Hallituspuolueiden kannatus vahvistumassa

Tuoreimman HS-gallupin mukaan hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on vahvistumassa.

HS-gallupissa on samansuuntainen muutos kuin edellisessä Ylen vastaavassa tutkimuksessa koskien suurimman oppositiopuolueen kannatusta. SDP:n kannatus on laskusuunnassa.

Tässä viikolla oli jossakin lehdessä otsikko ja kysymys: kuka on SDP:n Harkimo. Kysymyksellä viitattiin, että kuka tulee ensimmäisenä haastamaan SDP:n nykyistä puheenjohtaja Antti Rinnettä puolueen puheenjohtajaksi.

Puheenjohtajavaalit käyneet kokoomus ja vasemmistoliitto  ovat vahvistaneet kannatustaan.  Perussuomalaisten kannatuksen lasku näyttää pysähtyneen. Oppositiossa vihreitten kannatuksen nousu näyttää nyt  pysähtyneen. 

Syksy näyttää, onko valtiovarainministeri Petteri Orpo kokoomuksen puheenjohtaja, joka nostaa puolueen kannatuksen takaisin yli 20 %:n. Nykyisiin kannatusnumeroihin tuskin ollaan kokoomuksessa tyytyväisiä. Valtiovarainministeri Orpo saa näkyvyyttä 12.08.2016 , kun ministeriön alustava ehdotus hallituksen budjettiriihen valtion vuoden 2017 talousarvioksi julkistetaan netissä.

Kannatus HS-gallupissa  puolueitten :

Keskusta 21,1 %

SDP 18,7 %

Kokoomus 17,8 %

Vihreät 13.3 %

PS 9,5 %

Vasemmistoliitto 9,0 %

RKP 4,9 %

KD 3,4 %

Muut 2,3 %

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu