SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kansalaiset luottavat eniten Sauli Niinistöön ja Petteri Orpoon

Kansalaiset luottavat eniten Sauli Niinistöön ja Petteri Orpoon.

Tämä käy ilmi  Kantar TNS:n tekemästä luottamuspuntarista . Tasavallan presidentti  Sauli Niinistöä luotettavana pitää peräti 81 %  vastaajista.

Istuvista puolueiden puheenjohtajista Petteri Orpon luottamus on selvästi korkein (30%). Pääministeri Juha Sipilän luottamus on vain 20 %. Timo Soinin  luottamus nousi  21 %:iin eli ohi Sipilän.   SDP:n  puheenjohtaja Antti Rinteen  luottamus oli 19 %.

Juha Sipilän kohdalla voidaan puhua kannatuksen/luottamuksen romahduksesta.

Politiikkojen luottamuksesta uutisoi Yrittäjäsanomat   ja  Verkkouutiset.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tällainen mittaus kertoo suoraan Suomen autoritaarisuudesta ja vahvan johtajan kaipuusta. Vaikeina aikoina kansa saa mystisen yhteyden johtajaansa ja ryhmittyy tämän taakse, tätä propagoi meille media.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Samalla kansalaisten luottamus politikkoihin on surkea. Eli tämä tutkimus todella kertoo siitä, kuka matalan ja surkean luottamuksen omaavista on luotettavin.

Esimerkiksi kun Savon sanomien mukaan politikkoihin luottaa 10% suomalaisista se kai sitten tarkoittaa, että presidettiin luottaa 8% ja pääministeriin 2%

Ei paljon mairittele.

http://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Luottam...

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Sauli Niinistö saa ihan ansaitusti kansansuosionsa.
Saulilla on myös loistava puoliso.

Olen Pasin kanssa kuitenkin samoilla linjoilla politikkojen suosion mittaamista.

Veneeristen tautien klinikkakin voisi tehdä kyselyn: Mikä on suosikkisi: "Tippuri, sankkeri vai kuppa".

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Mielenkiintoinen rajaus siinä keiden nauttimaa luottamusta mitattiin. Kikkana ei mitenkään erityisen uusi, mutta aina joku näihin lankeaa. Joka tapauksessa kertoo, että huonosti luotettiin isojen puolueiden johtajiin. Myös Orpoon.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kyllä tulee Stubbia ikävä, kun katselee Orpon aikaansaamatonta touhua ja hallitusyhtesityön vastaisuutta. Siinä Soinikin on luotettavampi.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Nykypressa on yksi Suomen EU:hun ja euroon vilpillisesti vieneistä, ja Orpo taas tunnetaan tyylistään, että kun ei tee mitään, ei tee virkavirheitäkään. Näihin sitten muka kansa luottaa! Heh, heh!!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset