SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Ruotsin asuntokuplan puhkeaminen on enää ajan kysymys

Ruotsin edellisen hallituksen valtiovarainministeri  Anders Borgin mukaan on enää ajan kysymys ,milloin Ruotsin asunntokupla puhkeaa.  

Anders Borg totesi tänään Dagens Industrin  -lehden järjestämässä pankkikonferenssissa, ettei asuntokuplan puhkeamista enää Ruotsi voi välttää. Borgin mukaan velkaantuneet kotitaloudet vetävät Ruotsin talouden alas (LÄS MER: Anders Borg varnar för turbulens).

* * * * *

Jos tuo pahin mahdollinen toteutuu Ruotsin asuntomarkkinoilla, tuskin Suomikaan voi välttyä sen  ikäviltä heijastusvaikutuksilta. Mitä asuntokuplan puhkeaminen vaikuttaa ei-euromaa Ruotsin pankkimaailmaan ? Eihän ei-euromaalle noin voi   käydä euroskeptikkojen mukaan. 

Suomessa kotitalouksien velkaantumisaste kasvoi viime vuonna. Vuoden 2015 lopussa kotitalouksen velkaantumisaste oli  124,9 %  . Ikävät talousuutiset ovat Suomessa olleet vuosikausia jatkuvaa uutisointia, kuten tänäänkin. On vaan sellainen tunne, että jos Ruotsin asuntokupla puhkeaa, kolahtaa se  täällä Suomessakin arvaamattomin seurauksin . (Kevennys; Suomi ei onneksi ole taaannut Ruotsin valtion velkoja. :D.)

* * * * *

Sweden Debt Clock 

Sweden Government Debt to GDP 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ruotsissa hyväksyttiin maaliskuussa laki, joka rajoittaa asuntolainojen pituuden 105 vuoteen.

Valtiovarainministerinä Anders Borg alkoi kyllästyä Ruotsin asuntolainmalliin
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2014/07/11/10...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset