SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Epävarmat äänestäjät lisäävät puolueille ja ehdokkaille jännitystä

Ylen tänään julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 3 436 henkilöä, joista puoluekantansa kertoi 56,5 % eli 1958 henkilöä   Haastattelut tehtiin 25.2–19.3.2015.

Vuoden 2011 vaaleissa viimeinen Taloustutkimuksen mittaus julkaistaan 14.04.2011. Taloustutkimus haastatteli tuolloin  kannatusarviota varten yhteensä 3621 henkilöä. Puoluekantansa kertoi 72,6 %  vastanneista eli yhteensä 2632 henkilöä. Haastattelut tehtiin 22.3.–13.4.2011.

Ero vv. 2011 ja 2015 tutkimuksissa  puoluekantansa kertoneiden määrässä  on huomattavan suuri.

Paljonko epävarmojen äänestäjien määrä käytännössä voisi olla.  Äänestysprosentti oli  vuonna 2011 vaaleissa 70,5 % . Vuoden 2011 vaaleissa annettiin 2,95 milj. ääntä. Tuosta voisi karkeasti arvioida, että ainakin 4-500 000 äänestäjää miettii vielä puoluetta.

Kenelle/keille  epävarmojen äänet suuntautuvat; tasaisesti kaikille tämänhetkisen puolueiden kannatuksen suhteessa vai voittopuoleisesti  gallujohtajan takaa-ajajille. Jos jälkimmäinen vaihtoehto toteutuu, tullaan vaalipäivän iltana 19.04.2015  näkemään kannatusmittauksiin nähden yhden tai kahden puolueen kohdella tavallista suurempi poikkeama .  

Tänään uutisoitiin, että liittokansleri Angela  Merkel tulee Suomeen 30.03.2015  pääministeri Alexander Stubbin kutsusta.  Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on  ensi viikolla käymässä Suomessa SDP:n vieraana.  Ketä ulkomaisia vieraita mahdollisesti nykyiset oppositiopuolueet ovat saamassa vauhdittamaan vaalityötään, ei ole julkisuudessa vielä uutisoitu.

Vaalitaistelun neljästä viikosta on tulossa  mielenkiintoisimmat vuosikausiin. Vaalitulosten ja kannatusmittausten penkkiurheilijana täytyy todeta, että ollaan maratonjuoksussa ylitetty  30 km:n rajapyykki ja viimeisellä peninkulmalla voi tapahtua vielä paljonkin. Tällä viikolla nousi kohu puoluejohtajien EU-vaalitentistä  ja valtiovarainministeri Rinteen oman ministeriön johtamisesta. Asian vatvominen on jatkunut edelleen somessa.

Kaipa jokaiselle viikolle vielä ennen vaaleja kunkin  puolueen pitää varautua johonkin kohuun, merkit ovat sellaiset. Tuleeko lisäkohu myös maan rajojen ulkopuolelta  itä-suunnalta. Keskiviikon tapahtumat  ja huudot Moskovassa ovat perin kiusallisia Suomen ulkopoliittiselle johdolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Pietikäinen:"Tänään uutisoitiin, että liittokansleri Angela Merkel tulee Suomeen 30.03.2015 pääministeri Alexander Stubbin kutsusta...Ketä ulkomaisia vieraita mahdollisesti nykyiset oppositiopuolueet ovat saamassa vauhdittamaan vaalityötään, ei ole julkisuudessa vielä uutisoitu."

Varmaankin luottavat ihan omiin kykyihinsä ja suomalaisten arvostelukykyyn. Itsenäisyyden alkuaikoina kokoomus olisi antanut Suomen kohtalon saksalaisen prinssiin käsiin, sitten valtakunnan kanslerin ja nyt haetaan tukea liittokanslerista.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Palaa jo tähän aikaan a.d. 2015.

Liittokansleri Merkel tapaa myös presidentti Niinistön.

Suomi on osa länttä, sen on maamme ulkopoliittinen johto
todennut useasti -tämänkin vuoden aikana.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllä Merkelin käynti riippumatta ajankohdasta (vaikka nyt "sattuukin" sopivasti) on todella tärkeä. Toivottavasti kanslerilla on aikaa keskustella elinkeinoelämän virkistämisestä. Saksalaisilla yrityksillä on investointipaineita ja kun Venäjä jää nyt pitkäksi aikaa paitsioon - tänne kyllä kelpaa panostaa. Vaikkapa Pohjois-Karjalaan. Merkelillä on nimittäin poikkeuksellisen hyvät ja luottamukselliset suhteet oman maansa elinkeinoelämään.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #3

Kyllä kahdenvälisestä kaupasta tultaneen puhumaan.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kutsuuko Kokoomus myös veljespuolueensa Yhtenäinen Venäjä -johdon vauhdittamaan vaalityötään?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Toimi, jos haluat kuulua Reijon "joukkueeseen" eli "me olemme hörhöjä", silloin kannattaa heittää tuollaisia naurettavuuksia. Ehdottaisin sinulle, että pysyisit vanhana poliitikkona hieman vakaammalla tiellä.

Toisaalta olit kyllä hörhö-tiellä silloin, kun väitit Latvian tragedian johtuvan eurosta... Eli ehkä et olekaan niin järkevä ihminen?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

#4
Katso vastaus vielä 1 kk:n olevalle edustaja Tossavaiselle.

P.s. Soinilla on niin kova hinku ministeriksi, että kaikki käy.
Muistuu mieleen Ahon hallituksen tapahtumat EU-jäsenyyden hakemisesta ja toimintanne silloin. EU-kokouksiin joutuvat kaikki ministerit osallistumaan
oman toimialansa myötä ja pää-, ulko- sekä valtiovarainministerit muita enemmän. Hallituspuolueet tukevat yhteistä EU-politiikkaa. Yes !

Reijo Tossavainen

Berlusconin puolue on myös kokoomuksen veljespuolue. Kutsua ei kuitenkaan lähetetä...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ja Britanninan konservtiivit yhdessä persujen (Heko, heko !) kanssa !.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Soini ja Ranskan kansallisrintaman Marine Le Pen, kuin kaksi marjaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset