SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Moni haluaa olla suurin puolue -viikon parhaat "päästöt !

Kuluneella viikolla on julkaistu kahdet puoluekannatusmittaukset (HS-gallup ja  Yle ).

Kannatusmittausten jälkeen julkisuuteen on päästetty viikon varrella monenlaisia "päästöjä", kuka haluaa olla suurin puolue. Tässä kolmen parhaan kärki:

1) Keskustalaisuutta tukee 25,2 % laskee kansanedustaja  Antti Kurvinen    mielipidekirjoituksessaan . Tämä on ehdottamasti viikon parhain päästö. Kurvinen laskee kumppaneiksi puolueet, joiden kanssa yhteistyö monella muulla puolueella (myös keskusta itse)  voi olla käytänössä perin vaikeaa. Huvittavaa on, että Kurvinen mainitsi viikolla toisaalla Ranskan  presidentti Macronin puolueen esikuvakseen ja laskee kumppaneikseen täällä Suomessa tahot, jotka ovat täysin eri linjoilla, mihin Ranskan uusi presidentti pyrkii.

2)  Perussuomalaisten Leena Meri: Olemme suurin puolue vuonna 2019 . Eiköhän PS:n ja UV:n kannatukset tasoitu, kun vaalit lähestyy ja kilpaa käydään näiden välillä muista sijoituksista. PS:n edessä oleva talouspesänjako  (ml. säätiö) voi olla vielä kovin riitaisa.

3)  Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja  Touko Aalto  haluaa nostaa puolueensa suurimmaksi. Voi olla, että T Aalto joutuu vielä  tekemään "tiliä" aiemmasta  aatemaailmastaan. Vihreitten kannatus Norjassa, Ruotsissa ja esim. Itävallassa sekä myös Saksassa on n. 4-8  %:n luokkaa, että  miten Suomessa on kehitys selitettävissä.

*****

Tuosta alussa mainituista linkeistä näkee, mikä on kesä-heinäkuussa kannatusmittauksen mukaan puolueiden kannatus. Mutta kaikkien tärkein mittaus saadaan  aina vaaleissa, viimeksi huhtikuun  kuntavaaleissa.

****

Kyllä tästä mielenkiintoinen syksy on edessä, kun Suomen sisäpolitiikka näyttää entisestään sirpaloituvan.

Monissa maissa  käydään Suomen kannalta mielenkiintoisia vaaleja:  Saksassa syyskuussa ja Itävallassa  lokakuussa.  Myös naapurimaamme ja  Nato -maan Norjan  vaalit syyskuussa ovat mielenkiintoiset. 

Hevosmiesten uutistoimiston mukaan Suomi saattaa liittyä  vaaleja pidettäviin maihin vuoden sisällä ennen Ruotsin vaaleja, jotka ovat vuoden 2018 syyskuussa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Saksssa Angela Merkelin jatkaminen liittokanslerina näyttää ennusteiden mukaan vahvalta.

http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Itävalta on kokemassa "Macron ilmiön", sillä konservatiivien vasta 31 vuotias Sebastian Kurz on vahvoilla seuraavaksi liittokansleriksi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_...

Norjassa saattaa hallitus vaihtua, riippuen pystyykö nykyinen pääministeri Erna Solberg muodostamaan enemmistöhallitusta. Työväenpuolue on ollut maan suurin puolue tuolta 1920-loppupuolelta saakka kaikissa vaaleissa, mutta se ei aina ole riittänyt hallituksen muodostamiseen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_...
----
Niin miten Suomessa. Juha Sipilän jatkaminen pääministerinä vaalien jälkeen
voi olla vedonlyojille suuren kertoimen paikka.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Puuttuikohan tuosta juuri muuta kuin että:

Halla-aho A-studiossa: Aiomme olla seuraavissa vaaleissa suurin puolue

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/hallaaho-astudioss...

Ja HTT saattaa hyvinkin olla oikeassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Moni puolue varmasti haluaisi olla suurin? Mutta monelleko se edes on mahdollista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset