SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

EU:n ja euron hajottajat toimivat Eurooppaa vastaan

Pohjoismaiden suurin päivälehti on julkaissut näyttävän haastattelun Ranskan presidentiksi pyrkivästä  Marine Le Penistä.

Marine Le Pen haluaa lopettaa EU:n ja euron kansakuntien Euroopan rakentamiseksi.  Eikö sellainen jo ole olemassa ! Tietysti  Marine Le Pen ei puhu siitä, että jatkossa kansakuntien Eurooppa tarvitsee yhteistyötä  ja sen jopa tiivistämistä monissa asioissa (ilmasto- ja ympäristöasiat, maahanmuuttoasiat, puolustusyhtestyö, digitalisaatio ja sen aiheuttamat muutokset yli valtiorajojen, terveydenhuoltoasiat, rikollisuuden torjunta jne, jne).

EU:n byrokratiasta olen vuosia puhunut ja sanonut siinä olevan isolla vesurilla töitä. Miksi esim. maatalousrahoja  veivataan edestakaisin. Olen alkanut pohtia, että pitäisikö  koko EU: budjetista poistaa maatalousbudjetti ja siirtää se kansallisten tukien piiriin. Mutta arvatkaa, ketkä sitä tulevat vastustamaan. Niin, juuri Marine Le Penin kaltaiset populistit, koska Ranskan maatalousyrittäjät menettäisivät siinä paljon.

Marine Le Pen pyytää  haastattelussa Suomen perussuomalaisia apuun . Kirjoittaako nyt Timo Soini vastaavia blogeja, miten hän tässä blogissa kehuu Nigel Faragea  ("Pentele, kyllä minulla on välistä ikävä yhteisiä raatokärpäsillallisia Strasburgissa").

*****

Ranskan presidenttivaaligallupeissa (Opinion polling) olisivat toiselle kierrokselle menossa François Fillon ja Marine Le Pe. Mutta vaaleihin on vielä aikaa vajaat puoli vuotta ja paljon ehtii tapahtua. Itäinen naapurimme ehtii  paljon toimia ilmeisen suosikkinsa Marine Le Penin hyväksi.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onko Eurooppa puolikas vesilasi, vai puoliksi tyhjä vesilasi? Entäpä jos pitääkin juoda vanha vesi pois ja kaataa lasi uudelleen täyteen?

Ei pessimistien kannata uudistaa mitään, sillä tulos on aina entistä huonompi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Meinaatko tarvittavan ranskalaista viiniä tai shampanjaa saman (EU)lasin uudelleen täytössä ? Ranskalaiset hallintobyrokraatit ovat pystyneet aivan liikaa vaikuttamaan EU:n hallintobyrokratiaan. Suomessakin on käyty oppia hakemassa tästä ylikehutusta opinahjosta (École nationale d'administration-ENA)
http://www.ena.fr/

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Maantieteellisesi Venääkin kuuluu Eurooppaan ja Ukraina kokonaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"EU:n byrokratiasta olen vuosia puhunut ja sanonut siinä olevan isolla vesurilla töitä".

Juuri tuosta suunnasta se ongelman ydin löytyy. Kaikki instituutiot ovat taipuvaisia rappeutumaan ja kangistumaan. Näin on käynyt myös EU:lle. Aikoinaan se oli ennen muuta yhteistyöelin mutta valitettavasti siitä on tullut nomenklatuuran hallitsema byrokratisoitunut ja itsekeskeinen järjestö, jonka johtajat ovat useampaan otteeseen esittäneet jäsenvaltioiden olevan suoranaisia vastustajiaan. Tuollainen menettely vain vahvistaa EU vastaisuutta, sillä se tekee sen oikeutetuksi. Kysymys siis kuuluu, pystyykö EU uudistumaan ja oikeastaan palaamaan juurilleen. Olipa Soinista mitä mieltä tahansa, se vähemmän mutta parempaa EU:ta on aika hyvä iskulause.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Unionista pitäisi karsia paljon muutakin byrokratiaa maataloustukien lisäksi. Koko himmeli on mennyt turhan monimutkaiseksi. Monille riittäisi rahan, tavaran ja ihmisten vapaa kulku unionin sisällä.
Se että pitää maksaa voidakseen liikkua "ilmaiseksi" tai tehdä kauppaa "ilman ylimääräisiä kuluja" ei ole ihan loppuun ajateltu juttu.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Tietysti Marine Le Pen ei puhu siitä, että jatkossa kansakuntien Eurooppa tarvitsee yhteistyötä ja sen jopa tiivistämistä monissa asioissa (ilmasto- ja ympäristöasiat, maahanmuuttoasiat, puolustusyhtestyö, digitalisaatio ja sen aiheuttamat muutokset yli valtiorajojen, terveydenhuoltoasiat, rikollisuuden torjunta jne, jne)."

Le Pen haluaa rauhoitella. Ranska rankaisisi tullimuureilla vain ”epäreilua kilpailua” harjoittavia maita.

”Käytämme tietynlaista protektionismia niiden maiden kanssa, joiden palkkataso ja esimerkiksi ympäristönormit ovat selvästi huonommat kuin meillä”, Le Pen selittää.

Asenteellinen kirjoitus eu-fani HS:ltä. Halveksuu ainoaa ratkaisun tarjoajaa. Ja ärsyttää tuo rasismi näin valtamedia uutisissa, kun jokaista, joka ei usko globalisaatiotaivaaseen haukutaan populistiksi.

"Le Penillä on kyky luvata uskottavasti hyvinkin epäuskottavia asioita. Hän esimerkiksi väittää silmääkään räpäyttämättä, että eurosta eroaminen ja tullien nostaminen parantaisivat ranskalaisten ostovoimaa. Hän väittää euron laukaisseen hinnat taivaisiin. ”Se mikä ennen maksoi yhden frangin, maksaa nyt yhden euron.”

HS:n toimittajako nyt sitten pystyy paremmin arvioimaan, että mitä Ranskan ostovoimalle tapahtuisi, kun Ranskan presidenttiehdokkaan?

HS sanoo, että "Hän väittää euron laukaisseen hinnat taivaisiin. ”Se mikä ennen maksoi yhden frangin, maksaa nyt yhden euron.”"

???? Yleensä kun kerrotaan fakta, niin se ei ole "väittämistä" Siellähän on käynyt juuri niin kun Le Pen sanoo.

Jos HS esittää jonkun puhuvan paskaa, niin tulisi mun mielestä esittää sitten myös faktat asiasta tai muutoin on itse juuri se populisti, jollaiseksi itse haukkuu kaikkia, jotka esittää ratkaisuja jootottelun sijaan.

Kerrassaan mahtavaa, että Euroopassa on näkyvissä jotain hyvääkin ja tämä euroopan tuhoaminen eu:lla ja eurolla voi joskus loppua.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Marine Le Pen: "Tuntemamme Eurooppa lakkaa olemasta".

Niin varmasti, jos Le Penin kaltaiset populistipolitiikot pääsevät valtaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No ei tuo ole mielestäni kiinni edes Marine Le Penistä. Niin USA:ssa kuin Euroopassa on nähtävissä ettei johdossa olevat ole pystyneet toteuttamaan kansan syvien rivien talouspolitiikkaa. Eikä kyllä EU:ssa integraatiopolitiikkaa. On tehty toimia, jotka eivät ole olleet oikeudenmukaisia, eikä ole selvää päämäärää vaan jonkinlaisia kokeiluja.
Eurooppa lakkaa olemasta ihan johtajien omasta kyvyttömyydestä johtuen (tulonsiirto unionissa epäoikeudenmukaista ja maahanmuuttopolitiikan surkeat päätökset kunnioittamatta jäsenmaiden rajoja).

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"EU:n byrokratiasta olen vuosia puhunut ja sanonut siinä olevan isolla vesurilla töitä. Miksi esim. maatalousrahoja veivataan edestakaisin."

EAKR ja ESR -rahoitus on myös remontin tarpeessa. Meillä oli kaikki tarvittava olemassa kansallisella tasolla ennen EU:iin liittymistä. Byrokratiaan on tullut pari tasoa lisää EU:n myötä, mikä oli aikoinaan syy kielteiseen kantaani kansanäänestyksessä.

Työvoiman vapaa liikkuvuus rasittaa myös kansantaloutta tuomalla kahden kerroksen työmarkkinat.

Euro on oma lukunsa ja kun siihen on kerran liitytty, niin se on kestettävä. Se vaatii radikaaleja toimia julkisen sektorin palkkataulukoissa mutta todennäköisesti mahdoton yhtälö. Euroon liittyminen oli virhe.

Minusta on tullut EU-myönteisempi Venäjän militarisoitumisen ja agressiivisen valloituspolitiikan tähden (kehitys oli nähtävissä jo 2000-luvun alkuvuosina). Muuten pärjäisimme omillamme.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Minusta on tullut EU-myönteisempi Venäjän militarisoitumisen ja agressiivisen valloituspolitiikan tähden (kehitys oli nähtävissä jo 2000-luvun alkuvuosina). Muuten pärjäisimme omillamme."

Mun mielestä toi Venäjän militarisoituminen on väistämätön selviö, kun toinen suurvalta valloittaa maapalloa yksin ja Naton nimissä. Voin olla väärässä, mutta tuo Venäjän militarisoitunimen on mielestäni puollustusta tuota Usan maailmanvalloitusta vastaan.

Trumpin koin pienemmäksi pahaksi kahdesta juuri siksi, että Trump voisi edes hieman hillitä tuota jenkkien maailmanvalloitusta ja mikäli Trump saa Usan ja Venäjän välit, edes hieman paremmaksi, niin saa toimittajat etsiä jotain muuta tekemistä, kun jauhaa jostain Itämeren tilanteesta, jossa mun mielestä ei ole mitään jauhamista, kun ei ole mitään Itämeren tilannetta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Venäjän militarisoitunimen on mielestäni puollustusta tuota Usan maailmanvalloitusta vastaan."

Ja venäjällä on tästä syystä oikeus sikailuun lähialueillaan?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Britit haluavat nyt Ruotsin kansalaisiksi !

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/bre...

----
P.s. Suomea painaa edelleen idän varjo ja vaikutus !

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kaunis on kuolla EU:n edestä? Miksi niin moni näinä aikoina haluaisi ennemmin elää kansakuntansa puolesta ja hyväksi hieman kevyemmän EU:n osana? Sitä kannattaa miettiä.

Olen eurooppalainen suurin piirtein siinä merkityksessä kuin "Mr. Europe" eli toimittaja Erkki Toivanen "Eurooppa-aatetta" hienosti kuvasi. Kuinka moni on sen jo unohtanut ja alkanut kiivailla hirttävän "euroideologisen byrokratian" edestä, joka vaatii EU:n puolesta kärsimisen hyväksymistä ad infinitum, sillä "muuten palaamme vuoteen 1914"?

Näinhän EU:n ylätaso uhkasi eurooppalaisia EU-vaalien edellä v. 2014. Se on varsin hedelmätön visio ja tapa suostutella vakavasti otettavassa yhteistyössä varsinkin, kun sillä on saatu aikaan syviä riitoja yhteistyöhön.
EU:lta vaaditaan rohkeutta uudistua, ennen kuin sen omat toimet osuvat sen omaan koipeen. Ehkä EU itse toimii Eurooppaa vastaan ja generoi ongelmia tai toimii katalyyttina itseään vastaan?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Marine Le Pen ei EU:ta hajoita. Sen hajottavat kansat eri jäsenmaissa.

Nyky-EU ja sen kehityssuunta kulkee kohti tuhoa.

EKP ajautuu roskavelkaostoillaan ja kyvyttömyydellään umpikujaan.

Ei aikaakaan, kun näemme.....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Otsikosta sen verran että ei pitäisi niin paljon puhua EU:sta ja Euroopasta. Mitä se on se Eurooppa ja EU? Eivät ihmiset tunnista sitä itseään koskevaksi asiaksi.

Mitä se Eurooppa tai EU kenellekään kuuluu? Kun ei niitä käsitteitä mielletä liittyväksi omaan olemassaoloon millään tavalla, paitsi tietenkin ne direktiivit ja ne maksut jotka EU kerää ja jotka koetaan negetiivisina asioina.

Mutta koska itse asia on oikea, toki siitä pitää puhua, mutta pitäisi puhua niin että asia tulee ymmärretyksi. Pitäisi kertoa että Euroopan ja EU:n hajoittajat vahingoittavat maataan, sen kansalaisia, kaikkia läheisiä ihmisiään ja myös itseään.

===================

Mitä maataloustukeen tulee, niin sen pitää ehdottomasti olla Eyroopassa yhteisesti koordinoitua. Koska Euroopasta maatalous häviäisi ilman tukipolitiikkaa, kaikkialla Euroopassa on maataloutta pakko tukea ja jos tukipolitiikka olisi kansallisesti ohjattua, villiä ja vapaata, tukipolitiikasta tulisi tärkeä kilpailutekijä, mikä on erittäi epäterve ilmiö.

Maanviljelijöiden pitää kilpailla tuottavuudella, tehokkuudella ja laadulla ja jotta se olisi edes EU:n puitteissa mahdollista, tukipolitiikan tulee olla yhteinen tai täydellisesti yhteen koordinoitua toimintaa, muuten menee puurot ja vellit sekaisin ja tuloksena on täydellinen sotku.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihavainen, voisitko perustella mitä tarkoitat yhteisellä tukipolitiikallasi ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vihavainen, voisitko perustella mitä tarkoitat yhteisellä tukipolitiikallasi ?"

Sitä etteivät EU- maat voi hankkia omalle maataloudelleen kilpailuetua tukipolitiikalla. Sen takia tukipolitiikka pitää olla koordinoitua.

Ilman tukia Eurooppalainen maatalous ei pärjäisi,
vaan siinä tapauksessa elintarviketuotanto siirtyisi pois Euroopasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Kyllä Suomessa on ruista syöty ilman tukiakin ja naurista myös.

Käyttäjän RaimoHynynen kuva
Raimo Hynynen

Eu- ja euroymmärryksen lisäämiseksi voisi olla hyvä lukea hieman laajemmin ainakin eurooppalaista mediaa. Financial Times voisi olla hyvä. Siellä on ollut parin viikon aikana Eurosta kuinka Italia on menossa kohti romahdusta. Jäljellä kolme vaihtoehtoa.

1. Italia eroaa Eurosta
2. Saksa eroaa Eurosta.
3. EU:sta liittovaltio ja Pohjois-Eurooppa alkaa loputtomasti maksaa etelän menooa. Jos faktaa kaipaa niin tuossa etsivälle yksi linkki tietoon.
http://ggc-mauldin-images.s3.amazonaws.com/uploads...

Tosin tiedämme, että ihmiset ovat lampaita. Valistunutkin osa väestöstä menee karismaattisten johtajien ja harhaanjohtajien perässä. Otetaan vaikka Saksa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllähän niistä byrokraateista ja ongelmista saarnattu ollaan. Yhtäkään ongelmaa ei olla ratkaistu.

Valuutalla näyttää olevan paljonkin tekemistä suomen viennille. Euron arvo on heikentynyt ja yllätys yllätys...varmasti kilpailukykyä pitäisi pystyä hoitamaan muutenkin. Ei taida onnistua. Julkinenkin talous/palkat laukkaa omia menojaan.

Sitten on vielä nämä meidän työt, jotka näyttävät valivan ulkomaisille firmoille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset