SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Varmat väittämät Kreikan eurosta erosta tai erottamisesta ennenaikaisia

Tulin vain sanomaan, että kannattaa puhua Kreikan  eurosta erosta tai erottamisesta, kun se  tapahtuu käytännössä.

Kreikan nykyhallitus ei omien sanojensa mukaan hae kansanäänestyksellä eroa eurosta. Kreikan oppositio ei sitä halua. Muut euromaat (18) ja NATO eivät myöskään hae Kreikan eroa eurosta.  Suomen hallituksen johto ei myöskään hae Kreikan eroa eurosta.  Kreikan maksukyvyttömyyskään ei heitä Kreikkaa ulos eurosta. Markkinatkaan eivät pidä varmana Kreikan eroa eurosta. Eikä eurokeptikkojen vuosikausien jaaritukset.

Grande finale: Kreikka tulee turvautumaan oikeustoimiin, jos maata  yritetään ilman sen suostumusta  saada ulos euroalueesta.

P.s. Minä en siis tässä väitä, etteikö Kreikan lähtö eurosta ole mahdollista. Mutta todetaan se sitten, kun se käytännössä on tapahtunut.

 

Hyvää päivän jatkoa !

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Urpilainen Ylellä: Kreikka saattaa vielä maksaa velkansa Suomelle

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/urpila...

P.s. En väitä, vaan välitän uutisen ! :D

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kreikka on kuin punkki ihmisen pohkeessa. Yrittäkääpäs koskea, niin oksennan sinuun borrelioosin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Punkin irrotus !

http://www.punkki.net/artikkelit/irrotus.html

-----
P.s. Haluan tällä (kestääkö kaikki hyymöriä) viestiä, että keskustelu Kreikan eurossa olosta on kiertänyt myötä- ja vastapäivään vuosien mittaan ties kuinka monta kierrosta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Humöörin vuoksi voinee todeta, että joka kierroksella, myötä- tai vastapäivään, Kreikalla on mennyt yhä paremmin ja kaikki tukipakettien maksajat rakastavat sekä Kreikkaa että EU:a yhä enemmän ja keskustelu rauhanunionissa (tai rahanunionissa) on kuin seesteisen tyyni Kivijärvi Lemillä.

Tällä hetkellä EU & juncker ovat intohimoisesti rakastuneet Kreikkaan, eivätkä halua päästää irti mistään hinnasta. ;-)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #4

Se on aina niin herkistävää, kun rakkaus kohtaa vastarakkautta. Sentimentaalista suorastaan.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015063019955215_...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #9

The Financial Times:in makrospesialisti Martin Sandbu laski, että Troikan ohjelma romauttaisi Kreikan bruttokansantuotetta lähivuosina 12 prosenttia - vertailun vuoksi, Suomen 90-luvun eurokriisilaman seurauksena (voitte toki kutsua markkakriisiksi, jos haluatte) BKT romahti 14 prosenttia, ja se olis silloin OECD-maiden pahin lama toisen maailmansodan jälkeen.

Voidaan sitten miettiä, että mitenkä Kreikan nykyisessä tilanteessa tuollainen Suomen lamaromahduksen verran lisää vettä myllyyn tekisi maan velkakestävyydelle.

Troikan touhu ja ehdotukset ovat täyttä pelleilyä ja vailla minkäännäköistä taloudellista perustelua tai pohjaa. Niissä voi nähdä järkeä vain, jos ne näkee Kreikan pakottamisena yksipuoliseen velkalaiminlyöntiin ja euroeroon.

Kävi miten kävi, ja oli asioita päättämässä kuka tahansa ja teki mitä tahansa, Kreikka on ja pysyy maksukyvyttömänä (ei rahaa lompsassa) ja velkakestämättömänä (ei pysty maksamaan nykyisiä velkoja tulevaisuudessakaan).

Kivaa tämä ei ole, mutta jotenkin pitäisi ratkaista. Kreikan velkakestämättömyydestä olisi hyvä aloittaa. Munille potkiminen lisää vain ongelmia, mutta kaipa se tuntuu huijatuksi itsensä tuntevilta hyvältä.

Lisättäköön, että Kreikan nykyhallinnon eduksi (vaikka en kommareista erityisemmin perusta) on luettava, että Syriza rikkoi omertan - totesi maan maksukyvyttömäksi ja velkakestämättömäksi, troikkaohjelman katastrofiksi ja euron virheeksi. Vaikka tuo on kaikki totta, sitä ei ole soveliasta sanoa.

Jokainen voi tykönään miettiä, miksi tuota ei ole soveliasta sanoa. Kenen etuja - ja miksi - sillä palvellaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #15

Minusta oikeampi asia on pohtia, miksi orastava talouskasvu taittui nykyisen Syrizan hallituksen aikana.

P.s. Kreikka tarvitsee ulkopuolista apua, pysyi Kreikka eurossa tai ei.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #16

Minusta ei. Ei siellä mitään orastavaa talouskasvua ollut kuin Irakin tiedotusministerien mielestä. Maassa oli niin raju deflaatio, että vaikka talous supistui nimellisesti, se näytti pientä reaalista kasvua. Mutta aiheena turha keskustella tuosta enempää - koska Tarina vaatii sen, että Kreikassa oli jo kasvu hyvin ennenkuin pahat kommarit tulivat kertomaan, että ei toimi.

Avuntarpeesta samaa mieltä. Kovaa hintaa maksavat sekä velkojamaat että Kreikka siitä, että Kreikkaa lähdettiin hoitamaan väärin 2010. Ainoa edes puolivillaisesti hyväksyttävä selitys oli Lehman-kortti. Tosin sekin osoittautui virheelliseksi. Mutta argumentin tuohon aikaan ymmärrän - en sen esittäjiä, mutta sen uskojia.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #17

Komissio arvioi Kreikan talouden kasvavan tänä vuonna vain 0,5 %, kun vielä helmikuussa kasvuksi arvioitiin 2,5 %.
http://ec.europa.eu/economy_finance/eu/countries/g...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #18

Kasvun olemassaolosta puhuttiin vielä äsken. Totesin, että sellaista ei oikeastaan ollut. Totta, että näkymät heikkenevät, kun tukipaketti eli velkojen rullaus on katkolla ja jatko on epäselvää. Se ei silti tarkoita, että tukipaketti ehtoineen olisi taannut mitään hyvää - tätähän sinä tarkoitat, että Syriza pilasi kasvun. Troikan ohjelma sen olisi pilannut vielä varmemmin.

Missä muuten ovat ne velkahelpotukset, joita Troikka lupasi 2014 loppupuolella, mikäli primääriylijäämä on saavutettu Kreikassa? Unohdettiin ihan vahingossa..

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #7

Vähän surullista tuo mellastus, sillä osoittivat mieltä hallitustaan vastaan joka tekee kaikkensa säilyttääkseen EU-jäsenyyden.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #12

Eiköhän kansankiihottajien joukkoon mahtune vieraan vallan lukuun toimijoitakin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #13

Kokevatkohan jotkut Kreikassa EU:n "vieraaksi vallaksi"?

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Valitettavasti ei tule Kreikan eroa eurosta vaan palloa potkitaan taas eteenpäin, sama tilanne muutaman vuoden kuluttua edessä. Itse asiassa näitä kriisejä tulee ja meneee niin kauan kuin useampi maa on eurossa, siinä vaiheessa kuin ainoa maa on Saksa, niin se voi olla suht. pysyvä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kreikka kuuluu uppoavan rms Euriticin kolmanteen luokkaan, Suomi on taas seilannut sen toisessa. Titanicilla laivanupottua uhriluvut nousivat korkeiksi ja pääosa pelastuneista oli ensimmäisenluokan matkustajia. Toistaako historia siinä itseään?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ketkä ovat sitten milläkin kannella ja keille riittää pelastusveneitä sekä keitä
uhkaa hypotermia.
http://money.cnn.com/2015/01/28/investing/greek-de...

http://money.cnn.com/2015/06/29/news/economy/greec...

P.s. Ennen hypotermiaa sitten pannaan ajan hengen mukaan "tase töihin" ja noustaan toiseen laivaan/toisiin laivoihin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Uusi käänne ?

Lähde: Verkkouutiset
Kreikan hallitus harkitsee viimeiseen tarjoukseen tarttumista
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kreikka_viime...

P.s. Reipas hanurimusiikki on nyt paikallaan.
https://www.youtube.com/watch?v=gBUzvENaxLg

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Joo, uusi käänne: IMF jäi rahoitta, aivan kuten olen ounastellut. Samoin olen ounastellut, ettei sopimusta synny ennen määräajan umpeutumista.

Kolmannen paketin haku lienee silmänlumetta kreikkalaisille, jotta voidaan esittää euroeron iskiessä, että kaikki kivet käännettiin, mutta euroryhmä tarjoili vaan syanidikapseleita (mikä kyllä pitää paikkaansakin.)

P.S. Tämä ns. Fat lady taitaa olla pikkuhiljaa astumassa estradille niin mekin pääsemme sitten analysoimaan toistemme Kreikka-tekstejä ja katsomaan, millaisia eroja niissä on ollut. Voimme vertailla sitä, mitä lähteitä olemme käyttäneet ja kaikkea sen sellaista.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ettekös te arvoisa herra Myllyniemi ole enemmän tai vähemmän ollut vahingoniloinen Kreikan vastoinkäymisistä. Myös toisen maan puolueen - aatesuunnasta riippumatta - kehuminen sopii teille, kunhan se sopii liturgiaanne. Puolueenne puheenjohtaja sentään on viime viikkoina ääneen pohtinut, että mistä valinnasta Suomelle koituisi vähemmän menetyksiä - kuten muut hallitusvastuussa toimineet ovat jo vuosien mittaan toimineet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset