SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Suomi kuudenneksi rauhanomaisin maa

Suomi on maailman kuudenneksi rauhanomaisin  maa  Institute for Economics and Peace  tutkimuslaitoksen suorittaman tutkimuksen mukaan.

Maailman rauhanomaisin maa on Islanti. Seuraavaksi sijoittuvat  Tanska  ja Itävalta. Uusi-Seelanti neljäntenä ja Sveitsi viidentenä ovat Suomen edellä. Muista pohjoismaista Ruotsi on sijalla 13 ja Norja sijalla 17.

Itäinen naapurimaamme Venäjä on sijalla 152. USA  on sijalla 94 ja Kiina on sijalla 124

Tutkimuksessa on  listattu  yhteensä 162 maata . Listan häntäpäässä ovat Afganistan, Irak ja Syyria. 

Good News from Finland

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Matias Härkönen

Ihan mielenkiintoinen sinänsä, mutta tutkimustuloksia voisi toisaalta pitää myös ristiriitaisina. Pisteitä sai esim. jos valtio ei ollut sijoittanut rahaa puolustukseen. Islanti, jolla ei ole omaa armeijaa sai täten aika paljon pisteitä siltä saralta. Jos Suomi taas lopettaisi koko puolustuksensa, niin tuskin se ainakaan turvallisuutta lisäisi?

Tanskan katsottiin olevan "turvattomampi" mm. yhden terrori iskun takia. Ruotsissa jengit ovat ampuilleet yli 50 ihmistä vuosittain kadulle, haavoittaneet satoja ja pitäneet jatkuvaa "terroria" yllä, mutta näitä ei ilmeisesti ole huomioitu lainkaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun on estänyt pelkästään Turun torilla 3 ryöstöä ja saanut yhden tappouhkauksen, voi olla jopa sitä mieltä, että turvallisuustilanne on huonontunut.

Kaikki nuo tilanteet ovat liittyneet Schengenin mahdollistamaan vapaaseen liikkumiseen. Siihen on reagoitu Suomessa vähentämällä 30% poliisin vakansseista (mm. Turussa: 400 --> 270).
Kippis rauhanomaiselle elämälle! :D

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Asiassa toiseen, mutta blogin aiheeseen liittyen.
Tässä linkissä on uutinen, joka kertoo po. tutkimuksen
sijalla 152 olevan maan näkemyksen, että rauhanomainen maa
uhkasi nykyisen Pietarin turvallisuutta pyrkimällä kiertämään Laatokan ja
liittymällä sitä kautta hyökkääjien joukkoon.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/putin%20petro...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Huhhu, mikä tason lasku - vielä nelise vuotta sitten peruskoulun yksillä opetettiin yhteiskunnan tunnilla että Suomi on ollut, on ja on oleva maailman rauhanomaisin maa. Ja jos sitä olen tarkkaan olen seurannut mediaa niin nyt Suomi hakee uutta suuntaa Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Minkälaista historiatietoa siellä opetettiin.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/putin%20petro...

P.s. Vuoden 2011 tutkimuksessa Suomi oli sijalla 7,
http://www.theguardian.com/news/datablog/2011/may/...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

"Minkälaista historiatietoa siellä opetettiin."

Ainakin että Suomi on monet kerrat joutunut ottamaan isot ja raskaat vastuut idän sekä lännen välisemä rahansovittelijana. Tosin olenpa jo kuullut hurjista sotasuunnitemista itärajan siirtämiseksi uralilleasti toisessa maailmansodassa ja Venäjän yrityksestä itsenäistää suomi jo pikkuvihassa ja hattujensodassa (kuninkaaksi olisi tullut Peter Holstein-Gottorp eli Pietari "Hullu"), nämä kun jätettiin kertomatta.

Ja mielenkiintoinen laittamasi linkki,sillä oikeassahan tuo Putin on. Suomen häviö talvisodassa oli suomalaisten suurin voitto. Suomen joukot pysäytettiin Petroskoissa mutta kotirajaa onnistuttiin puolustamaan kunniakkaasti loppuun asti Venäjää vastaan.

Ps lisäksi oman aikani ala-asteen oppikirjoissa Lallia ja Henrikkiä opetettiin todellisina hrnkilöinä, ei kansan taruna.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset