SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Mistä puolueenne on valmis luopumaan -ei saatu kaikilta vastausta

Parhaillaan on käynnissä EK:n järjestemä neljän puolueen paneelikeskustelu

Paneelissa esitettiin kysymys viitaten tasavallan presidentin uudenvuoden puheeseen, että mistä puolueenne tärkeästä asiasta olette valmis luopumaan. Kaksi puheenjohtajaa minusta antoi selkeimmän vastauksen. Stubb oli valmis luopumaan yritystuista ja Soini valmis luopumaan nykyisestä tuulivoiman budjettituesta. Tosin Soini oikeastaan vastauksellaan ulkoisti ja kiersi kysymyksen.  Sipilän ja Rinteen vastaukset menivät  liirum laarumiksi.

Toinen mielenkiintoinen kysymys oli alussa, onko puolueenne valmis keventämään tuloverotusta. Vain Stubb oli asiaan valmis, muilta vastaukset menivät  liirum laarumiksi. Kysyn vaan, että miten kansalaisten ostovoima pidetään yllä, ellei tuloverotusta kevennetä. Suomi on yksi maailman raskaiten verotettuja maita.

Merkille pantavaa  on keskustan tänään  julkaisema vaaliohjelma, jonka mukaan leikkauksia tarvitaan vaalikaudella vain 2 mrd euroa.  Tuosta voi vetää sen johtopäätöksen, että Sipilä itse asiassa  tunnustaa nykyisen hallituksen aikaansaannokset ja suunnitelman  budjetin sopeutuksessa.

Meneeköhän tulevatkin vaalikeskustelun toisilla puolueilla liirum laarumiksi, koska selkeää vastausta ei kaikilta puolueilta saada.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

liirum laarum kaikki järjestyy, liirum laarum, konsensus on hyväksi, liirum laarum suomalaisista löytyy tiukan paikan tullen sisua, liirum laarunm...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tuli sentään yksi hyvä asia esille. Keskustelu oli aiheessa -byrokratian purkaminen.
Kaikilta tuli itseasiassa hyviä ehdotuksia.

Toinen viranomainen ei saa valittaa toisen viranomaisen päätöksestä sai kaikilta kannatusta. Tämä on tuntunut oudolta minustakin. Elyt ja alut käytettiin esimerkkinä.

Kirjoitin tästä valitusprosessista aiemmin
http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185229-saan...

P.s. Helsingin kalasataman rakentaminen on viivästynyt -ei helsinkiläisen asukkaan valituksesta, vaan muualla Suomessa asuvan valituksesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset