Kreikan valtion kassa tyhjä ja pankit kaatuu ilman EKP:n hätäapua

 

Kreikan nk. kansanäänestys on pidetty. Kansanäänestys ei valitettavasti ratkaissut Kreikan ongelmia, jotka eivät ole lähtöisin eurosta, vaan maan omasta sisäpolitiikasta.  Kreikan julkistaloutta on rahoitettu vuosikausia suurvelanotolla. Kreikassa  rehottava korruptio ja harmaatalous eivät näytä tulevan  kuntoon nykyiseltä sosialistihallitukseltakaan.

Kreikan akuutimmat ongelmat tässä ja nyt ovat: 

a) valtion kassa tyhjä ja mistä Kreikkaa löytää heti 10 mrd euroa  b)  pankit kaatuu heti  ilman EKP:n hätäapua.

Näitä asioita ei Kreikan pääministeri Tsipras  katsonut tarpeelliseksi kertoa ennen kansanäänestystä kansalle. Eikä myöskään sitä, että  velkojen leikkaus tässä ja nyt ratkaisisi  heti Kreikan talousongelmia.

Kreikka ajautuu sekasortoon ilman muiden apua. Tästä on vuosikausia sanottu vastapainoksi euroskeptikkojen  jatkuvalla vuodatukselle,  että eurosta  eroaminen ratkaisee Kreikan ongelmat.

Blogini slogan on täällä puheenvuorossa:” Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole).

Suomesta on hallituksen piiristä todettu Kreikan kansanäänestyksestä:

Pääministeri Sipilä:  Koska enemmistö äänesti "ei", Kreikan hallituksen on nyt kerrottava muille euromaille, miten se aikoo vakauttaa maan tilanteen ja löytää ratkaisut maansa ongelmiin.

Ulkoministeri Soini: Ei Kreikka voi äänestää itselleen toisten maiden veroeuroja

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu