SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Onko kokoomuksella periaateohjelma äänestäjäkuntaa eniten vastaava ?

 

Maaseudun Tulevaisuus on teettänyt tutkimuksen, jossa  on selvitetty äänestäjien oikeisto-/vasemmistosuuntautumista.

Kyselyn mukaan 15 %  suomalaisista kuuluu omasta mielestään oikeistoon ja  41 % mieltää  olevansa  ainakin jonkin verran oikealla.

Millä puolueella  periaateohjelma on lähimpänä  äänestäjäkunnan valtaenemmistöä varten.

Kansallinen Kokoomus rp:n  periaateohjelmassa   todetaan: ”Kokoomus on keskustaoikeistolainen kansanpuolue”. Tuosta on vaikea muitten pistää paremmaksi. Nostan tässä kilpailuhenkeä.

Muut puolueet:

Keskusta   SDP    PS      VL  Vihreät   KD   RKP  Muutos 2011  Piraattipuolue

 

P.s. Voit kehua  tässä oman puoleesi toista paremmaksi, mutta vältä toisen puolueen haukkumista. Pystytkö siihen.  Tasapuolisuuden nimissä otin linkit valmiiksi hyvänä palveluna. Tuossa eivät ole kaikki puoluerekisteriin   merkityt puolueet. Loput löydät  em. linkistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niinpä niin.

Suomessa taitaa olla niin monen puolueen kannattajalla (ml. US-blogikeskustelu) , ettei uskota omaan asiaan, vaan keskitytään toisen puolueen haukkkumiseen.

Suomessa on puolueista runsaudenpula. Enemmän tarvitaan seuraavassa hallituksessa puolueiden välillä ideologista liimaa.

Reijo Tossavainen

Kokoomuslaisista 61 % katsoo kuuluvansa ylempään keskiluokkaan. Siis eräänlainen "paremman väen" puolue.

Tosin mainonnan avulla kokoomus on yrittänyt luoda itselleen jonkinsorttista työväenpuolueen leimaa. Siinä se ei ole onnistunut. Päinvastoin viimeisen puolen vuoden aikana kansalaisille on selvinnyt puolueen itsekkyyteen perustuva politiikka.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Edustaja Tossavainen, et pysynyt blogin toivomuksessa. Aloit heti haukkua toista puoluetta. Sitähän se on ollut edustaja Tossavaisella koko vaalikausi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tällaisen taviksen on vaikea ottaa kantaa puoluaeiden periaate- ohjelmiin, koska kokemukseni mukaan niillä on nykyisin merkitystä vain rekvisiittana puolueiden mainonnan kannalta. Tosielämässähän ajan- kohtainen käytäntö sanelee miten ne toimivat todellisessa parlamentaarisessa päätöksenteossa. Kovin on niistä näytetty lipeävän.
Sen enempää muita puolueita "näykkimättä" (kaikillahan on ohjelmiensa mukaan hyviä puolia) olen työläistaustaisena ja historillisista syistä demarikannattaja. Tai paremminkin yleisvasemmistolainen ja näkisinkin, että vasemmisto kokoaisi voimavaransa yhteen vasemmistopuolueeseen.
Sillä oikeistolle pitää olla yhtenäinen vastavoima. Vastakkainasetteluhan yhteiskunnallisessa päätöksenteossa on käytännössä voimissaan, oikeistopuolueiden muunlaisesta julistuksesta huolimatta. Aikoinaan monia vuosia Neuvostoliitossa vientirakentajana työskennellessäni mielestäni äärivasemmistolainen kommunismi ei sielläkään toiminut. Joten vasemmistolainen sosiaalidemokratia edunvalvontajärjestöineen näyttäisi olevan paras vaihtoehto palkoillaan eläville, eläkeläisille, pienyrittäjille ja työelämästä syrjäytyneille. Ja heitähän on enemmistö yhteiskunnassa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Pysyit paremmin kommentissasi aiheessa, kuin edustaja Tossavainen tuolla ylempänä.Siitä plussa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Blogisi otsikossa on mainittu puolueen periaateohjelma. Ja sitä tässä kritisoinkin. Koska se antavaa väärän kuvan tosielämää ajatellen.

Puolueiden periaatteet ja ohjelmat on vesitetty mennen tullen. Kansa on pettynyt ja eikä enää usko niihin.
Puolueita on liikaa, joten ehdotinkin ainakin yhden poliittisen suunnan yhdistymistä yhdeksi puolueeksi.
Parlamenttiin pääsyksi puolueille vähintään 10%:n äänimäärä. Kyllä äänestäjät löytävät tiensä lipun täyttäjiksi, vaikka puolueita olisi vähemmänkin.
Anteeksi aiheesta poikkeaminen. Olen aika huono kehumaan itseäni ja omiani.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #6

"Puolueita on liikaa, joten ehdotinkin ainakin yhden poliittisen suunnan yhdistymistä yhdeksi puolueeksi."
----------

Samaa mieltä. Suomessa selkiintysi asiat hallituspolitikassakin, jos olisi kaksi suurempaa puoluetta: länsimainen maltillinen oikeisto (ei kepu) ja länsimainen vasemmistopuolue .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset