löydä edes vahingosa yhtämielisyyttä, mutta ilolla tervehdin sitä, että Sipilän "kasvurahasto" malliin on edes joku herännyt.

Mielestäni se on aivan yhtä hyvä idea kuin on Rinteen työllistämisen estämisesitys nollasopimusten poistolla, molemmat ovat kyllä sellaista vaalihöpinää, joihin ei näin vakavassa tilanteessa tulisi kenenkään sortua.

Yhteisöveronlasku oli hyvä päätös, mutta mielestäni 22% olisi ollut riittävä, en kuitenkaan kannata sen nostoa sille tasolle nyt enää. Poukkoilu on uskottavuutta heikentävää.

Osinkoverouudistuksessa tehtiin liuta huonoja päätöksiä, joita on aihetta katsoa seuraavan hallituksen uudelleen.

STX oli hyvä tai pitäisikö sanoa toivottavasti oli hyvä, kun ei tiedä millä ehdoin kauppa tehtiin, mutta ei se nyt todennäköisesti huonoksi muutu, kun asia joskus tarkemmin selviää.

Totuus kuitenkin on, että ainostaan PerusSuomalaiset ovat tehneet varjobudjetissaan konkreettisen esityksen, jonka avulla ne kaikkein nopeimmin toteutuvat ja jo olemassa olevat, mutta piilossa pysyvät työpaikat saataisiin "ulosmitattua", nimittäin "Viro-vero" pk-yrityksille ja juuri sillä tavalla kuin Persut asian esittivät.
Varjobudjetissa on myös muita erittäin hyviä asioita.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

PS:n varjobudjetin huonoja puolia on valtion menojen ja velanoton kasvattaminen.

Suomi tarvitsee verojärjestelmän kokonaisremontin. Euroopan ja EU-maiden pitäisi kehittää sisämarkkinoita, eikä luoda toisilleen esteitä. Siksi keskinäinen verokilpailu ei ole pitemmän päälle hyväksi.
http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155327-suom...

Tuossa viittaan myös verovähennysviidakkoon. Surkuhupaisaa on tämä uusi lapsiverovähennys korvaamaan lapsilisien 10 euro/kk leikkauksen. Yhtä surkuhupaisaa on kepun touhut ja muka epäluottamuslauseen esittäminen perjantaina hallitukselle. Lapsiperheet voivat saada lisämenoja tai säästää paljon enemmän ruuan hinnan muutoksilla, polttoaineen hinnan muutoksilla, kuntien taksapolitiikalla ym.

Tuossa eilen kerrotiin, että Suomessa naiset käyvät paljon vähemmän työssä kuin Ruotsissa. Siksi kepun touhu on kaksinaamaista. Osa-aikatyöllä Suomen taloustilannetta kohennettaisiin, jos tähän annettaisiin perheille nykyistä paremmat edellytykset.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Edellisen hallituksen pääministeri Jyrki Kataisen nimi on esillä useissa EU-maissa tänään.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker esitteli tänään europarlamentille komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen laatiman 315 miljardin euron työpaikka-, kasvu- ja investointipaketin Strasbourgissa.

http://ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-investm...

http://ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-investm...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset