SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Hyvää Eurooppa -päivää

Tänään on  Eurooppa-päivä . Päivää  vietetään aina 9.5. nk. Schumanin julistuksen vuosipäivänä. Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti Pariisissa vuonna 1950 pitämässään puheessa Euroopalle uudenlaista poliittista yhteistyötä, joka tekisi Euroopan kansakuntien väliset sodat mahdottomiksi.

Eduskunnan myönteisen äänestyksen jälkeen Suomen EU-jäsenhakemus jätettiin 18. maaliskuuta 1992 ja jäsenyysneuvottelut alkoivat 1. helmikuuta 1993 samanaikaisesti Ruotsin ja Itävallan kanssa. 

EU-jäsenyyden tärkeyttä perusteltiin julkisuudessa erityisesti taloudellisilla syillä ja pääsyllä mukaan päätöksentekoon, mutta myös turvallisuuspoliittinen näkökulma oli monille vähintäänkin yhtä tärkeä. Jäsenyydestä pidettiin  lokakuussa 1994 Suomen kaikkien aikojen toinen neuvoa-antava kansanäänestys, jossa enemmistö äänesti jäsenyyden puolesta. Suomi liittyi Euroopan unioniin vuoden 1995 alusta.

Noiden aikojen Suomen valtiojohto toimi isänmaallisesti ja kaukonäköisesti Suomen kansainvälisen aseman vahvistamisen puolesta. Ilman EU-jäsenyyttä Suomi olisi nyt vaarallisessa tyhjiössä nykyisessä maailmanpolitiikan tilanteessa.

The Europe Day activities in 2016

History of the European Union 

* * * * *

P.s. Kaikissa maissa ei tänään juhlita rauhan puolesta, vaan järjestetään näyttäviä sotilasparaateja. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Oikeampi ilmaisu on, että äänestäneistä enemmistö äänesti puolesta.

http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx...

Isänmaallisuuskin on aika suhteellinen käsitys. Lisäksi väkisin ujutettu euro on ollut virhe.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

"Jäsenyydestä pidettiin lokakuussa 1994 Suomen kaikkien aikojen toinen neuvoa-antava kansanäänestys, jossa enemmistö äänesti jäsenyyden puolesta".

Niinhän blogissa lukeekin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomen vienti -10% viime vuodesta - onko tämä sitä uutta isänmaallisuutta? Ei myydä hyvää tavaraa ulkomaalaisille vaan pidetään ne mieluummin kotimaassa.

Lasketaan kaikki vielä devalvoituvissa ruplissa tai markoissa niin lasku ei näytä niin pahalta.

http://www.uusisuomi.fi/raha/195240-suomen-vienti-...

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Jouni, asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Pakotteiden alaisten tuotteiden vienti EU:sta väheni Venäjälle viime vuonna 15 mrd. dollaria, kun kokonaisvienti väheni jopa 65 mrd. dollaria. Toisin sanoen Suomen vienti olisi sukeltanut Venäjälle ilman pakotteitakin.

Suomen maaliskuun 2016 viennin 10 %:n pudotus on raju. Suurimmat pudotukset ovat olleet Englantiin ja Kiinaan suuntautuneessa viennissä. Suomella on ongelmia löytää korvaavia vientialueita menetetylle Venäjän kaupalle. Kiinan kehitys muodostaa erittäin suuren uhan kansainväliselle taloudelle.

Suomen talous ei ole nähnyt vielä tämän valossa pahinta pohjakosketusta ja on monelta osin EU-jäsenyytensä ja euroalueen/Saksan Suomea vahvemman talouden vanki eurokytkentänsä ansiosta.

Mieluummin vetäisin EU-lipun puolitankoon täällä Suomessa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Hallitusohjelmassa( s.32):

"EU:n jäsenyys on poliittinen valinta, joka kytkee Suomen läntiseen arvoyhteisöön. Unionia on uudistettava
ja sen toimintaa parannettava, mutta hallitus ei pidä perussopimusten muuttamista nyt ajankohtaisena.
Suomi kunnioittaa yhteisiä sääntöjä ja odottaa muiden jäsenvaltioiden toimivan samoin. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio. Hallitus yhdistää rakentavan kriittisellä ja yhteistyöhakuisella tavalla kansallisen ja yhteisen eurooppalaisen edun Suomen EU-politiikassa."
------

Kaikilla hallituspuolueiden näkyvillä hahmoilla ei linjaus oman puolueen johdon kanssa taida olla samasa linjassa .

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Itse isänmaallisena henkilönä näen, että tämän päivän voisi hyvinkin nimetä Suuren Sumutuksen Päiväksi. Siinä, kun EU:ssa juhlitaan vuosittain 9.5. Eurooppa-päivää juhlitaan Venäjällä Suuren Isänmaallisen Sodan päättymistä. Sattumaako - tuskinpa? Kun Venäjällä 27 miljoonan venäläisen hengen vaatineen sodan päättymistä juhlistetaan mm. sotilaparaatein tänään on Suomessa puolestaan Naton hävittäjälentue harjoittelemassa itärajamme läheisyydessä. Sattumaako - tuskinpa. Käynnissä on jatko-osa - Suuri Sumutus 2, Suomi Natoon.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Puhun blogissa EU:sta, en varsinaisesti Natosta. Suurin osa tosin EU-mmaista (yli 20) on samalla Naton jäseniä.

-----
Stalinin aikana likvidoitiin miljoonatolkulla oman maan kansalaisia.
http://www.ibtimes.com/how-many-people-did-joseph-...

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

EU markkinoitiin, lobattiin ja huijattiin suomalaisille myös eräänlaisena Naton korvikkeena - turvatakuina. Mitä EU sanan varsinaisessa merkityksessä ei ole lähimainkaan. Eräs pöyristyttävimmistä maalailuista oli se, että EU:n myötä jäsenmaiden verotus harmonisoidaan. Tämähän oli kuin hunajaa jo silloin korkean verotuksen alaisille suomalaisille ja todennäköisesti monelle se ratkaiseva "etu", miksi kannattaa liittyä EU:hun. Lopputuloksenhan me kaikki tiedämme. Suomessa on vieläkin korkeampi veroaste kuin v. 1994 - EU:n korkein ja kaupantekijäisiksi maamme on EU:n nettomaksaja ja suhteellisesti eräs suurimmista Englannin EU-jäsenmaksuhyvityksen maksajista. Suomen EU-jäsenyydellä ja maamme Nato-jäsenyydellä on kontekstinsa ja nimenomaan kirjaimellisesti tässä ajassa, jota parhaillaan elämme.

En missään nimessä ihannoi Neuvostoliittoa ja Stalinia, joka olisi kuulunut joutua kansainvälisen sotarikostuomioistuimen tuomittavaksi natsien tapaan. Suomessa leikitään tällä hetkellä tulella.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #7

Härskeintä tässä vuoden 1994 kansanäänestyskessä oli paljastuneet erkko- ja muun median yhteenliittymät, että ihmisille suodatetaan vain eurooppamyönteistä tietoa tiedotusvälineissä.

Miusta se on yksi suurista häpeäpilkuista historiassamme.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen Vastaus kommenttiin #10

Tismalleen samaa mieltä kanssasi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #10

Mikko !

Päinvastoin, mikä olisi Suomen asema, jos olisimme EU:n ulkopuolella.

P.s. Kerran länsidemokraatti, aina länsisemoraatti ! (SJP)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #7

Mikä olisi Suomen asema, jos olisimme EU:n ulkopuolella.
Suomi olisi takapajula ja vieraan vallan panostuksen alla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"EU-maiden johtajat saapuvat Brysseliin vain puolustamaan oman maansa intressejä, väittää Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz."

Kah, tuliko tämä eurooppajohdolle yllätyksenä ja onko tämä paha asia?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jospa ne joskus sentään ajattelevat myös Euroopan etua. Saksassa SPD:n eli Schulzin puolueen kannatus on laskussa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo sitä samaa vain. Kysymys on tai ei se ole edes kysymys. Olemmeko luoneet hirviön. joka kasvattaa itse itseään virkahenkilövaltaisesti/poliittisesti keskittämällä valtaa rysseliin..

Itselläni ei enää niin väliä, koska ehdin alta pois. Jälkikasvun puolesta pelkään ja heidän itsenäisyydestä olen huolissani.

Kuka jää kertomaan heille tässä eurooppahuumassa, että esivanhemmat taistelivat maallemme itsenäisyyden....tajuavatko he edes mitä itsenäisyys merkitsee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset