SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Muuttuuko hiljainen pääsiäisviikko rauhattomaksi viikoksi ?

Aamun uutisia olemme kuulleet enemmän tai vähemmän levottomuutta herättävinä.

NBC:n   mukaan  USA on  valmis ennaltaehkäisevään iskuun Pohjois-Koreaan. Suomen valtiollinen  YLE  nojautuu uutisoinnissaan  NBC:n uutisointiin. Ylen uutisen mukaan USA olisi  valmis tekemään ennaltaehkäisevän iskun Pohjois-Koreaan, mikäli viranomaiset saavat varmuuden siitä, että Pohjois-Korea aikoo tehdä ydintestin.

YLEn lainaamien lähteiden mukaan iskuun voisi sisältyä ohjuksia ja pommeja sekä kyber- ja erikoisoperaatioita. Lähteiden mukaan USA  on sijoittanut kaksi hävittäjäalusta Pohjois-Korean lähettyville. Toisen niistä kerrotaan olevan 300 mailin eli vajaan 500 kilometrin päässä Pohjois-Koreasta. Molemmat aluksen pystyvät lähteiden mukaan ampumaan Tomahawk-ohjuksia.

USA:n puolustusministeriö kieltäytyy kommentoimasta NBC:n tietoja.

Mitä tekee USA:n presidentti Donald Trump  ja, mitä hän on  sopinut Kiinan johtaja Xi Jinpingin kanssa.

Huomenna Pohjois-Korea järjestää massiivisen sotilasparaatin  maan perustajan juhlapäivänä.

*****

List of states with nuclear weapons 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

HYvin rakennettu uhka, eli ensin paukutettiin henskeleitä Syyriassa ja pudotettiin sitten pommien äiti Afganistaniin. Sen jälkeen todetaan, että tulllaan kylvämään lisää pommeja jos ette usko. Kiinalla on tässä nyt tärkeä rooli. saako he naapurimaansa vakuutettua vaarasta. Jenkkjä ei siellä Pohjois-Koreassa "pelätä", mutta Kiina voi olla nyt se jota kuunnellaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tämä lentotukialus on "kaikessa valmiudessa " .
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Carl_Vinson

Asearsenaalia riittää.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Joka puolella seurataan tilanteen kehittymistä suurella jännityksellä.Erityisesti Etelä-Koreassa ja Japanissa. Huomenna on Pohjois-Koreassa juhlapäivä ja jotain mahtavaa pitäisi sen kunniaksi pystyä esittämään. Kaikkien äitien pommi vai oliko se päinvastoin ? oli useitten asiantuntijoiden mukaan suunnattu Pohjois-Korean pelotteeksi. Toki myös Syyrian operaatio epäsuorasti - kohdistuen Kiinan kautta vaikuttamiseen. Trump on kääntänyt nyt kelkkansa täysin suhteessa Natoon, Saksaan, Venäjään ja myös Kiinaan (ei olekaan enää valuutalla manipuloiva). Ylistävä lausunto FED_in pääjohtajasta on myös iso suunnan muutos. Potkut Bannonille ovat ilmassa...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Japanissa ja Etelä-Koreassa ollaan "varpaillaan" pohjoisesta ja luoteis- vaarasta. Epäonnistuessaan P-Korean ohjus-ja ydinasekokeet ovat
naapurimaille suuri riski.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kiinan mielipidettä on aivan varmasti kysytty. Suunnitelmat ovat olleet valmiita jo pitkään tietysti. Voi voi, jos tätäkään juttua ei rauhannomaisesti pystytä ratkomaan. Pystyykö pohjoiskorean kanssa lopulta sopimaan mitäään?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Trump hakee paikkaansa suurten presidenttien joukossa. Pohjois-Korean paksun pojan nolaaminen esimerkiksi ampumalla alas ohjuskokeen ohjus voisi olla tähän sopiva tapa, juhlapäivän kunniaksi, nääs.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Näin juhlapäivinä on hyvä tehdä isot liikkeet.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tämän sivuston mukaan ydintestipaikalla ollaan "laukaisuvalmiudessa".

http://38north.org/2017/04/punggyeri041217/

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tulkitaanko ohjuksen ampuminen uhkaksi, onko uutiset uhkailua tai propagandaa ?

http://www.nbcnews.com/news/world/u-s-may-launch-s...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump on piänyt ainakin yhden vaalilupauksistaan - tehdä USA:sta arvaamaton toimija.

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö

Ainakin vielä on rauhallista. Juhlapäivä alkaa kääntyä iltaan.
Onko vain sapenien kalistelua?
Tietenkin onhan päivä vielä huomennakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos pitäisi veikata, niin arvelisin, että Kim Yong Un:lla on sen verran mennyt pupu housuun niin USA:n kuin Kiinankin ultimatumeista, että ydinkoettta ei nyt nähdä. Kasvojaanhan ei Pohjois-Korean tarvitse menettää, koska se ei ole kyseistä koetta milloinkaan julistanut tehtävän. Siitä on ainoastaan spekuloitu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset