SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Hallituksen yhteinen maisemakonttori-istunto päättyy

 

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen ensimmäinen kuukausi  on mennyt  yhteisessä maisemakonttorissa työskennellessä. Onkohan siellä saatu kuinka paljon valmista hallitusohjelman täytäntöönpanon implementoimiseksi.

Mitä sitten hallituksen yhteisen maisemakonttorityön päättyminen muutoin alkaa näkyä ja kuulua hallituksen yhtenäisyytenä. Asioita –ennalta myös sopimattomia - hallituksen pöydälle alkaa kasaantua ilman hallitusohjelmaakin.

Tänään heti aamusta  pitää hallituksen EU-ministerivaliokunta ylimääräisen kokouksen Kreikan tilanteen johdosta. Huomenna pitäisi viimeistään  Fennovoiman jättää rakennuslupahakemuksensa. Hallituksen antaa ehdotuksensa heinäkuussa työmarkkinajärjestöille yhteiskuntasopimuksesta.

Heinä- ja elokuussa valtiovarainministeriö kokoaa budjettiesitysluonnoksen hallituksen syyskuun budjettiriiheen. On semmoinen tuntuma, että vaikka valtiovarainministeriö  ministeri Alexander Stubbin johdolla  pilkun tarkkuudella ottaisi tästä liitteestä (ks. s 16 -34)   momentteihin luvut sellaisenaan, ei se tule kaikille hallituspuolueille ilman  oman puolueen irtiottoa sopimaan.

Tässä on jo kesäkuussa koettu irtiottoja. Ministerinä puhutaan  aina samalla  myös hallituksen edustajana. Miten sitten pääministeri Sipilä saa pidettyä ohjat käsisään. Viime viikolla pääministeri Juha Sipilä sanoi hyväksyvänsä, ettei hallitus ole kaikesta yksimielinen. Mutta irtiotot eivät saa muodostua toistuviksi, kuten tässä hallituksen ensimmäisen kuukauden aikana on tapahtunut.

Minua on askarruttanut alusta alkaen Sipilän hallituksen   kahden ministeriön johtamisen antaminen  samalle ministerille ( esim. työministeri-oikeusministeri ja  maatalousministeri-ympäristöministeri). Pohjoismaisessa vertailussa Suomi kyllä pärjää (Ruotsi, Norja, Tanska) ministereiden lukumäärän vähäisyydessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

EU-ministerivaliokunnan tänään pidetystä kokouksesta on vain tämä lyhyt tiedote.
http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish...

----
T Soinin eilinen revittely ei toisia hallitusosapuolia oikein miellyttänyt
http://www.iltalehti.fi/talous/2015062819946301_ta...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Valtiovarainministeri Stubbin tiedotustilaisuus

http://areena.yle.fi/tv/suorat/yle-areena/1-289023...

P.s.Vaikka pääministeri Sipilä on omalla tavallaan osaava henkilö, niin kyllä Alexander Stubbilta tuli asian selvitys ihan eri tasolla ja laajuudella. Ja kolmella kielellä .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset