SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Suomessa jatkuu julkisen vallan ohjaama ja rahoittama terveydenhuolto

Illan A-talk –ohjelmaa katsoessa tuntui siltä, että vasemmistoliiton  mukaan Suomessa loppuu  sote- uudistuksen myötä julkisen vallan ohjaama ja rahoittama sekä valvoma terveydenhoito.

Lakiesityksessä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (sis. tuohon lakipakettiin HE 15/2017) ) sen 1 §:ssä todetaan, että lain tarkoituksena on edistää ja ylläpitää väestön hyvinvointia ja terveyttä sekä varmistaa yhdenvertaiset, kustannusvaikuttavat ja tuottavuudeltaan hyvät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut koko maassa. Lakiesityksen 2 § :n 1 momentissa todetaan, että lakia sovelletaan maakunnan järjestämisvastuulla olevan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseen, kehittämiseen, ohjaukseen ja valvontaan.

En löydä lakiesityksestä mitään kohtaa, että valtion ohjaama, rahoittama ja valvoma terveydenhuolto loppuisi Suomessa lakiesityksen myötä.

------

Tuntuu myös välillä siltä, että vasemmisto-oppositiossa pääsee – ”Marinne Le Pen tyylillä”  - talousviisaaksi vaatimalla äänekkäästi  löysää rahapolitiikkaa suhdanteista ja  4-7  miljardin vuotuisesta velaksi elämisestä välittämättä.

------

Peruspalveluministeri Juha Rehulalle annan tunnustusta tähänastisesta  sote -uudistuksen puolustamisesta. Tuntuu siltä, että julkisuudessa  sote –uudistuksen arvostelijat ja vastustajat saavat enemmän tilaa kuin asian puolesta toimivat.  Ministeri Rehula lupasi illan keskustelussa, että ensi viikolla keskiviikkona eduskunta käy lähetekeskustelun hallituksen lakiesityksestä koskien sosiaali- ja terveydenhuollon  valinnanvapautta.

Sote uudistuksessa ei voi välttyä myöskään johtopäätökseltä, että eniten ääntä opposition lisäksi pitävät jääviydestä välittämättä ne, joiden työpaikkaan ja omaan asemaan sote –uudistus toisi muutoksia sekä uudelleenorganisointitarvetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tilastokeskuksen vuoden 2015 tilaston mukaan Suomessa oli vajaat 19 000
terveys- ja sosiaalipalvelujen toimialalla toimivaa yritystä.

http://tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_yritykse...

Ministeriön sivulta nykytilan kuvaus
http://stm.fi/yksityiset-sotepalvelut

-------
Jos näitä palveluja ei tällä hetkellä olisi, Suomen terveydenhuoltopalvelut romahtaisivat

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ymmärrän, että kokoomuslaista S.J Pietikäistä hermostuttaa kun emeritusprofoseri Martti Kekomäki omasta mielestään "Pikimustana" porvarina jakaa saman näkemyksen Sota:a kun Li Anderrsson.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mutta SDP:lle on käynyt köpelösti. Tavoitteena uhkaus kaataa
koko sote- uudistus - jos on hallituksessa. Mutta onko muita kaatajia hallituksessa silloin ? Vastaus : ei ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset