SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Pohjoismaat eivät menesty tässä hyvinvointitutkimuksessa

 

 

 

Tänään on julkaistu kansainvälinen hyvinvointitutkimus (Yhdysvaltalainen Healthways). Kyselytutkimuksessa on mitattu mm.  sosiaalista, taloudellista ja fyysistä tyytyväisyyttä ja hyvinvointia.

Pohjoismaat eivät menesty tässä hyvinvointitutkimuksessa. Tanska on sijalla 7, Norja sijalla 16, Ruotsi sijalla 26  ja Suomi sijalla 37.

Tutkimuksen kärjessä  ovat Panama, Costa Rica ja Puerto Rico. Vertailun vuoksi kannattaa silmäillä vaikka tätä IMF:n  listaa (esim. Panama sijalla  62, Costa Rica sijalla 78).

Suomihan on purnaajakansaa, vaikka moni asia olisi täällä monia muita maita paremmin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hyvinvointi ja tyytyväisyys elämään saattavat olla kaksi eri asiaa. Korkeasaaren asukit voinevat kohtalaisen hyvin (terveytta seurataan, ateriat mitataan), mutta vain harvat voivat aidosti toteuttaa itseään lajinomaisella tavalla.

Turvallisuus on vaihtunut tylsyydeksi, riskittömyydeksi ja päivien kierrot saman kaltaisiksi ehdoilla, joihin ei juuri voi itse vaikuttaa.

Elämä ei ole vain sitä, miltä se muista näyttää, vaan sitä, miten sen itse kokee?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Suomi purnaa kyllä hyvinki, se purnaa siitä kuinka kaikki on liian hyvin se purnaa siitä miten kallista ruoka ja asuminen on se purnaa siitä miten lasten ja tulevien lasten tulevaisuus järjrstetään se purnaa siitä miten kallista työn hinta on se purnaa siitä että heiltä otetaan veroja.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mutta purnaajakansanluonne pitää Suomen ykkösenä tässä kuudennen kerran peräkkäin.
http://yle.fi/uutiset/suomi_jatkaa_lehdistonvapaud...

Jos minä kehun tuota sijoitusta -syystäkin -kohta joku ilmestyy purnaamaan siitäkin ! :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset