SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Myöntääkö pääministeri Sipilä sote- ja maakuntauudistuksen mahdottomuuden ?

  • Ollaanko tavoiteuralla vielä ?
    Ollaanko tavoiteuralla vielä ?

Tänään kuullan pääministeri Juha Sipilän  tiedonanto eduskunnalle hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta.

Suomen perustuslain 62 §:n   mukaan valtioneuvoston on viivytyksettä annettava ohjelmansa tiedonantona eduskunnalle. Samoin on meneteltävä valtioneuvoston kokoonpanon merkittävästi muuttuessa.

Mitähän itse asiassa pääministeri Sipilän tiedonannossa tänään kuullaan ? Hallitusohjelmassa   ei ole tapahtunut muutoksia . Samat ministerit  myös jatkavat hallituksessa.

Mitäs jos pääministeri Sipilä toteaisitte "valaehtoisesti " hallitusohjelman toteutuksen välitilinpäätöksen, että missä mennään:

-talouskasvun  riittävyydessä    tämän ja ensi vuoden jälkeen

-Työllisyysasteen kehityksen riittävyys 

-valtion (julkistalouden) velkaantumisen  pysäyttämisen riittämättömyys

-rakenneuudistusten  (paikallinen sopiminen, sote- ja maakuntauudistus   ja valinnanvapaus ym) toteutuksen epärealistisuus

****

Kaksi ei mene ilman kolmatta: 1) 2015 marraskuussa olitte  valmis tarvittaessa”kävelemään presidentin luokse” 2) Viime viikon tiistaina  hallituksen eropaperi paloi Kesärannan saunassa  3)  ja sitten se  sote- ja maakuntauudistuksen kaatuminen johtaa hallituksen eroon, ellei tehdä muutoksia eduskunnassa oleviin em. esityksiin. Maakuntien lukumäärä ja keskinäinen tasavertaisuus. Siitä on hyvä aloittaa ensin muuttaminen.

Pääministeri Sipilän hallituksella on oikeasuuntaiset tavoitteet, mutta nyt ei pitäisi pilata asioita politiikan epäkelvolla tekotavalla.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kävin tässä kuuntelemassa, kun konsultti ja kuntien edustajat esittelivät sote-uudistusta kuntapäättäjille. Melkein jokainen siihen liittyvä asia on ehdollinen. "JOS tämä toteutuu esitetyn mukaisesti", "Ei ole vielä varmaa, onko tämä kohta perusttuslain mukainen", "TÄLLÄ HETKELLÄ näyttää siltä että..."

Sote on oman aikataulunsa vanki. Asiat pitää tehdä juosten kusten, koska juuri ennen seuraavia vaaleja sen toteuttaminen olisi vaaliteknisesti hankalaa ja on mahdollista että seuraava hallitus panisi keskeneräisen asian uusiksi. Huonoa hallintoa.

Itse olen taipunut sille kannalle, että kunnissa ei kannata tehdä nyt mitään. Päätöksenteon aika on sitten, kun faktat ovat esillä. Ja ei, en usko että aikataulu pitää.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

PM Sipilän juuri kuultu tiedonanto oli s u u r i
pettymys. Yhtään selvitystä, missä ollaan
menossa hallitusohjelman toteutuksessa ei talouskasvun
tilannekuvaa lukuunottamatta kuultu. Sekin olisi vaatinut
enemmän tilannearviota.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jan Vapaavuori vastustaa 18 maakunnan uudistusta. Hänen kannattajansa kokoomuksessa voivat ehkä kaataa koko hallituksen. Sipilän hallituksen parlamentaarinen pohja on viime viikosta pienentynyt eli se on taas hieman heikompi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Ei myönnä, eikä se ole tarpeellista. Mutkien kautta se viedään maaliin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sote pitää viedä maaliin, mutta nyt on liikaa "uppiniskaisuutta". Maakuntien määräksi aiottu 18 on yli suuri, puolet pois. Sotessa on uudistuksen siirtymävaihe ehkä haastavin vaihe.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset