Italian ja Itävallan vuoro näyttää populismin kasvot

Sunnuntaina järjestetään Italian kansanäänestys, joka koskee hallituksen esittämiä muutoksia maan perustuslakiin (Italian constitutional referendum). Pääministeri Matteo Renzi on uhannut erota, jos hallituksen esitys kaatuu kansanäänestyksessä. Ja siitä voi seurata yhtä ja toista ketjureaktion tavoin. Kahden viikon takaisissa kyselyissä ei-äänet olisivat voitolla (Opinion polling ).

Itävallassa puolestaan uusitaan presidentinvaalien toinen kierros (Austrian presidential election). Vastakkain on jo kerran valittu Alexander Van der Bellen ja Norbert Hofer. Kannatuskyselyjen mukaan tilanne on tasainen (Opinion polling ).

*****

Niin, Britannian brexit on menossa entistä sekavammaksi, eikä moni usko pääministeri Theresa Mayn lupaamaan aikatauluun, että maa jättäisi virallisen EU-eroilmoituksen jo maaliskuussa (Brexit timetable for leaving the European Union).

*****

Kyllä kansa tietää, vai tietääkö kansanäänestyksissä ?

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu