Ranskan presidentinvaalien 1. kierroksen tulosseuranta

 

Tänään on   Ranskan presidentinvaalien 1. kierros.

Vaalien lopputulosta on  ”arvuuteltu” monissa mielipidemittauksissa.

Neljä ehdokasta on ollut muita ehdokkaita selvästi edellä . Näiden neljän ehdokkaan  (Emmanuel Macron   Marine Le Pen   François Fillon    Jean-Luc Mélenchon) kannatukset ovat kuitenkin olleet muutaman prosenttiyksikön sisällä ja mahtuneet periaatteessa nk. virhemarginaalin sisään.

Kyselyissä n. 30 % ei ole osannut sanoa, ketä ehdokasta äänestää. Jännitystä tämän päivän vaalituloksen suhteen on ollut  havaittavissa  ”ilmassa” meillä ja muualla. Eikä vähiten sen suhteen, mitä  Ranskan vaalitulos vaikuttaa Euroopan tulevaisuuteen ja maailmantalouteen.

Presidentinvaalien toinen  kierros käydään  07.05.2017, jonne selviävät  tänään kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta.

Voi olla, että jopa tärkeämmät vaalit presidentinvaalin jälkeen  Ranskassa pidetään 11. ja 18. kesäkuuta   eli Ranskan kansalliskokouksen  vaalit. Ranskan presidentinvaaleissa  voittavan henkilön taustapuolue kansalliskokouksessa saattaa olla vasta kolmanneksi tai neljänneksi  tai viidenneksi suurin.

—–

Vaalihuoneistot sulkeutuvat klo 21 Suomen aikaa, jolloin saadaan ensimmäisiä  tuloksia.

Vaalien tulosseurantaan tarjoaa netti taas loistavat mahdollisuudet. Tässä muutama linkki.

Le Parisien   Le Figaro    Le Monde    BMFTV    RTL  France 24    TV5 Monde  France 2   YLE TV1

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu