SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Välikysymysmenettely koki eilen haaksirikon

Eilen eduskunta keskusteli demarien välikysymyksestä "Suomen suunta".

Välikysymysmenettely koki eilen haaksirikon.

Perustuslain 43 §:n 1 momentin mukaan vähintään kaksikymmentä kansanedustajaa voi tehdä valtioneuvostolle tai ministerille näiden toimialaan kuuluvasta asiasta välikysymyksen. 

Demarien välikysymys ei noudattanut perustuslain alkuperäistä tarkoitusta, vaan siinä esitettiin hallitukselle lähes kaikista asioista yhtäaikaa kysymyksiä (Suomen suuntaa käsittelevä välikysymys). On muistettava, että hallitus on jo antanut tiedonannon hallitusohjelmasaan vuosi sitten (Valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle).

* * * * *

Välikysymyksessä väitettiin, etteivät äänestäjät antaneet hallitukselle valtakirjaa valtion budjetin menosäästöihin ja velkaantumisen pysäyttämiseen. Väite on väärä. Äänestäjät eivät nimenomaan antaneet demareille valtakirjaa valtion budjetin menojen ja velanoton kasvattamiseen.

Tässä yhteydessä on hyvä palauttaa mieliin, mitä kukin puolue vastasi nykyiselle pääministeri Juha Sipilälle hänen toimiessaan hallitustunnustelijana (Eduskuntaryhmät vastasivat Sipilän kysymyksiin ). Kaikki puolueet pitivät valtiovarainministeriön ennen vaaaleja esittämää näkemystä valtion budjetin sopetustarpeesta lähtökohtaisesti oikeana (VM:n virkamiesraportti talouspolitiikan lähtökohdista ).

* * * * *

Sitten kysymys johon olen monesti vuosien mittaan kiinnittänyt huomiota. Viime vaalikaudella nykyiset kaksi hallituspuoluetta (kepu ja PS) vastustivat Kataisen-Stubbin hallitusten  kaikkia säästöesityksiä. Mutta nyt vaalien jälkeen mainitut nykyiset hallituspuolueet ovat hyväksyneet kaikki edellisen hallituksen säästötoimet ja tehneet niitä vielä enemmän lisää. Tämä on suomalaisen parlamentarismin paradoksi. Mutta ei  tuossa mitään uutta ole. Noin on tapahtunut lähes aina (vrt esim. Lipposen hallituksen hallitusohjelma vuonna 1995, jossa se hyväksyi kaikki Ahon hallituksen säästötoimet (Lipponen (13.4.1995 - 15.4.1999) .

* * * * *

Toisen asian nostan esille eiliseen välikysymyskeskusteluun liittyen nimittäin valtion omaisuuden myynnin. Totuus on, että kaikki nykyiset oppositiopuolueet ovat hallituksessa ollessaan myyneet valtion omaisuutta. Surkuhupaisaa on se, että eduskunnassa nyt paljon mölyä pitävät demarit kaikkien eniten (Ketkä oikeasti myivät eniten Suomen ).

* * * * '

Pääministei Sipilä totesi eilen keskustelun aikana, että viisi vuotta sitten hän seurasi tv:stä eduskunnan keskusteluja. Se oli hyvä syy pistää tv kiinni. Niinpä. Suomalainen parlamentarismi ja välikysymyskeskustelu on haaksirikossa.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juu, oli todellinen näytelmä demareiden taholta eilinen esiintyminen. Ex-demari Vartiainen näytti ottaneen entisen puolueensa oppositiopolitikoinnin kovin epäonnistuneena politikointina. En ole aiemmin nähnyt kenenkään kansanedustajan olleen noin kiihtynyt puhuessaan kuin mitä Vartiainen oli ja ihan syystä mielestäni.

Sipilältä hyvä veto jättää demarit oppositioon, sillä nyt he ovat viimen osoittaneet ettei Suomen suunta todellakaan olisi muuttunut mikäli puolue olisi hallituksessa.

Kovalle näyttää ottavan oppositiossa oleminen. Itse ärsyynnyin Rinteen pitämästä aloituspuheenvuorosta heti kättelyssä. Tässä tuo Rinteen pitämä puhe, miäli joku ei kuunnellut ja haluaa nyt sen lukea pöytäkirjasta;

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiako...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Jos seuraavien vaalien jälkeen tullaan kokoamaan hallitusta Antti Rinteen johdolla, moni tulee vastustamaan menoa sellaisen hallitukseen.

P.s. Tuskin Antti Rinteestä tulee Suomen pääministeriä vaalien jälkeen !

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Eiköhän se riipu vaalituloksesta. Edellisen kerran kuin vaaleissa suurimman puolueen puheenjohtajasta ei tullut pääministeriä vaalien jälkeen, oli vuonna 1987, jolloin Kokoomus jäi SDP:lle toiseksi, mutta sai kuitenkin nostettua Harri Holkerin sinipunahallituksen pääministeriksi. SDP:lle tämä kompensoitiin lisäsalkuilla. Suomen monipuoluejärjestelmä ja parlamentaarinen demokratia on kansainvälisellä mittapuulla erittäin joustava ja ideologioiltaan kaukanakin toisistaan olevat puolueet mahtuvat helposti samoihin hallituksiin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Takinkääntäjiä löytyy aina: "Viime vaalikaudella nykyiset kaksi hallituspuoluetta (kepu ja PS) vastustivat Kataisen-Stubbin hallitusten kaikkia säästöesityksiä. Mutta nyt vaalien jälkeen mainitut nykyiset hallituspuolueet ovat hyväksyneet kaikki edellisen hallituksen säästötoimet ja tehneet niitä vielä enemmän lisää". Tämä on vain yksi esimerkki. Niitähän riittää. Jotenkin huvittavaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

... Kataisen-Stubbin hallitusten kaikkia säästöesityksiä ?

Mitä nämä Kataisen-Stubbin hallituksen v. 2011 - 2015 säästöesitykset olivatkaan ?

Kataisen-Stubbin hallitus nosti julkisten menojen määrää n. 14 miljardia euroa vuositasolla pelkästään yhden hallituskauden aikana.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Edellisen hallituksen aikana julkinen velka lisääntyi 35 miljardilla eurolla 95 miljardista eurosta 130 miljardiin euroon. Katainen-Stubb hallituksen aikana ei paljolti säästelty - saati sitten esitetty säästöjä, joista tuolloinen oppositio olisi voinut ärhennellä.

Edellinen hallitus kunnostautui velkaantumisen ohella myös huomattavin veronkorotuksin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #8

Jos olisin ollut Säätytalolla vuonna 2011 ovimiehenä hallitusneuvottelujen aikaan, eivät kaikki tennariteinipolitiikot (eräs jalkapalloa seuraava) olisi päässyt sisään olleenkaan. Kuusi puoluetta oli aivan liikaa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Mitähän pitäisi tehdä jotta eduskunnan kautta joskus kuulisi aidosti ajatuksia herättävän luentotyyppisen ja analyyttisen esityksen? Ei siis sellaista jossa intetään oikeaa tai väärää, joka kiinnittyy vain päiväkohtaiseen tilanteeseen, yksittäisluonteiseen asiaan tai pinnallisenoloisiin etunäkökohtiin. Puheenvuoron joka monipuolisesti jäsentäisi nykymaailmaa (ja politiikkaa), avaisi useammanlaisia näkökulmia, herättäisi uudentyyppisiä kysymyksiä.

Vikaa ja parannettavaa on:
1) eduskunnan työtavoissa
2) edustajien valikoitumisessa

Eduskuntaan valikoituu supliikki-ihmisiä joilla ei välttämättä ole taipumusta analyyttiseen ja/tai synteettiseen ajatteluun. Oletteko kuulleet koskaan yhdenkään edustajan lausuvan sanaa filosofia tai taide? Minä en ole kuullut.

Joutunee tekemään kuten Sipilä: laittamaan television kiinni.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Televisioivat välikysymyskeskustelut ja kyselytunnit ovat omalta osaltaan karnevalisoineet eduskunnan keskustelun tasoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Joo, mutta brittien tasolle ei vielä ole päästy.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #9

Ei ole päästy, mutta on tässä jo kotimaisessakin äänestäjällä kestämisä.

Niko Sillanpää

"Välikysymyksessä väitettiin, etteivät äänestäjät antaneet hallitukselle valtakirjaa valtion budjetin menosäästöihin ja velkaantumisen pysäyttämiseen."

Öh, millä tavalla tällaisen mandaatin sitten saa, jos ei vaaleissa? Suomen sosialidemokraattinen puolue myöntää sellaisia?

Käyttäjän HannuMyllynen kuva
Hannu Myllynen

Äänestäjä on työhönottaja.

Työhönottajan pitää nähdä sanojen taakse. Tutustuttava tietoihin, taitoihin , kokemukseen, näyttöihin, motivaatiorakenteeseen ja moraaliin sekä tavoitteisiin. Vasta sitten tehdä valintansa omasta mielestään kokonaisuuden kannalta parhaasta asioiden edistäjästä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Käsittääkseni kansa on antanut valtakirjan hoitaa Suomen asioita sen edun parhaaksi. Äänestäjän valtuuksissa ei ole kieltää menoleikkauksia eikä velanoton pysäyttämistä.

Pahasti mennään retoriikkaan ja sen mukaisiin argumentointivirheisiin. Kuulostaa sinänsä siltä että kun eväitä jollekin todelliselle vaihtoehdolle ei ole (muuta kuin lisävelan otto ja tämän rahan jakamaan pääseminen), niin tätä räksytystä sitten kuullaan. Sama ongelma rampauttaa koko vihervasemmiston.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pääministei Sipilä totesi eilen keskustelun aikana, että viisi vuotta sitten hän seurasi tv:stä eduskunnan keskusteluja. Se oli hyvä syy pistää tv kiinni. Niinpä. Suomalainen parlamentarismi ja välikysymyskeskustelu on haaksirikossa."

Täällä on valistunutta väkeä kirjoittelemassa. Tämä valistunut väki näkee mistä on kyse ja ymmärtää että oppositio pelaa tätä peliään.

Valitettavasti muu kansa ei taida olla yhtä valistunut kuin kirjoittelijat ja kun oppositio tekee tätä työtään se on kuin marjanpoimintaa. Mitä enemmä oppositiotyötä tehdään, sitä enemmän on marjoja vasussa kun vaalit on käyty.

Näin se vain menee.
Näin se on tämän opposition kohdalla
ja niin se on ollut entistenkin oppositioiden kohdalla.

Juuri sitähän Pääministerin toteamuskin tarkoittaa.

Juuri siksi minä en jaksa seurata välikysymyskeskusteluja, ne on niin ikäviä.
En katsonut tätäkään ja taisin tehdä oikean valinnan.

Kävin omakotitalon aurinkopanelivoimalan esittelytilaisuudessa,
se oli mielenkiintoista
ja siellä tarjottiin jopa kahvia kakun ja lohileivän kanssa.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Keskustelussa oli monia muitakin tragikoomisia piirteitä. Parhaiten jäi mieleen se, että keskusta ja kokoomus nokittelivat aivan avoimesti toisilleen. Se nauratti suuresti demareita takarivissä, siinä hengessä että "tapelkaa vaan pojat niin saatte tupakkaa".

Lisäksi kokoomuslaiset kunnostautuivat muutenkin kyseenalaisesti istunnossa. Siellä oli jo ennen viittä sellainen tilanne, ettei salissa tainnut hetkellisesti olla yhtään edustajaa paikalla koko puolueesta. Mielenkiintoista, ettei hallituksen puolustaminen kiinnosta.

Ehkä oli liian kiire seuraamaan televisiosta näytelmää, jossa eduskuntaryhmän enemmistö yrittää heivata puoluekokouksen luottamusta nauttivan puheenjohtajan prosentin kannatuslaskun johdosta ja pistää paikalle miehen, jonka kehonkielestä näkee selvästi ettei yhtään kiinnostaisi?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ja olihan siellä myös Timo Soini lisäämässä keskusteluun väriä, vaikka viime vaalikaudella oli myös menoleikkauksia vastustamassa ja nyt ne kaikki hyväksymässä.

Niko Sillanpää

"Ehkä oli liian kiire seuraamaan televisiosta näytelmää, jossa eduskuntaryhmän enemmistö yrittää heivata puoluekokouksen luottamusta nauttivan puheenjohtajan prosentin kannatuslaskun johdosta ja pistää paikalle miehen, jonka kehonkielestä näkee selvästi ettei yhtään kiinnostaisi?"

Band wagon effect, opportunistit haistelevat tuulia.

Minulle on jäänyt epäselväksi, miksi YLE, HS jne. valtamediat haluavat välttämättä kokoomuksen pj:ksi nimenomaan Petteri Orpon, vaikka vuoden näytöt sisäministerinä ovat hyvin heikot.

Orpo on yhtälailla kansainvaellusmyönteinen ja kaikessa EU:n komission juoksupoika kuin Stubb. Siksikö, että Orpo on lisäksi signaloinut, että haluaa lisäksi avata hallitusohjelman, jotta EU:n kansainvaellussijoituskiintiöt saadaan suomalaisten etua vastaan toteutettua?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Optimisti sanoisi, että pienikään askel ylöspäin, ei kuitenkaan vie alaspäin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Orpo on yhtälailla kansainvaellusmyönteinen ja kaikessa EU:n komission juoksupoika kuin Stubb. Siksikö, että Orpo on lisäksi signaloinut, että haluaa lisäksi avata hallitusohjelman, jotta EU:n kansainvaellussijoituskiintiöt saadaan suomalaisten etua vastaan toteutettua?"

Ehkäpä kokoomusväki ja kokoomusäänestäjät eivät olekaan yhtä kansainvaellusvastaisia kuin sinä. Ehkä et edustakaan kansan ääntä tässä asiassa, vaikka luulet.

Itse olen ihan luottavainen sen suhteen että Orpo on kyllä aivan riittävän kansainvaellusvastainen, kuten ovat muutkin kokoomuslaiset ja muut suomalaiset.

Kaikkien ei tarvitse edustaa ääripäätä ja ääriajattelua, asiat hoituvat silti.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Enköhän minä nojaa ihan kuluneen puolen vuoden gallupeihin, joissa noin kaksi kolmannesta haluaa kansainvaelluksen loppuvan. Kutsuttiin sitä sitten "kansan ääneksi" tai ei.

EU:n ulkopuolelta tulevan kansainvaelluksen salliminen piikki auki on yhteiskunnallisesti jollei nyt äärimielipide niin ainakin erittäin radikaali positio ottaen vielä huomioon, että valtaväestöjen oletetaan elättävän kansainvaeltajat.

Erikoinen käsitys sinulla "asioiden hoitumisesta".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

Taitaa se Orpokin haluta kansainvaelluksen loppumista, niin ja minäkin.
Tässä on kuitenkin mielipide-eroja että miten vakavaa tämä nyt on.

Ei ole syytä ylireagoida eikä ruuvata rajoilla portteja kokonaan kiinni.
Eikä tarvitse ryhtyä mitään rotuoppeja soveltamaan sen suhteen keitä maahan päästetään.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #25

Kansainvaellus loppuu panemalla EU:n ulkoraja siltä kiinni. Hyvin yksinkertaista. Meidän etumme ei vaadi yhdenkään kansainvaeltajan pääsyä EU:hun, eli intressipoliittista ongelmaa ei pitäisi olla.

Kiintiöt, pakko- tai "vapaaehtoiset", vain kiihdyttävät kansainvaellusta.

Vakavuuden asteesta kertonee riittävästi mm. Ranskan pääministerin kahteenkin kertaan viime syksyllä ja alkutalvesta antama kommentti, että joko kansainvaellus loppuu tai EU kaatuu.

Eiköhän ihan työlupa/opiskelupaikan ja/tai riittävän varallisuuden osoittaminen riitä kontrollina rajalla asianmukaisten matkustusdokumenttien lisäksi. Tuo "rotuoppi"-horina on muuten aika onneton defenssi, toki yleinen sellainen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Eiköhän ihan työlupa/opiskelupaikan ja/tai riittävän varallisuuden osoittaminen riitä kontrollina rajalla asianmukaisten matkustusdokumenttien lisäksi. Tuo "rotuoppi"-horina on muuten aika onneton defenssi, toki yleinen sellainen."

Hyvä että et kannata rotuoppien soveltamista rajavalvonnassa.

Ranskan presidentin lausunnot laitan sisäpolitiikan piikkiin. Siellä on prsidentillä kovat paikat kun nämä kansallismieliset kiihkoilijat painaa päälle.

Tällaisia ylilyöntejä on vastareaktioina nähty Suomessakin, silloin kun persut oikein painoi päälle opposossa.

Nythän persut kon kesytetty Suomessa. Ranskassa on vielä tilanne päällä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #27

Eiköhän pääministeri Valls (Parti socialiste) tehnyt ihan oikean ja vilpittömän havainnon.

Ihmeelinen defenssi tosiaan tuo rotuopeista jauhaminen. Puhummeko seuraavaksi Kolmannesta valtakunnasta? Se on nimittäin vastaava sukulaisdefenssi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Orpo on yhtälailla kansainvaellusmyönteinen ja kaikessa EU:n komission juoksupoika kuin Stubb. Siksikö, että Orpo on lisäksi signaloinut, että haluaa lisäksi avata hallitusohjelman, jotta EU:n kansainvaellussijoituskiintiöt saadaan suomalaisten etua vastaan toteutettua?"

Ehkäpä kokoomusväki ja kokoomusäänestäjät eivät olekaan yhtä kansainvaellusvastaisia kuin sinä. Ehkä et edustakaan kansan ääntä tässä asiassa, vaikka luulet.

Itse olen ihan luottavainen sen suhteen että Orpo on kyllä aivan riittävän kansainvaellusvastainen, kuten ovat muutkin kokoomuslaiset ja muut suomalaiset.

Kaikkien ei tarvitse edustaa ääripäätä ja ääriajattelua, asiat hoituvat silti.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

"Välikysymyksessä on kysymys todellisuusotteensa menettäneen puolueen paniikkihuudosta. Sen voi tiivistää kolmeen sanaan: ”Apua, jokin muuttuu”. Sen esittää puolue, joka, päätoimittaja Torbjörn Kevinin sanoin, ”pelkää nykyaikaa”.

Tuo oli hyvin todettu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sen esittää puolue, joka, päätoimittaja Torbjörn Kevinin sanoin, ”pelkää nykyaikaa”."

On tässä nykyajassa paljon pelkäämistä.
Ajat pitäisi saada paremmiksi.

Porvarihallitus

Herrat törsää, syö ja juo, ryyppää, mässää ja lihoo

köyhää kansaa tapetaan nälkään ja kylymään.

on siinä tälle ajalle murhetta kylliksi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #32

Pasila, soittakaa "Nälkämaan laulu" ja siihen päälle "Kansainvälinen"!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Pasila, soittakaa "Nälkämaan laulu" ja siihen päälle "Kansainvälinen"!"

Soittakaa vaan
parempaa musiikkia se on kun ne euroviisut.

Vaikka minä muuten EU:n kannalla oonkin,
niin ne viisut pitäs kieltää ja lopettaa,
se on ihan roskaa.

Ei tuo kansainvälinenkään kovin hyvä ole
näläkämaanlaulu on parempi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo Vartiaisen puheenvuoro oli enemmän uskontunnustus kokoomukselle kuin edustajan analyyttinen tilannekatsaus. Eilisessä A-sudiossa Lepomäki vahvisti sen mitä on epäilty. Lepomäki vaati kokoomusta olemasta EK:n ja Akavan apupuolue ja tästä tulee väistämättä siihen johtopäätökseen, että Sipilän hallituksen ohjelma on kirjoitettu, kuten on epäilty, Eteläranta 10 EK:n Häkämiehen johdolla ja näin hallituspuolueet luovuttivat kansalta saamansa mandaatin työnantajajärjestölle ja se näkyy hallitusohjelmassa.

Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

Nähin välikysymys- ja muihin eduskuntakeskusteluhin voisi saada paitsi ponnekkuutta myös lisää (viihde)arvoa, jos puhemies saisi enemmän puuttua sananvaihtoon.
Hän voisi esimerkiksi ilmoittaa kesken pueehvuoron, että asiassa pitää pysyä ja kysyä millä tavalla sanottu liilttyy asiaan, pyytää persustelemaan esitettyjä väittämiä ja ilmoittaa, että puhuja esittää puheensa väärään kohteeseen sekä vaatia muita tarkennuksia siihen mitä sanotaan.
Vaikka tämä asettaa lisävaatimuksia puhemiehistölle, voisi se kuitenin johtaa nykyistä mielekkäämpään asiankäsittelyyn.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Missäköhän kohtaa Suomen kansa tajuaa, että tuo demareiden melkein pakokauhun omainen parkuminen alkaa jo olla trgikoomista. Käännetään asiat ylösalaiain, esitetään perusteettomia väittämiä, puhutaan suoranaista p''''ka ja luvataan olemattomia ja räksytetään kuin rakkikoirat kaikesta ja kaiken aikaa, mutta mitään oikeasti rakentaavaa heiää ei ole esittää. Ironisinta on se, että he ovat alkaneet moittai jo itse aikanaan tekimiään päätöksiä ja väittävät niitä muiden tekemiksi. Aivan uskomatonta venkoilua, jota johtavat nämä kaksi "valtakunnanänkyrää" Rinne ja Lindman(?)vai Lendeman, vai mikä tämä on tämä, jonka paatosta en enää ikinä jaksa edes kuunnella.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Demarit näyttävät jatkavan eilistä välikysymyskeskustelua juuri alkaneella eduskunnan kyselytunnilla.

Liekkö demaripiireissä herännyt kauhu siitä, että välikysymys on ainakin täällä somessa kääntynyt demareille negatiiviseksi taakaksi -eikä aiheetta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

S-J Pietikäinen, jaatteko kokoomuksen puheenjohtajaksi. Pyrkivän Elina Lepomäen eilisessä A-studiossa esittämän näkemyksen, jossa hän totesi kokoomuksen olevan ainoastaan EK:n ja Akavan apupuolueen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Äläpäs muuta blogin keskusteluaihetta: demareilla meni kintuille välikysymys.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

S-P Tuo Lepomäen "heitto" liittyy olellisesti siihen miksi demarit välikysymyksen tekivät, joten voitko vastata, määritteleekö Suomen suunnan Sipilän hallitus vai EK. Vai onko Lepomäen esille ottama näkemys kokoomuksen apupuolueen asemasta liian kiusallista vastattavaksi. Se menikö välikysymys kintuille vai ei, sen aika näyttää.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #39

Suomen suunnanhan on määritellyt jo vuosikymmeniä AY-liike, joka johtaa Suomea suohon demareiden suulla. Ei siinä auta, oli hallituksessa mikä puolue tahansa ja yrittäköön ajaa miten oikeaa politiikkaa tahansa, niin Ay-liike viimekädessä torppaa kaikki hyvät aikeet. Eihän Demareilla ole edes lupaa ajatella itsenäisesti, jotan ei mikään ihme, jos Rinteenkin kaulus välillä kiristää häpeästä, kun pitää mölistä sellaista, mikä hävettää jo itseäänkin. Jutta sentään yritti vähän tuoda demareita nykyaikaan, mutta Jutta sai väistyä, sillä Ay-yrmyille alkoi tulla huonot houluun, kun ne pelkäsivät, että ote lipsuu heidän käsistään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Suomen suunnanhan on määritellyt jo vuosikymmeniä AY-liike, joka johtaa Suomea suohon demareiden suulla."

Pientä rääpyä.

AY- liike edustaa ihmisiä jotka ovat tuiki tärkeitä Suomen kannalta. Ilman niitä ihmisiä joita Ay- liike edustaa Suomi olisi suossa samantien, lopullisesti ja pysyvästi.

Ay- väki ruokki työtään tekemällä julkisen sektorin, sairaat, vanhukset, lapset, työttömät, sekä myös kaikki Ay- väkeä halveksivat ja parjaavat herrat ja narrit.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #41

Ay-väki ei ruoki vanhuksia, eikä muitakaan vähäosaisia, vaan ryöstää heiltä viimeisetkin roposet, että sen jäsenillä vaa olisi kaikki hyvin. Ay-väki ei välitä edes työttömistä, vaikka sen juuri luulisi yrittävän saada Suomeen täystyöllisyyden. Päin vastoin se ajaaa jääräpäisyydellään ja ahneudellaan viimeisetkin työpaiat pois Suomesta ja tahkoaa kiihtyvällä vauhdilla lisää työttömiä, jotka se sitten hylkää samalla tavalla kuin aiemmatkin. On todella ihme, että kansa vaan ei uskalla nousta vstustamaan Ay-liikettä sankoin joukoin, sillä useimmiten hyvät työntekijät suorastaa menttävät niin ansiotasoaan, kuin etujaankin, joutuessaan kulkemaan liittojen talutusnuorassa ja matelemaan luusereiden apumiehenä työpaikoilla, sillä joidenkinhan ne työt on tehtävä, mitkä jäävät laiskoilta ja osaamaattomilta tekemättä. Tiedän kyllä omasta kokemuksesta Ay-liikkeen painostuksen ja uhkailun olevan tosi härskiä, mutta jos vaan useampi alkaisi tajuta irtaantua tästä oravanpyörästä, voisi työelämän uudistus alkaa pikkuhiljaa toteutua. Ja sitähän me tässä maassa todella tarvitsisimme, että meillä säilyisi edee jonkin asteinen hyvinvointivaltion satatus.
Herätkää hyvät ihmiset hyvän sään aikaan, sillä kohta se on liian myöhäistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

"On todella ihme, että kansa vaan ei uskalla nousta vstustamaan Ay-liikettä sankoin joukoin "

Ei se mikään ihme ole.
Ay- liike = kansa.
Herroja ei ole kuin kourallinen.

Kaikenlaisia narreja,
yleensä herrojen narreja,
ei niitäkään ole paljon,
mutta ne on yleensä aina esillä,
niin että voisi kuvitella
ettei täällä muita olekaan,
kuin niitä narreja.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #43

Ehkä ne Ay-liikkeen marionetit eivät osaa edes kirjoittaa, joten liekö siitä johtuvaa, että niitä ei täällä usein näy, vai eivätkö osanne lukea ja vastata? Tiedä häntä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset