SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Tasavallan presidentin dramaattissävytteinen puhe

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti juuri  dramaattissävytteisen puheen, jonkalaista en muista vuosikymmeniin kuulleeni.

"Olemme haukkuneet perusteellisesti toisemme ",  sanoi presidentti Niinistö heti

puheen alkuosassa.

Puheesta kuulsi suuri huoli, mitä vuosi tuo tullessaan koko Euroopalle hallitsemattoman maahanmuuton osalta.

Puhe kirjallisena

http://www.tpk.fi/public/default.aspx?contentid=341374&nodeid=44810&cont...

 

YLE

http://yle.fi/uutiset/niinisto_kansainvaliset_pakolaissaannokset_jaaneet...

MTV

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presidentti-niinisto-otti-av...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Huomiota kiinnitti myös puheessa Suomen menestyksen esiinotto
kv-tutkimuksissa.

Ja terveiset "viidensiin "työmarkkinaneuovtteluihin tuli myös
selväsanaisesti esille.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä puhe, jonka jokaisen kannattaisi lukea! Viisaita sanoja. Meille puheenvuorolaisillekin olisi ihan tärkeätä lukea tämäkin kohta puheesta huolella ja ajatuksella:

"Alkuvuonna olemme käyneet keskenämme mieleenpainuvaa julkista keskustelua. Osa toki tarpeellista varoittelua, kun ihmisiä on rikollisesti sanoin tai teoin loukattu. Mutta sen lisäksi olemme oppineet perusteellisesti haukkumaan toinen toisemme. On haukuttu miehet, on haukuttu naiset, on haukuttu suvaitsevaiset ja suvaitsemattomat, ja sitten hyväksi lopuksi poliisitkin; olemme perin itsemme haukkuneet.
Miksikö juuri nyt? Siksi, että meillä on ongelmia. Viimeisin niistä on hallitsematon maahanmuuttoliike. Teemme pahan virheen, jos kuvittelemme, että se peittyy, kun olemme keksineet tarkkailla toistemme tekemisiä ja kunkin sanavalintoja ihan pilkkuun asti, ja tehdä sitten niistä suurta numeroa ja nimittelyä. Ongelmat eivät näin poistu, tällä suunnataan ehkä huomio muualle, mutta ongelmat tästä vain lisääntyvät."

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

"Maailma kyllä oikeasti mittaa ja huomioi meitä, monellakin tavalla. Otan malliksi joitakin sijoituksiamme kansainvälisissä vertailuissa: olemme parhaiden joukossa muiden muassa onnellisuudessa, hyvinvoinnissa ja luovuudessa tai houkuttelevaisuudessa, muistaen myös kilpailukyvyt ja koulutukset. Itse asiassa on vaikea löytää hyvien ominaisuuksien tutkimuksia, joissa emme olisi ihan kärjen tuntumassa."
-------

Eipä täällä moni nosta minun lisäksi esille Suomen menestystä eri maiden vertailussa.
http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210757-suom...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Menestyksestä on turha puhua kun velkaa on paljon ja se kasvaa koko ajan, eikä kilpailukykyä ole, eikä kilpailukykyloikistakaan tule yhtään mitään.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #8

Suomi tarvitsee myös koulutuksessa rakenteiden uudistamisen. Meillä on runsaudenpula yliopistoista ja ammattikorkeakouluista, joilla hajotamme sekä osaamisemme että budjettivoimavaramme. Suomi ei kehity, eikä taso nouse, jos rakenteita ei nyt uudisteta. Kysyä sopii, miksi yliopistoistamme paras Helsingin yliopisto on ulkomaisessa vertailussa tässä vasta sijalla 96 sijalla (Aalto yliopisto 139:s) ja tässä vasta sijalla 103 (Aalto yliopisto 251:s). Pisa –menestystarina ei jatku enää korkeammassa koulutuksessa.

Opetusministerin kirje oli enemmän kuin perusteltu, mutta tässäkin
olemme haukkuneet itsemme.
http://www.minedu.fi/OPM/Verkkouutiset/2015/10/avo...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja terveiset "viidensiin "työmarkkinaneuovtteluihin tuli myös
selväsanaisesti esille."

Nyt näyttää siltä että hallitus ja työnantajat alkavat luopua tavoitteistaan kilpailukykyloikan suhteen. Aiemmin tavoite oli kaukana, nyt se on lähellä.

Enää ei ole toiveita mistään mahtavasta loikasta, korkeintaan sellaisesta pienestä askeleesta. Se voi vielä muuttua taka-askeleeksikin, kunhan neuvottelut etenevät.

Ei tästä nyt mitään tule, eikä tässä näin pitänyt käydä.

Etujärjestöt ovat tehokkaita omien etujen puolustajia, Suomen etujen puolustajat, hallitus, presidentti ja eduskunta ovat liian tupeloita, liian heikkoja vatuloijia. Mistä johtunee?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

"Näinä aikoina jatketaan viidenteen kertaan viritettyjä keskusteluja taloudestamme, joka jo viimeiset kahdeksan vuotta onkin ollut nuorallakävelyä paikallaan. Meillä on nyt menossa nuorten yrittäjien tuoma annos uutta, antakaa sen, hyvät neuvottelijat, tuulahtaa kammareihinne. Yllättäkää meidät!"

--------
Olisko tuo puheen kohta tulkittava myös vetoomukseksi paikallisen sopimisen puolesta !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Näistä loikista ei enää mitään tule.
Homma on jo mennyt kiville.

Mutta tehköön nyt ne vesitetyt sopimukset sitten.

Ei siitä kuitenkaan mitään parannusta ole odotettavissa,
ei kilpailukykyyn, ei työttömyyteen,
eikä valtion verotulotkaan kasva.

Hallituksen on leikattava menoja, jos haluaa saada budjetin tasapainoon,
tai sitten pitää antaa mennä vaan, samaan tyyliin kuin Kreikassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä puhe kaikenkaikkiaan, Heinäluomalle ja Demareille taisi kuitenkin olla liian suoraa puhetta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145440603011...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pres. Niinistö on realisti. Hänen puheessaan oli sitä tolkkua, jota suurin osa ihmisistä kaipaakin.

Heinäluoma ei ideologisilta silmälaseiltaan kykene näkemään realiteetteja ja ongelmia.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presid...

Lisää näitä Heinäluoman kommentteja, niin ihmiset alkavat ymmärtää sdp:n toimien todellisia ongelmia kieltävän luonteen ja vuosien aikana keitetyn unelmahötön huterat perusteet, joiden seuraukset "romahduttavat arvojärjestelmämme".

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Heinäluoman arvostelukyky -aika ja paikka -petti taas kerran.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kunnioitettu Tasavallan Presidentti on kriittinen ja analyyttinen yhteiskunnallinen ajattelija:

”…jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.” (Sauli Niinistö, 3.2.2016.)

Olen itse joissakin kommenteissa kirjoittanut samansuuntaisen ajatuksen turvapaikanhaun puheaktista (speech-act theory) performatiivina, joka tuottaa todellisuutta. Tämä on, tai olisi, kriittisen yhteiskuntatieteen ja sosiaalisen konstruktivismin näkökulma, mutta Suomessa omasta mielestään kriittiset yhteiskuntatieteilijät ovat lähinnä keskittyneet peittelemään ongelmaa sillä ajatuksella, kuten Niinistö sanoo, ”että se peittyy, kun olemme keksineet tarkkailla toistemme tekemisiä ja kunkin sanavalintoja ihan pilkkuun asti, ja tehdä sitten niistä suurta numeroa ja nimittelyä.”

”Ongelmat eivät näin poistu, tällä suunnataan ehkä huomio muualle, mutta ongelmat tästä vain lisääntyvät.” Osuvaa puhetta Presidentiltä!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Presidentin puheeesta kuulsi huoli Euroopan sisäisestä tilanteesta,kun samaan aikaan on tahoja EU:n ulkopuolella käyttämään tilanetta hyväksi suurvaltapoliittisten etujen ajamisessa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kyllä myönnän että presidentti Niinistö piti hyvä puheen. Meillä on hyvä presidentti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

SDP:n Rinne ei näytä ymmärtäneen kuulemaansa. Vasemmistoon selkeästi nojautuvat oikeustieteilijät antavat lausuntoja, ikään kuin he voisivat päättää, mikä on oikein. Professorit eivät ole perustuslakituomioistuin ja heillä on ainoastaan oma mielipide, ei sen kummallisempaa. Kyllä presidentti sen sanoi aika selkeästi: "Useimpia, ellei lähes kaikkia, rajoitustoimia on epäilty kansainvälisen oikeuden ja sopimusten vastaiseksi. Siitä seuraa, ettei voida tehdä sitä, mitä välttämättä monien mielestä pitäisi tehdä."

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Arvoisa kommentoijja. Tässä blogissa esiinnytään omalla nimella ja kuvalla.
https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

"Uusi Suomi edellyttää Blogipalvelun kirjoittajilta tunnistettavan profiilikuvan käyttöä tekstien yhteydessä."

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olen pahoillani. En tiennyt, ettei kuvani näy. Olin juuri asiasta yhteydessä tekniseen tukeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saksakin kiristää tuntuvasti maahanmuuttopolitiikkaansa, jyrkkä vastalause tulisi jos Suomessa esitetään vastaavaa, ei varmaan tätäkään demarit ymmärrä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020321062834_...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomen presidentiltä paras puhe vuosikymmeniin.

Niinistö näkee, että EU:n maat ovat joutumassa pahoille tukkanuottasille kevään kääntyessä kesäksi. Maat ovat jo nyt alkaneet kilpailla huonoimman maan pisteytyksistä ajatellen Eurooppaan tulevia ihmisvirtoja ja yrittävät näyttää yhä enemmän epämieluisilta vaihtoehdoilta maahan tulemiselle.

Niko Sillanpää

Odotan päätoimittajien (Markku Huusko mukaanlukien) ja Ojanen/Scheinin/Koskenniemen lamentaatioita Niinistön puheeseen liittyen.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Ylireagointi on ollut tarpeetonta. Koko porvariston presidentti vain puhui omille kannattajilleen. Ei kosketa meitä muita.

Heimo Lahti

Kyllä puhe taisi olla hieman tulkinnanvarainen kysymyksessä, pitäisikö Suomen noudattaa kansainvälisiä sopimuksia.

Ainakin osa kommentoijista on tulkinnut tämän niin että Suomen ei tarvitsisi kaikkia sopimuksia noudattaa. Presidentti itse ei tainnut tätä kuitenkaan tarkoittaa.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Tietämättömyys omasta poliittisesta yhteiskuntajärjestelmän toimivuudesta ,että järjestelmä ei toimi, eikä talous sekä yhteiskunta pysy tasapainossa, mitkä on oman maan talouden faktat pitää taloutta tasapainossa ,sekä mitä tämä holtiton päätöksenteko on vaikuttanut Suomen talouteen.

Surkein esimerkki niistä on vuoden 2007 kierros, kun julkisen sektorin Sari Sairaanhoitaja (Tehy) pääsi kokoomuksen vaalihuumassa ja Jyrki Kataisen erityisellä tuella avaamaan palkkakilpailun.Joka levisi sitten koko kuntasektorin sekä yksityisen.Kokoomus oli valmis jättämään kaikista pienituloisimmat palvelualojen ”perusduunarit” tasa-arvo tuponsa ulkopuolelle. Näin kasvatettaisiin tasa-arvon nimissä naisten keskinäistä epätasa-arvoa jättämällä kaikista pienituloisimmat naiset korotusten ulkopuolelle. Oikeudenmukaisuutta on tasa-arvo tupo on kannatettava ajatus, mutta se olisi pitänyt ulottaa kaikkiin alipalkattuihin naistyöntekijöihin, ei vain korkeasti koulutettuihin. Lopputuloksena oli Suomen menetetty kansainvälinen kilpailukyky, mitä maksetaan nykyisellä suurtyöttömyydellä, sekä valtion ja kuntien rajulla velkaantumisella. Minkä valtionvarainministeri SDP:n Antti Rinne myönsi ollessaan viime hallituksesssa valtionvarainministeri, "ratkaisu oli liian kova, kun talous lähti laskuun ,sekä 2009 Finanssi kriisi iski päälle"

EK:n nykyinen toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok.) varmisteli muuten tuolloin Tehyn palkankorotuksia kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta - mitä historian ironiaa!

NYT 2007 Tupo ratkaisu on kääntynyt itseään vastaan, ei mikään viisas raha ala tätä rahoittamaan, varsinkin kun kansalliomaisuutta on menetetty ulkomaille, joka mahdollistaa veronkierron, tämä usko demokratiaan on menetetty, ja nyt haetaan joka taholla syntipukkia

"OECD julkisti Suomea koskevan raporttinsa torstaina. Järjestö toteaa, että Suomessa on korkea elintaso, mutta talouden tila on heikko niin reaalitalouden kuin julkisen taloudenkin osalta. OECD:n mukaan Suomi on noussut nopeasti julkisissa menoissa kehittyneiden maiden kärkeen. Vielä vuonna 2008 Suomen julkiset menot olivat 48,3 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Vuoteen 2014 mennessä julkiset menot olivat kohonneet 10 prosenttiyksiköllä suhteessa bruttokansantuotteeseen 58,3 prosenttiin. Tällä lukemalla Suomi on OECD-maiden ykkönen. Suomen julkinen velka on noin 130 miljardia, kun kunnat otetaan mukaan.

Nyt jo säästöt ja leikkaukset ovat olleet rajuja, jotka pääasiassa on kohdistunut yhteiskunnan heikompiosaisiin.Koska kukaan ei halua luopua "saavutetuista eduist

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Eiöhän STT:n kautta puhe välity ulkomaisiin lehtiin" Toivottavasti Venäjällä ei tulkita Niinistön näkemystä kv. sopimusten kiinnipitämisestä kutsuna lähettää turvapaikanhakijoita sieltä Suomeen. Toinen asia mikä hieman ihmetetyttää on Niinistön vaikeneminen Suomea koskevasta suurimmasta uhasta, itärajan vuotamisesta. Mikäli Niinistön oli tarkoitus yhdistää puhellaan kansakuntaa, pieleen meni, no hänen polittista uraa seuranneena en ole sitä odottanutkaan, kamreerista ei ole arvojohtajajaksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä kommentti ei yllättänyt, oli juuri sitä mitä odotin. :)

Asiallinen ja hyvä puhe se oli, mutta sen nyt arvasi mistä suunnasta se itku alkaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ritala, mikä ihmeen itku? Oletko sitä mieltä, että kaikki he jotka eivät jaa Niinistön näkemyksiä syyllistyvät "itkemiseen" Ritala, miksi Niinistö jälleen kerran veti herneen nenäänsä, kun toimittajat kysyivät hänen, varsin sekavasti esille tuomastaan näkemyksestään suhtautumisestaan kv. sopimuksiin, ei kai vika ole kuulijassa, jos asian esittäjä ei kykene selkokielellä tuomaan ajatuksiaan esille. Pienten maiden suurin turva on, että kv. sopimuksia kunnioitetaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #27

Pienten maiden suurin turva on olla koskaan luottamatta siihen, että sopimuksia kunnioitetaan. Isot vetävät aina sopimukset kölin alta, milloin niiden etu vaatii sitä.

Joten pienen ei koskaan kannata noudattaa sopimuksia vain siksi, että sopimuksia pitäisi noudattaa. Sopimuksia kannattaa noudattaa vain, jos siitä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Kannattaa muistaa, että Lipponen sai kyllä melkein elintarvikeviraston mutta varsinaisen viraston sai Italia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

Juho Joensuun puheenvuoro on täyttä asiaa, mutta se ei tarkoita sitä etteikö pienen valtion olisi kannattavaa noudattaa sopimuksia.

Isot valtiot noudattavat sopimuksia vain jos se on heidän kannaltaan käytännössä edullista, mutta mitä vähemmän pieni valtio noudattaa sopimuksiaan, sitä helpompi isojen valtioiden on olla noudattamatta pienten valtioiden kanssa tekemiään spimuksia.

Pienten valtioiden pitää siis hyvin tarkkaan harkita, milloin on kannattavampaa olla noudattamatta sopimuksia, kuin noudattaa niitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #27

Jos kansainväliset sopimukset eivät toimi, niin miten niitä silloin voi noudattaa, tottakai ne ovat tärkeitä, mutta niinhän juuri sanottiin, että niitä voidaan myös muuttaa, ei Suomi mistään eroamassa ole.

Kai nyt sopimuksia voi arvostella, jos ne ovat jääneet ajastaan jälkeen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #41

Tätä aikaa varten ne on tehty. Suojaamaan hädänalaisia varakkaiden mielivallalta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kokeilin Googlen forms palvelua, jossa voi tehdä kyselyitä internetin käyttäjille joko sosiaalisen median kautta, tai sitten lähettämällä kysely sähköpostilla.

https://docs.google.com/forms/d/1T3wV9CVDuVIj87fxh...

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Nyt on viimeinen hetki muuttaa pakolaispolitiikkaa, Afrikassa on miljardeja ihmisiä hädässä ja jos tämä massa päästetään liikkele sitä ei hallitse kukaa. Miten me Suomalaiset voisimme ruokkia pakolaisia kun tulomme eivät riitä edes itsemme ruokkimiseen . Kirkkokin suureen ääneen vaatii ottamaan kaikki hädän alaiset vaikka kirkko ei ole laittanut tikkua ristiin kansantulomme kasvattamiseen vaan on työntämässä ahnetta kättään veronmaksajien taskuun, niinkuin meillä ei olisi jo nyt tarpeeksi veroja ostovoimaa vähentämässä. Toivon että kansa huomaa tämän ja eroaa moisesta systeemistä. Näissä maissa väestön tiheys on aivan liian iso ja me emme ole käyneet siihen vaikuttamassa, ehkä joku lähetyssaarnaaja . Jos näin isolle massalle nostetaan elintaso meidän tasollemme niin ilmansaasteet nousevat todella mahtavasti. Ei meidän tellus kestä tämänlaisia massaa.

Reijo Jokela

"Afrikassa on miljardeja ihmisiä hädässä". Jospa ei nyt kuitenkaan ole, kun tuo kokonaisväkilukukin on "vain" puolentoista miljardin tietämissä ja tietääkseni siellä kaikki eivät suinkaan elä köyhyydessä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kiinnitin myös huomion siihen, kuinka monta keskeistä puheen kohtaa ovat olleet viime kesästä lähtien myös minun blogieni* fokuksessa vihapuheen huolestuttavasta leviämisestä aina ultrasinisilmäisyyden ja kansan vierastaman rasismin yhteisiin hegemoniapyrkimyksiin somekeskustelussa, joka mieluummin syyttelee muita suomalaisia kuin pureutuisi itse ongelmiin ja niiden ratkaisukeinoihin. Asiakeskustelun sijaan äänekkäimmät jakelevat 'ismikortteja periaatteella Jos et ole puolellamme olet meitä vastaan. Duo Maltti&Tolkku sekä realismin peräänkuuluttaminen ääripäiden kilpalaulannan vastapainoksi ovat vierailleet myös minun kirjoituksissani tuon tuosta.

Epäsuomalaisella tavalla vihaalietsova uuskäyttäytyminen on toisiaansyyttelevän möykkäkeskustelun ääriainesten hämäräpiirien epäpyhän symbioosin olennainen piirre. Äärimmäisten fundamentalististen "kukkahattujen" kakkahuttua suoltavat ja syöttävät ekstremistisuvakit ja anarkistifasistisiat sekä paholaiskriisiä seinalle maalailevat MV-putinistirasistit ovat pääsyyllisiä. Ne lietsovat epasopua ja väkivaltaa pohjolaankin, hätääkärsivien pakolaisten asiaa keppihevosenaan käyttäen - ehkä jotain pimeää yhteistä missiotaan toteuttaen pohjoismaisen yhteiskuntarauhanperinteen rapistuessa.

Lienette huomanneet, että nuo ääripäät esiintyvät mielenosoituksissa aina yhdessä kuin paita ja peppu. Miekkari ja vastamiekkari, joka tulee toisensa kylkeen häiriköiden ja metelöiden. Anarkistit jopa käsiksi käyden ulkopuolisiinkin, vanhuksiin ja poliisin autoihin ja hevosiin. Kumpi paita-peppu-ääripäistä on likaisempi ja vastenmielisempi, on näköjään alati keskinäisen kilvoittelun kohde. Anarkistit taitavat johtaa aggressiivisuudessa. Veljellis-sisarellisesta provoilusta elävä mediahappeninghype kieltämättä nostattaa aikansa toimivaakin julkisuussynergiaa, mutta suuri yleisö haistaa kuitenkin koko ajan totalitaristisen vedätyksen, jolla militanttakukkahatut ja kremlinkellokasrauhanvoimat yrittävät meitä viedä. - Maltti&Tolkku, pysytään lujana, eikä lotkauteta korvaammekaan stalinistiviherputinistianarkistihippien totalitaristiseireeneille!

* Näistä kahdesta ja muutamasta viime syksyn blogistani Sauli Niinistö on hyvinkin saattanut poimia aineksia puheeseensa:

- Kukkahatut syöttävät kakkahuttua, MV-hörhöt maalaavat seinälle "paholaiskriisiä"
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210956-k...

- Finnish Prime Minister's Charity Overpromised, Underdelivered?
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211099-f...

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Ensimmäiset 1990-luvun alussa tulleet maahanmuuttajat ovat jo jääneet tai jäämässä eläkkeelle. Osa heistä ei ole tehnyt täällä päivääkään töitä. Jotkut ovat tehneet töitä, jotka suomalaisen yhteiskunnan kannalta ovat olleet täysin hyödyttömiä. Töitä, joita ei olisi, jos humanitäärisiä maahanmuuttajia ei olisi. Töitä, jotka mahdollistavat aikuisten ihmisten puuhastelun, sekä hoivaverkoston työllistämisen sekä näitten ihmisten "paapomisen"

Näiden ihmisten elämä on mennyt hukkaan. Ei ihmisen elämän tarkoitus ole elää vieraassa maassa hyödyttömänä, sosiaaalitukien varassa, jolloin kaikki oma aloitekyky katoaa. Turhiksi jäävien koulutusten ja kurssien käyminen on heidän nöyryyttämistään. 35 kurssikorttia taskussa tai käsilaukussa ilman päivääkään työtä on ihmisarvon pilkkaamista, työllistävä vaikutus on jäänyt, kotouttamisen hoivaverkostoon, joka onkin niellyt miljardeja € Myös työeläkettä ei ole kertynyt, joten yhteiskunta joutuu sitten maksamaan erillaiset tuet, kun nämä siirtyvät eläkkeelle.

Tämän päivän Suomessa vannotaan koulutuksen nimiin. Pelkällä peruskoulutuksella ei monikaan saa enää töitä. Tänne luku- ja kirjoitustaidottomina tulleiden maahanmuuttajien aikuisten ennuste ihmisarvoisesta elämästä on surkea, ja useimmiten tämä näkyy sitten rikostilastoissa, samaan aikaan kotimaiset ongelmat ohitetaan. Ja nyt varsikin kun samaa ikäluokkaa olevat maahanmuuttajat nuoret vievät rahoituksen omilta nuorilta.

Viime vuosina on leikattu omilta nuorilta oppisomisrahoja ym rahoitusta noin 35.000 nuorta ei ole saanut ensimmäistäkään työpaikkaa, ja ovat jo pahasti syrjäytyneet yhteiskunnasta, ja tämä alkaa olla menetettyä pääomaa, joka tulevaisuudessa maksaa miljardeja yhteiskunnalle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No niin, nyt on ongelmat lueteltu.
Kuka politikko kertoisi/selvittäisi kansalle ratkaisumallit?

Henry

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Poikkeuksellisen suoraa puhetta presidentiltä. Ja merkittävä tilanneanalyysi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niinistö aloitti tulevan pres. valikamppailun pehmeillä puheillaan, josta tilanneanalyysi itä-rajan suhteesta puuttui kokonaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Presidentti antoi toivoa, enkä ihan heti muutakaan Portugaliin/Australiaan ja tee tilaa uudisasukkaille.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kokoomuksen presidentti puhui äänestäjilleen ja toivoi muutaman persurasistinkin kannattavan ensi vaaleissa. Valtiomiehen naamari putosi kerralla.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Börje Uimonen

Vihreitten politiikka on ajautunut yhä enemmän vasemmalle. Presidentti Niinistö ei kieltänyt hädässä olevien auttamista. Vihreät ovat hyväksymässä
kaikenlaiset maahanmuuttajat rikolliset ml.
Euroopan maiden rakenteet eivät kestä miljoonia lisää pakolaisia, sitä tosiasiaa eivät nykyvihreät halua julkituoda.Vihreät ovat tukemassa EU:n hajoamista ja itäisen maan vaikutusvallan kasvua.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Älä Pietikäinen puhu ihan pehmeitä. Vihreät on maahanmuuttomyönteinen ympäristöpuolue, joka vastustaa kaikkea rikollisuutta mukaanlukien Kokoomuksen suosimaa ympäristörikollisuutta.

Euroopan maiden rakenteita on siis korjattava jos kehitysmaatkin kykenevät kestämään kymmenkertaisia pakolaismääriä.

Vihreät tunnetusti suhtautuvat kaikkein kriittisimin Venäjän nykyjohdon politiikkaan. Kokoomus mielellään otti yhden peukaloruuvin lisää Pyhäjoelle, jonka suomalaiset veronmaksajat lopulta maksavat jos se koskaan nousee.

Vihreät on kaikkein EU-myönteisin puolue, joka kannustaa hoitamaan itärajan ongelmat EU:n kautta. Mitä nopeampi ja vahvempi integraatio Eurooppaan, sen parempi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #47

Sait ansaitsemasi vastauksen.

Ei muuta !

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #53

Kun ei ole sitä kovaa faktaa selkänojaksi, niin poliitikko puhuu mielellään pehmeitä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Miten Presidentin puhe voi närkästyttää vain demareita, vasureita ja vihreitä (pääosaa oppositiosta). Oliko puhe muka puoluepolitiikkaa ? Miten arvostettu Tuomiojakin alentuu moisiin lausuntoihin jyrkästi muuttuneessa Euroopan-maailmantilanteessa saati Heinäluoma.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miten Presidentin puhe voi närkästyttää vain demareita, vasureita ja vihreitä (pääosaa oppositiosta). Oliko puhe muka puoluepolitiikkaa ? Miten arvostettu Tuomiojakin alentuu moisiin lausuntoihin jyrkästi muuttuneessa Euroopan-maailmantilanteessa saati Heinäluoma."

Minua puheessa ärsytti lähinnä populisteja, arvokonservatiiveja ja muita äärioikeistolaisia ryhmiä nuoleskeleva retoriikka. En usko että siinä puheessa muuten käytännössä olisi paljon pielessä.

Tähän retoriikkaan puolestaan löytyisi kaksi hyväksyttävää selitystä. Yksi selitys olisi Niinistön vaalikamppanjan aloitus. Toinen selitys on siinä että Niinistö pyrkii keräämään itselleen pisteitä äärioikeistolaisesti, populistisesti ja arvokonservatiivisesti ajattelevilta, voidakseen paremmin toimia sellaisena arvojohtajana jota toisaalta kovasti tarvittaisiin.

Näyttää siltä että Sipilä ei ole pystynyt vakuuttavasti keräämään sellaista arvovaltaa jota johtajuus edellyttäisi. Sipilän pyrkimyksissä sinänsä ei ole vikaa, hän vain ei pysty johtamaan. Jos Niinistö saisi johtajana vahvistetuksi asemiaan, hän voisi antaa Sipilälle tukeaan, mikä tosiaan olisi tarpeen.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Dokumentaation vuoksi sallittaneen lainaus naapurimediasta.

Helsingin Sanomissa Unto Hämäläisen Perässähiihtäjä-blogissa Ilari Kiema kirjoitti 21. syyskuuta 2015:

”Esittäessään turvapaikan haun puheaktin, ”refugee”, ”Asyl”,” asylum”, hakija vetoaa tähän kohtaan kansainvälistä oikeutta ja aktivoi omalla puheellaan tämän raskaan prosessin. Järjestelmää laadittaessa ei ole, historiallisista syistä, otettu huomioon sitä mahdollisuutta, että merkittävä osa turvapaikanhakijoista kääntäisi järjestelmän toisin päin ja taktikoisi sillä, että millä todistelulla ja missä paikassa parhaiten pääsee tähän varsin huono-osaisten vainottujen ihmisten kategoriaan.

Jos tuo väärinkäyttäjien osuus olisi vähäinen, viisi tai kymmenen prosenttia hakijoista, se voitaisiin sivuuttaa väistämättömänä lieveilmiönä. Nyt se on huomattavan suuri: …”

(Perässähiihtäjä-blogi 21.9.2015, http://blogit.hs.fi/perassahiihtaja/2015/09/21/pit...)

Kommentti on sisällöltään samankaltainen kuin Presidentti Niinistön eilinen lausuma: ”jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan….”

Kommenttini taustalla ei todellakaan ole populismi, arvokonservatiivuus saati ja äärioikeistolaisuus vaan sen taustalla on postmoderni yhteiskuntatiede - kriittinen sosiaalinen konstruktivismi ja puheaktiteoria turvallisuustutkimuksen kautta sekä toisaalta queer-teoria ja Judith Butlerin käsitys performatiivisuudesta, jonka mukaan erittäin marginaalisessa asemassa olevat ihmiset ovat aktiivisia toimijoita ja itse omilla teoillaan tuottavat sukupuolta ja seksuaalisuutta.

Vastaavasti turvapaikanhakijat ovat aktiivisia toimijoita, jotka omalla turvapaikan haun puheaktillaan ja tuolla valinnallaan tuottavat tilanteensa ja asemansa turvapaikanhakijoina.
Turvapaikan hakeminen on nimenomaan valinta, eivätkä kaikki Euroopassa todellisuudessa turvapaikkaan oikeutetut asiaa harkittuaan edes hae sitä. Turvapaikanhakijoista jotkut myös tuottavat sukupuolta ja seksuaalisuutta joukkovoimaisilla, taharrus gamea -tyyppisillä toistoteoilla. Ihmiset itse tekevät näin, ja näihin toimintamalleihin pitää eurooppalaisen yhteiskunnan jotenkin reagoida, ja mielellään EU:n laajuisessa yhteistyössä kuten Niinistö toivoo.

Täällä Niinistön lausuman oudoksujat ja paheksujat taas ajattelevat suomalaisten valtiofeministien tapaan toisin päin, ylhäältä alas, siten, että mediarepresentaatiot, valtamedian ja vallankäyttäjien lausumat ja kuvastot tuottavat todellisuutta ja tässä tapauksessa ”pelkoja ja ennakkoluuloja”, kuten aina jaksetaan toistaa. Näkemys riistää asianomaisilta itsenäisen toimijuuden, turvapaikanhakijoita halutaan ”puolustaa” sillä hinnalla että heistä tehdään passiivisia uhreja.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

En ole koskaan ollut Sauli Niinistön fania ja pidän miestä vahvassa osavastuussa siitä, että olemme eurovaluutan orjia, mutta tämä puhe oli selkeä ja hyvinkin tarpeen. Aivan kuin muualla Euroopassa, vihreät, demarit ja vasemmisto alkavat pikku hiljaa herätä todellisuuteen (vaikka vaikeata se tuntuu olevan, happamien kommenttien perusteella). Erityisesti demarit ovat vastuussa tähänastisesta sinisilmäisyydestä. Vastaava ilmiö nähtiin Hollannissa, jossa sikäläinen demarijohtaja (Diedrik Samson/PvdA) totesi viime vuoden lopussa, että Hollantiin mahtuu ainakin vielä 1 miljoona pakolaista....Tuoreet gallupit ennustavat kyseiselle suurpuolueelle täydellistä romahdusta. Ruotsin demarit ovat sitä vastoin heränneet todellisuuteen ja siitä heille pisteet. Mikäli Heinäluoma ja kumppanit jatkavat nykylinjallaan, ennustan demarijytkyn romahdusta. Veikkaan nimittäin, että yli 70 % suomalaisista ajattelee juuri nyt kuin Sauli Niinistö (Ahtisaaren sanoin: valitettavasti).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mikäli Heinäluoma ja kumppanit jatkavat nykylinjallaan, ennustan demarijytkyn romahdusta. Veikkaan nimittäin, että yli 70 % suomalaisista ajattelee juuri nyt kuin Sauli Niinistö."

Todellisuus ei aina ole sitä mitä kansan enemmistö pitää todellisuutena. Paska on hyvää jos miljardi paslakärpästä kerran on sitä mieltä.

Johtajuuden pitäisi kuitenkin olla sitä että kansa seuraa johtajaa, eikä johtaja kansaa. Nykytodellisuus tosiaan on jotain muuta. Johtajan pitää siis seurata kansaa, jos aikoo pysyä johtajana.

Lohdullisena asiana minä tässä tilanteessa näen ainakin sen että jos johtajuus edellyttää populismia, niin on parempi että tolkun miehet, kuten Niinistö, ryhtyy populistiksi, kuin että tolkuttomista populisteista tulisi kansanjohtajia, presidenttejä ja ministereitä.

Minä fanitan Niinistöä, mutta lähinnä hänen ministerikautensa takia sekä myös hänen presidenttikautensa alun takia, en siis tällaisen populismin takia mitä hän nyt puheessaan esiintoi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

No, Arto. Yksi demari on sentään ajan tasalla (hieman yllättäen):

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) on ymmärtäväisempi. Hän kertoo puheen hämmentäneen monia, mutta arvioi, että presidentti ei tarkoittanut sitä, että Suomen tulisi sivuuttaa ihmisoikeussopimukset.

– "Olemme ymmärrettävästi ja oikeutetusti turhautuneet siihen, että turvapaikanhakijoista iso ja ehkä suurinkin osa on liikkeellä muista syistä kuin kansainvälisten sopimusten mukaisen suojelutarpeen vuoksi. Pyrkimys tämän virran hallitsemiseen ei kuitenkaan voi perustua ihmisoikeuksien kieltämisen tai minkäänlaisen vihapuheen tai väkivallan epäsuoraankaan hyväksyntään, eikä se saa vaarantaa yhdenkään suojelun tarpeessa olevan pakolaisen turvallisuutta", Tuomioja katsoo julkisessa Facebook-kirjauksessaan.

Tuomioja toteaa, että ”kansainvälisiä sopimuksia on tietenkin tarpeen mukaan voitava tarkistaa, kehittää ja muuttaa”.

Hyvä, Erkki, lähes yhtä rohkeata puhetta kuin Saulilta!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) on ymmärtäväisempi. Hän kertoo puheen hämmentäneen monia, mutta arvioi, että presidentti ei tarkoittanut sitä, että Suomen tulisi sivuuttaa ihmisoikeussopimukset."

Eipä tietenkään Niinistö sitä tarkoittanut, Niinistö vain flirttaili äärioikeiston kanssa käyttämällä sellaista retoriikkaa minkä tiesi purevan tähän väestöryhmään.

Tuomiojan näkemyskin on siis käsittääkseni ihan oikea.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Olen samaa mieltä kuin sinä. Tuomiojan näkemyskin on siis käsittääkseni ihan oikea: "turvapaikanhakijoista iso ja ehkä suurinkin osa on liikkeellä muista syistä kuin kansainvälisten sopimusten mukaisen suojelutarpeen vuoksi" (suora lainaus Tuomiojalta).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minä en pääosin pitänyt Niinistön puheesta. Se oli populistinen ja yhteiskuntaa hajottava, kuten jälkipolemiikistakin on voitu havaita.

Nimenomaan monien kokoomuslaisten piiristä on jo vuosia sitten peräänkuulutettu voimakasta maahanmuuttoa osaratkaisuksi huoltosuhteen heikkenemiselle. Nyt tasavallan presidentti julkisessa puheessaan esittää käsityksenään, että maahanmuutto on pelkkä ongelma, joka täytyy jotenkin "ratkaista".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset