Eduskuntaryhmien suuruusjärjestyksessä monta muutosta

 

Tämän viikon tapahtumien seurauksena eduskuntaryhmien suuruusjärjestyksessä tapahtui muutoksia.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa kokoomus oli jo kannatusosuudeltaan  toiseksi suurin puolue.  Vaalipiirikohtainen äänimatematiikka nosti perussuomalaiset yhdellä edustajalla kokoomuksen ohi. Nyt kokoomus on eduskunnan toiseksi suurin puolue.

Vuoden 2018 valtiopäivillä puhemiehen paikka  siirtynee  kokoomukselle ja  toisen varapuhemiehen paikka sitten SDP:lle. Keskusta säilyttää 1. varapuhemiehen paikan.

Valtioneuvostossa  tapahtuu myös yksi muutos, sillä valtiovarainministeri Petteri Orpo on jatkossa myös varapääministeri.

*****

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä  tapahtuu muutoksia. Valtioneuvosto päätti  eilen  nimetä kansanedustaja Alexander Stubbin Suomen valtion ehdokkaaksi Euroopan investointipankin hallitukseen 31.8.2019 päättyvälle toimikaudelle.  Myös toinen muutos voi olla mahdollinen, sillä  kansanedustaja Ilkka Kanerva on Suomen ehdokas Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) seuraavaksi pääsihteeriksi.  Kanervalla on yli puoluerajojen  tuki.  Etyj:n nettisivulla ei ole vielä uutista,  kuka on nykyisen pääsihteeri Lamberto Zannierin seuraaja.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu