SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Lähtikö Theresa May ylimielisenä ja voitonvarmana vaaleihin ?

Ensi viikon torstaina 08.06.2017 käydään Britanniassa parlamenttivaalit.

Onnistuuko pääministerin Theresa Mayn uhkapeli ensi viikon parlamenttivaaleissa  eli kasvattaa johtamansa puolueen nykyistä  enemmistöä parlamenttivaaleissa vuoden 2015 vaaleihin verrattuna. 

Lähtikö Theresa May ylimielisenä ja voitonvarmana vaaleihin ? Viime päivien mielipidetiedustelujen mukaan Britannian vaaleista saattaa tulla jännitysvaalit. On jopa mahdollista , että Theresa Mayn konservatiivit saattaa menettää  vuoden 2015 vaaleissa  saavuttaman enemmistön.

Monissa  mittauksissa konservatiivien enemmistö on enää 3-8 prosenttiyksikön välillä työväenpuolueeseen verrattuna .(https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_United_Kingdom_gen...)

Vuoden 2015 vaaleissa valittu parlamentin enemmistöhän ei alunperin kannattanut maan EU-eroa. Mikä sekaannus tästä syntyy, jos pääministeri May häviääkin vaalit ? Pääministeri May ei osallistu TV-keskusteluihin (Theresa May boycotts TV debate ).  Myös Theresa Mayn "uho" lähteä EU:sta vaikka ilman sopimusta  tuskin lisää hänen suosiota.

*****

Britannian parlamenttivaaleissa haetaan selvyyttä maan sekavaan tilanteeseen

 

  •  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Millaisen monipuoluehallituksen arvelet Yhdistyneisiin Kuningaskuntiin syntyvän, jos konservatiivit menettävät enemmistönsä?

Itse en usko EU:n tavoitteiden muuttuvan brexit neuvotteluissa istui Lontoossa konservatiivien, labourin tai monipuoluehallitus. UK:n asenne sen sijaan voi muuttua vaikkapa Sveitsin ratkaisun suuntaan vaalituloksesta riippuen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Nämä puoluekohtaiset kannatusluvut eivät suoraan kerro maan enemmistövaalitavasta johtuen, minkä kokoiseksi etenkin nämä suuret puolueet parlamentissa tulee. Vuoden 2015 vaaleissa konservatiivit saivat yksinään parlamentin enemmistön n. 37 %:n kannatuksella.
https://en.wikipedia.org/wiki/United_Kingdom_gener...

Voi tulla pattitilanne saada toimivaa enemmistöhallitusta.Lähteekö kumpikaan suurista puoleista hallitukseen esim.SNP:n (Scottish National Party) kanssa , joka vastustaa EU-eroa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eilen pollit antoivat toryille 44 % ja labourille 36 %. SNP on pikkutekijä vain 5 % kannatuksineen - samaa kokoluokkaa kuin Suomen RKP tai KD.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Katsoppa vuoden 2015 vaalien paikkajakoa. SNP sai 4,7 %:n kannatuksella
Skotlannissa 56 paikkaa enemmistövaalitavasta johtuen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

May luotti liikaa kovan brexitin kannattajien saavan enemmistön.On jo selvää,että se jää haaveeksi.UKIPin viime päivien noste onkin pahinta myrkkyä Maylle.Satavarmaa on, että Trumpin ilmoitus ei yhtään avittanut pääministeriä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset