SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Voivatko asetelmat vielä muuttua USA:n presidentinvaaleissa

Muu maailma seuraa USA:n presidentinvaaleja  enemmän tai vähemmän hämmentyneenä. Vaalipäivä 08.11.2016 on  (United States presidential election) on runsaan viikon päässä.

Voivatko asetelmat vielä muuttua USA:n presidentinvaaleissa ? Tuntuu siltä, että pääehdokkailla on omastakin takaa riittänyt skandaaleja ilman, että niitä tarvitsee kaivaa esiin pääkilpailijasta.

Eräissä kannatusmittauksissa Hillary Clintonin johto ei sittenkään ole kovinkaan suuri ( esim. ABC News +2). Demokraattien ehdokasta perinteisesti tukenut The New York Times saa vielä selvän eron Hillary Clintonin eduksi.

Voiko Hillary Clintonin  ulkoministeriajan sähköposteista löytyä vielä uutta raskauttavaa tietoa ?

Mielenkiintoinen perustuslaillinen tilanne syntyy teoriassa, jos Hillary Clintonin sähköpostikohu saakin Watergate skandaalin tapaiset seuraukset.

*****

Muistamme hyvin vuoden 2000 presidentinvaalit, joiden lopputuloksen päätti vasta USA:n korkein oikeus. Nuo vuoden 2000 vaalit ovat demokratian häpeäpilkku. Mutta tuokaan pohjanoteeraus ei tunnu nyt riittävän, kun toinen pääehdokas Donald Trump ilmoitti, ettei hävinneenä  hyväksy vaalitulosta. Politiikan penkkiurheilijana on tullut seurattua monien maiden vaaleja, mutta nyt tuntuu jotenkin vähän vastenmieliseltä.

*****

RealClearPolitics - 2016 Presidential Polls

The Presidents 

 

 

 


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Tulipa tässä mieleen, että onkohan koskaan paras substanssi-osaaja tullut valituksi poliittiseen huippuvirkaan? Hillary saattaa olla jopa kaikkien aikojen paras pressa-kandidaatti osaamiseltaan. Mutta nyt voi hyvinkin käydä niin, että Trump kuitenkin korjaa potin.

Uusin meiliskandaali voi olla pelkkä kupla, mutta siltkin ratkaista kisan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Uusin meiliskandaali vaikuttaa tosiaan eriskummalliselta. FBI:n Comey ilmoittaa, vastoin oikeusministerin neuvoa, että on löytynyt uusia sähköposteja, jotka eivät ole HC:n lähettämiä tai vastaan ottamia ja joiden sisällöstä ei ole tarkempaa tietoa mutta jotka saattavat liittyä tai olla liittymättä asiaan. Kuplalta toisaan vaikuttaa, ja ehkäpä äänestäjätkin – paitsi ne jotka joka tapauksessa äänestävät Trumpia – tulevat samaan tulokseen vaalipäivään mennessä.

Asian epämääräisyys ei ole estänyt Trumpia vetämästä "johtopäätöstä" (siis non sequituria), että Hillaryn rikollisuus ja korruptio on saavuttanut uudet huippunsa. Ajatellanpa ehdokkaiden poliittisista tavoitteista mitä hyvänsä, Trumpin täydellinen soveltumattomuus demokraattisen maan johtoon tulee esille, paitsi uhkauksissa olla hyväksymättä vaalitulosta, myös uhkauksessa panna vastaehdokas vankilaan. Hillaryn tekemisiähän on tutkittu ehkä tarkemmin kuin kenenkään toisen, mutta mitään rikollista ei ole löytynyt (törkeää huolimattomuutta kylläkin).

Jos Trump valitaan, tulee kyllä olemaan mielenkiintoista, miten hän pystyy hommasta selviämään. Silti toivon ja rukoilen, ettei tällaista mielenkiintoisuutta meille suotaisi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen
Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen Vastaus kommenttiin #16

Olin kirjoittamassa samaa. Temppu on törkeä ja sen on pakko kääntyä tekijäänsäkin vastaan. Fbi on sotkenut vaikka mitä samoin kuin Cia . Viimeaikojen kamalin moka oli sössiä 9/11 koska se olisi ollut estettävissä mikäli eri instanssit olisivat pelanneet yhteen.
Jos clinton kuitenkin voittaa voi ukko vaihtua Fbi johdossa.
Jos Trump voittaa on odotettavissa iso skandaalin kun venäjäkytkös tulee esiin.
SI o sa, USA arvovalta on jo kärsinyt kovan ja osin pysyvän arvovaltatappion.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #56

"Jos Trump voittaa on odotettavissa iso skandaalin kun venäjäkytkös tulee esiin."

Mikä venäjäkytkös?

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Koska kyseessä on jenkit, pistin pari viikkoa sitten vetoni ori Trumpin voitosta. Kyseessähän on peli, jonka lopputulemaan vaikuttaa niin valtaisa kasaa konin kakkaa, ettei siitä ota kukaan selvää.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Loan heitto on ollut koko vaalien varsinainen teema. Tämä on vain loppuhuipennus siihen. Onhan siitä Trump saanut lisää vettä myllyynsä, mutta yletön vastapuolen mössiminen varmasti kylästyttää monia ja kääntyy siten häntä itseään vastaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuskin tämä vielä on loppuhuipennus, onhan runsas viikko aikaa.

Clintonin kannalta FBI:n ilmoitus tuli mahdollisimman huonoon aikaan kun ennakkoäänestyskin on meneillään ja sen on näissä vaaleissa arvioitu olevan huomattavasti edellistä vilkkaampaa.

http://www.reuters.com/article/us-usa-election-pol...

Politicossa on ruodittu miten FBI:n puuttuminen voi vaikuttaa Clintonin kannatukseen. Sen jälkeisiä gallupeja ei vielä ole tullut, mutta varmaa on että Clintonin vaalitoimistoissa eletään kuumeista aikaa.

http://www.politico.com/blogs/5-political-numbers-...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Huonoon aikaa tai hyvään aikaan? Sehän riippuu täysin näkökulmasta. Se on jokseenkin varmaa, ettei ajoitus ollut sattuma.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Saattaa tietysti olla että joku republikaani FBI:ssä kysäisi Comeylta kerrotko että meillä on sähköposteja, jotka mahdollisesti liittyvät Clintoniin, vai kerronko minä. Kaikkihan on mahdollista.

Edit: Ei taidettu ketään muuta tarvitakaan.

Comey, once a registered Republican

http://edition.cnn.com/2016/10/29/politics/james-c...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ei tämä varmaan ole viimeinen paljastus ennen vaaleja puolin ja toisin.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

En nyt jaksaisi detaljeihin tarttua mutta muistelen Trumpin sanoneen vapaasti suomennettuna virne naamalla 'sen näkee sitten' kun häneltä kysyttiin vaalituloksen hyväksymisestä.

Mutta tokihan tämä on helppo kääntää että ei hyväksy.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kolmanessa tv-väittelyssä Trump ei älynnyt muuttaa kysymystä vastakysymykseksi eli hyväksyykö H Clinton hänen voittonsa !

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ei kai Clintonin leirissä ole mitenkään nostettu esille vaalituloksen kyseenalaistamista, joten vastaus olisi ollut ilmeinen ja korostanut Trumpin lapsellista epäreiluutta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sähköposteista löytyy jotakin, ei ehkä riittävästi Trumpin voittoon , mutta lähellä tyyliin 49/51 %. Jotakin voi hatuttaa niukka tappio, joka olisi ollut voitto mikäli puolue olisi mobilisoinut koneiston jalkatyöhön. Samanlaista myyräntyötä kuten Suomessa demareilta Ahtisaaren kohdalla, pitkien listojen ja liskojen kristalliyö taustalla ay-kuoropojat. samanlaista näköjään jenkeissäkin.

Turha on kysellä näiltä suomalaisilta asiantuntijoilta, jotka naulasivat esivaaleissa bridgessä tutun termin No Trump= ei valttia, joita voivat olla risti, ruutu,hertta tai pata korttipelissä. Trumppi valittiin, pulinat pois, eikä vertailu Ronald Reaganiin estä Trumpin nousemisesta valioluokkaan yhdysvaltalaisena päämiehenä.

ps Philadelphia 1776 teekapina; B.Franklinin johdolla äänstettiin eroa emämaasta, äänet tasan ja myöhästynyt 13.edustaja John Morton tuli saliin ja harkittuaan ehdotusta vastasi voimakkaala äänellä' aye. Mortonin nimi on itsenäisyysjulistuksessa.

John Morton alias Johann Juho Marttinen suomalaisen siirtolaisen Martti Marttisen 1654 pojanpoika. Tietokilpailuknoppina, USA;n ensimmäinen presidentti ei ollut Washington vaan John Hanson. Hänen isoisänsä oli perustajajäsen New Sweden siirtokunnassa, vuosi oli 1655 ja suku muutti Suomesta. Hanson otti käyttöönsinetin, jota vieläkin käytetään virallisissa papereissa. hansonin jälkeen ennen Washingtonia oli vielä 6 muuta presidenttiä.
ps;n tiedot Kari kallosen kirjasta; Tähtilippu talvisodassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ilman ruotsalaista valtionrasismia metsäsuomalaisia kohtaan Amerikan yhdysvallat olisivat ainakin tuolloin jääneet perustamatta, savolaiset sukujuuret olivat Marttisellakin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Mortonin suomalaiset juuret ovatkin tutut, mutta John Hanson oli minulle uusi tuttavuus. New Swedenin siirtokunta oli suurelta osin savolaisten asuttama ja nyt kiinnostaakin onko tuon Hansonin mahdollisesta aiemmasta sukunimestä tietoa? Onko hyviä linkkejä aiheeseen? Kallosen kirja pitääkin hankkia käsiini.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Silja Pitkäsen ja Ville-JuhaniSutisen kirjassa Amerikansuomalaisten tarina lisää Mortonista. 1800-luvulla Yrjö-Sakari Yrjö-Koskinen tutki myös Mortonia. Nykyajan prefessorit ovat unohtaneet nämä läntiset "hapatukset" ja tarjolla on naapurineljännestä yms. paskaa.

Kallosen mukaan Yhsysvaltain väestölaskennassa vuonna 2000 623573 henkilöä ilmoitti omaavaqnsasuomalaiset sukujuuret. Täysin olivat nämökin tiedot minulle täyttä hebreaa niinkuin oli esimerkiksi osasto Kuehlmayn osuus torjuntataistelussa tässä kaksikielisessä itäorientoituneessa mikä-mikä-maassa.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Anonymous on luvannut dumpata loput sähköpostit 1. marraskuuta ja Assangellakik on jotain. Viivyttivät loppumetreille ettei ehdokasta ehditä vaihtaa.

Jos alkaa rytistä, kilpaillaan seuraavana pelastusveneistä. Kaikki pyrkivät pelastamaan itsensä, mukaanlukien Comey. Taustalla on pakko olla jotain kun tutkinta avataan tällaisella hetkellä.

Eikös Hillarykin kehottanut(?) ihmisiä äänestämään ennakkoon, heheh.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Assangen nettiyhteys katkaistiin Ecuadorin toimesta.

Comey on jo pyrkinyt pelastamaan itsensä. Uutisten mukaan halusi varmistaa selustansa siltä varalta että vaalien jälkeen paljastuisi FBI:n tutkivan sähköposteja, jotka jonkin mutkan kautta voisivat liittyä Clintoniin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiintoisaa on se, että nykyinen preidentti Obama on jo pitkään pyrkinyt ylläpitämään "asetelmaa" Hillary Clintonin eduksi, mutta toisaalta siinä samalla on hän jättänyt maailman voimakkaimman valtion presidentin roolin hieman vähemmälle huomiolle, kun ajattelee sitä, mitä maailmanpolitiikan areenalla on päässyt tapahtumaan.

Asetelma maailmanpolitiikassa on päässyt ihaillun Obaman toisella kaudella muuttumaan sellaiseen asentoon, ettei kumpikaan ehdokas voine olla kiitollinen Nobel-presidentin perinnöstä, joka lankeaa hoidettavaksi.
Kun loanheittoa on tiiviisti seurattu, Obaman rooli presidenttinä on lähes kokonaan unohtunut? Journalismi on kenties - katsoessaan innoissaan yhteen suuntaan - unohtanut tämän?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

S Saari !

Enpä muista, että istuva presidentti puolisoineen olisi osallistunut vaalitaisteluun niin paljoa kuin Obamat ovat tehneet.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Osuit naulan kantaan. Mutta miksi istuvalla presidentillä on tällainen prioriteetti ja mitä hän sillä saa aikaan, kun maan presidentin tehtävien hoito tuntuu olleen pian puoli vuotta ns. kesannolla tai vain lausuntojen varassa?
Dead duck-ilmiö?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mikähän koko sähköpostikohun substanssi alun alkajenkaan on ollut, saatikka sitten nyt "uudessa tilanteessa"?

Onko joku sattunut näkemään jotain sähköposteja, joihin liittyy sisällöltään jotain äärimmäisen arveluttavaa? Eikö koko jupakka lähtenyt liikkeelle vain siitä, että privaattimeliosoitetta on käyetty viranhoitoon?

Mitä uutta siis nyt olisi odotettavissa? Lisää meilejä, jotka on lähetetty hotmail-osoitteesta?

Edelleenkin olen sitä mieltä, että hataralla pohjalla on loanheittäjien perusta, kun tuon kummempaa ei löydetä vaikka kuinka etsitään.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

FBI:n kirje on julkaistu mediassa, muttei siitä selviä riittävästi vielä, mikä on se uusi ratkaiseba näkökohta, joka johti näin vaalien alla tutkimusten uudelleen käynnistämiseen.
http://www.usatoday.com/story/news/politics/onpoli...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

H Clinton johtaa valitsijamiesten määrässä, mutta monessa osavaltiossa ehtii tilanne vielä muuttua

https://ig.ft.com/us-elections/polls

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Republikaanien yleensä hallitsema Texaskin lienee melko tasan, FT:n ennustekartassa ratkaisematon, CNN:n Trumpilla.

http://edition.cnn.com/election/interactive-electo...

Näyttäisi siltä että Clinton olisi saamassa Floridan, mutta eihän mikään varmaa ole.

http://www.politico.com/story/2016/10/trump-clinto...

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Katsoin pahasti järkyttyneenä eka jakson Ylen Ulkolinjan "Clinton vastaan Trump"- sarjasta.

Trump on selkeästi jo lapsesta saakka luonnevikainen häirikkö ja öykkäri.

Clinton on taas puolestaan muokannut itsestään järjestelmän näköisen saavuttaakseen polittiset päämääränsä, mikä voi myöskin koitua hänen kohtalokseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sen katsoin minäkin ja kun on oletettu että Trump muuttuisi valinnan jälkeen niin lienee turha toivo. On katsottavissa Yle Areenalta, seuraava jakso esitetään ensi torstaina.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisipa kiintoisaa, jos kaikista maailman ns. johtajista tehtäisiin vastaavat tausta- ja luonneselvitykset.
Pelkään jo ajatellakin, mitä sieltä voisi löytyä... :-)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vahinko ettei voi tehdä taantuvasti.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis Clinton tekee kaikkensa jottta saavuttaa päämäränsä? Eka kysymys on: mitä on kaikkensa? Hämärähommatkin vai?

Ja toinen kysymys Kuka tietää mitä Clinton edes haluaa?? Kaikki vain ihmettelee Trumpia mutta mitä Clinton haluaa? Ja millä hinnalla? Vai mennäänkö kuten tähänkin asti Clinton on mennyt? Tekee kaikkensa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Clinton haluaa ihmisille tasa-arvoisen mahdollisuuden kohtuulliseen koulutukseen, terveydenhoitoon ja sananvapauteen. Kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa.

Kansainvälisessä politiikassa hän haluaa torjua hyökkäykset demokraattisiin maihin.

Täytyy olla varustettu uskomattoman äärioikeistolaisilla silmä- ja korvalapuilla, ellei ole tuosta kaikkien näiden vuosikymmenten jälkeen päässyt selville.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On aina kysyttävä, mitä joku sanoo puheissaan haluavansa tehdä ja mitä hänen track recordinsa kertoo siitä, mitä hän oikeasti on tehnyt tai halunnut tehdä vuosien varrella?
Tämä koskee myös sekä Clintonia että Obamaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #39

Clinton ja terveydenhuolto, tutkipa historiaa. Republikaanit ovat olleet kerran toisensa jälkeen valmiit jopa lopettamaan koko valtionhallinnon estääkseen demokraattien terveydenhoitoratkaisujen toteutumisen.

Clinton, päinvastoin kuin Obama, äänesti Irakin sodan puolesta ja myöntää virheensä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #41

Pistä linkkiä ei jaksa kaikkea etsiä... puheet ja teot ja mikä on saavutuksen hinta.. Esimerkkinä voisin sanoa että äänestäkää minut pressaksi niin tuhotaan Venäjä yhdessä.. en kerro miten sen teen.. Totuus oisi aikalailla tälläinen= pari ydinpommia putoaa sinne tänne milrjardi siviiliä kuolee.. vieläkö tahdotte minusta pressan?

Toinen parempi esimerkki on pakolaiset.. pelastamme 30000 ihmistä.. Hieno asia mutta kun kerrotaan että tuon takia Suomessa tapetaan ihmisiä ja raiskataan ja rikotaan muutenkin lakia.. taloudesta puhumattakaan.. Onko 30000 Ruhanen ihmisen pelastaminen vieläkin niin hyvä asia? Ja tosiaan eihän nämä 30k ihmistä olisi kuollut jos emme heitä olisi ottaneet...

Kannattaa miettiä mitä Clinton oikeasti tahtoo ja millä hinnalla.. Ei sillä että puolustelisin Trumpia vaan en käsitä tuollaisia ylistys kirjoituksia kuten sinä ja monet muut tekevät.. Samaten tietysti trumpin kohdalla..

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #41

Clinton ottaa rahallista tukea mailta jotka sortavat seksuaalivähemmistöjä ja naisia (Saudi-Arabia) ja henkilöiltä jotka edustavat aseteollisuutta (Lockheed Martin)

Minua ei kauheasti vakuuta Clintonin puheet "tasa-arvosta ja rauhasta" samalla kun ottaa rahaa juuri näiden tavoitteiden vastaiselta taholta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jopa oikeiston radiotähti Glenn Beck varoittaa nyt Aleksandr Duginin ja natsien vaikutuksesta Trumpin kampanjaan:

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-28/...

Sitoutuneena republikaanina Beck ei kuitenkaan äänestä eikä kehota äänestämään Clintonia, joten hänen sanomansa lienee: hupsista, olemme näköjään valitsemassa venäläisnatsia presidentiksi.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Usa saa Donald Trumpista ihan hyvän presidentin, Clinton joutaa jo poseen rikoksistaan, lopultakin. "Clinton for prison"-paidat ovat megaluokan myyntihitti edelleeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitä muita rikoksia hän on tehnyt sen lisäksi, että on lähettänyt sähköposteja?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Niinpä niin. "Clinton for prison" -paitojen menekki kertoo lähinnä amerikkalaisen demokratian surkeasta alennustilasta. Toinen ehdokas lietsoo joukkohysteriaa, jolla vastustaja leimataan rikolliseksi. Ainakin minut tämä riittää vakuuttamaan, että kyseinen ehdokas on kelvoton demokraattisen valtion johtoon.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Onko Clinton siis lain yläpuolella?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #60

Ei tietenkään, mutta niin kauan kun mitään todisteita rikollisesta toiminnasta ei ole, vaan FBI:n raportti päinvastoin toteaa, että syytekynnys ei ole lähelläkään ylittyä, on vastaehdokkaalta erittäin sopimatonta lietsoa tuollaista.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jotakin koko maailman ilmapiirissä on muuttunut. Filippiiniläiset valitsivat selvällä enemmistöllä itselleen öykkäri-presidentin. Turkin Erdogan vaikuttaa jokseenkin sivistymättömältä. Trump sopii hyvin tähän joukkoon ja Putin myös. Ei voi kuin ihmetellä miten vähällä ymmärryksellä ja suurella röyhkeydellä monet suurten valtioiden johtajat on varustettu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Duterte on pykälää erikoisempi tapaus kuin Hitler, Putin ja Trump. Hänhän ilmoittautuu itse aktiiviseksi joukkomurhaajaksi. Suuri osa hänen kannatuksestaan kai perustuukin tähän. Tulee mieleen, että jos Trump olisi luvannut suoraan tappaa muslimit, juutalaiset ja Hillary Clintonin, hänen valintansa olisi ollut varma.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Putin on tavallaan saanut vapaat kädet tehdä likaista työtä vain vähäisin seurauksin. Oletettavasti USA:n presidentti (Obama) ja ulkoministeri (Clinton) olisivat voineet siihenkin vaikuttaa paljon enemmän, jos olisivat todellakin halunneet?
Sellainen antaa tilaa ns. Helppo-Heikeille...

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Totta vai tarua ?

Maailmanlaajuinen farssi, katastrofi ja oksennuspahoinvointi, jos Trumppi valittaisiin. Kuvastaa puolien amerikkalaisten oppimattomuutta, tyhmyyttä ja höynäytettävyyttä.

Presidentinvaalia käydään pillunkaiveluargumentein ja sähköposteista, kun Trumppi ei muita asioita osaa.

Euroopan johtajat panevat jo lukkoja ja telkiä oviensa varmenteeksi, ettei vaan tuo hölmö astuisi sisään. Moskovassa putsataan jo punaista mattoa. Ja Putinilla on jo suunnitelma kaapata Trumppi Snowdenin kaveriksi.

Obama ei luovuta Valkoisen Talon avaimia Trumpille kuin kiväärien edessä ja ydinasenapin hän on jo porukkansa kanssa kätkenyt. Jos se olisi Trumppi, Obama ottaaa pressan lentokoneen itselleen ja pakkaa tavansa ja häipyy Havajille ison taistelulaivueen saattamana.

Trumppi saa vain amissien perinteiset hevoskärryt käyttöönsä ja muuttaa Pensylvaniaan.

Toivottavasti maailma ei saa yhtään uutta idioottia johtoonsa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

NYTimesin republikaanikolumnisti Ross Douthat on nyt kypsä valitsemaan Clintonin Trumpin sijasta:

http://www.nytimes.com/2016/10/30/opinion/sunday/t...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Venäjään viitataan tässäkin, siten että FBI:llä olisi tietoa Trumpin yhteyksistä eikä ole julkaissut niitä, sen sijaan mahdollisesti Clintoniin liittyvästä tutkimattomasta sähköpostista.

Comey näyttää olleen USA:n eilisten iltauutisten keskiössä, saa nähdä miten jatkuu.

http://edition.cnn.com/2016/10/30/politics/comey-s...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Nyt hyökätään rajusti FBI:n johtajaa vastaan.
http://blogs.wsj.com/washwire/2016/10/30/harry-rei...

On semmoinen tunne, ettei nämä vaalit pääty vielä ensi viikolla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Käväisi mielessä että niin saattaa käydä, seuraavaksi todennäköisesti keskustellaan Comeyn ilmoituksen laillisuudesta.

http://www.reuters.com/article/us-usa-election-idU...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Miten tämä vaaliloka saadaan vaalien jälkeen pois ja, minkäläiseksi muodostuu edustajainhuoneen voimasuhteet.
https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_House_...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Näitä jälkiä paikkaillaan kauan eikä tilannetta helpota se että Trump tuntuu olevan kostonhaluinen, joten jälkimaininkejakin varmaan syntyy tuli valituksi tai ei.

Ainakin ne republikaanit, jotka ilmoittivat luopuvansa Trumpia kannattamasta kertoivat keskittyvänsä edustajainhuoneen vaaleihin myös rahoituksen osalta, eikä se varmaan ole jäänyt demokraateilta huomaamatta.

Edit: Löytyi muutama tunti sitten päivitetty kyselytulos

Latest Senate Election Polls 2016

http://www.nytimes.com/interactive/2016/us/electio...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Trumpin voittoon olen luottanut kuin pukki suuriin sarviinsa. Tietenkin jenkit äänestävät raflaavamman esiintyjän voittoon tässäkin tosi-TV showssa. Toivotaan, että vahingot Trumpin kaudesta jäävät meille suomalaisille siedettäviksi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tämä amerikainen röhvessööri kehuu, että on aina vuodesta 1984 tiennyt, kuka valitaan seuraavaksi USA:n presidentiksi.
http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223389-tiet....

P.s. Miksi ei ole "kunnon " ehdokkaita kummallakaan pääpuolueella ?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Röhvessööri voi olla oikeassa, Trump ei jätä mitään sattuman varaan:

Donald Trump Encourages His Supporters To Vote Twice

The GOP nominee told backers in Colorado to vote in person, even if they’d already voted by mail.

http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-v...

Saa nähdä kumpi niistä epäsuosituista kunnottomista saa äänestäjänsä paremmin liikkeelle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #52

Aika hillitön toimittajan huomautus Huffingtonpostin artikkelin alaviitteenä:

Editor’s note: Donald Trump regularly incites political violence and is a serial liar, rampant xenophobe, racist, misogynist and birther who has repeatedly pledged to ban all Muslims — 1.6 billion members of an entire religion — from entering the U.S.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #53

Tämä sama huomautus on ollut jo pitkään joka jutussa, jossa Trump mainitaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

John "Watergate" Dean panee järjestykseen Clintonin, Nixonin ja Trumpin. Epäselväksi jää vain, pitäisikö hän Mussolinia huonompana kuin Trumpia.

http://www.nytimes.com/2016/10/31/opinion/no-email...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Miten tämä vaalitulos kehittyy vielä ?

Tässä on Trump johdossa.
http://abcnews.go.com/Politics/trump-leads-clinton...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset