Käykö Vladimir Putin Suomessa viimeistä kertaa presidenttinä ?

Käykö Venäjän presidentti Vladimir Putin  ensi viikolla Suomessa viimeistä kertaa presidenttinä ?

Vladimir Putin on julkisuudessa ottanut kantaa jatkostaan ensi vuoden jälkeen. Tuon em. uutislinkin mukaan Putin ei  ole vielä tehnyt päätöstä jatkamisesta presidenttinä (ks. Independent  uutisointi)

Muodollisesti Venäjän perustuslaki rajoittaa presidentin kaudet kahteen.  Vuonna 2008 Vladimir Putin siirtyi Venäjän pääministeriksi ja  presidentiksi nousi silloinen  Dmitry Medvedev . Ja sitten vuonna 2012 Medvedev  palasi   pääministeriksi  ja Putin palasi  uudestaan presidentiksi.

Nyt ei taida tulla kysymykseen vv. 2008 ja 2012 järjestely, vai voiko ?

Venäjän perustuslain kiertäminen tai muuttaminen taitaa olla tällä hetkellä Putinille vain ilmoitusasia, jos ja kun hän haluaa jatkaa presidenttinä (Opinion polling).

*****

Russian presidential election, 2018 

List of presidents of Russia  –   List of heads of government of Russia 

President of Russia (Kremlin uutissivu)

History of Russia 

*****

 

 

 

 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu