Sote- ja maakuntauudistus näyttää siirtyvän vuodella ehkä kahdella eteenpäin

 

Pääministeri Juha Sipilä sanoi eilen  ensi viikolla selviävän, milloin pidetään maakuntavaalit ja milloin sote -uudistuksen eri osat astuvat voimaan.

Sekä pääministeri Juha Sipilä että valtiovarainministeri Petteri Orpo totesivat eilen,  että maakuntauudistus ja sote -uudistuksen valinnanvapaus ovat kokonaisuus, joita ei eroteta toisistaan. Siinä oli selvä vastaus niille epäilijöille, että maakuntauudistus irrotettaisiin sote- sekä valinnanvapauslakiesityksistä.

Sote- ja maakuntauudistus näyttää  siirtyvän vuodella ehkä kahdella eteenpäin. Eli ollaan tilanteessa, että koko uudistuksen toimeenpano on vuoden 2019 vaalien jälkeisen hallituksen vastuulla.

Eilen YLE näytti oppositiojohtaja Juha Sipilän haastattelua vuoden 2014 maaliskuulta. Maaliskuussa 2014 samainen Juha Sipilä kirjoitti myös omassa blogissaan, että suomalaiset tarvitsivat kaikkien puolueiden sote -sovun.  Kun  perustuslakivaliokunnan yksimielinen lausunto antaa selvät askelmerkit jatkovalmistelulle, mikä estää pääministeri Sipilää kutsumasta kaikkia eduskuntapuolueita jatkovalmisteluun mukaan. Minusta maakuntauudistuksen sisältö kaipaa myös tarkistamista ainakin perustettavien hallinnollisten maakuntien lukumäärän osalta. Ehdotettu 18 hallinnollista maakuntaa on liian suuri, 9-12 riittää vallan hyvin.

*****

Sote- ja maakuntauudistus- sekä  valinnanvapauslakiesitykset       

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan   lausunto 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu