SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Suomi tarvitsee pikaisesti ajantasaisen tiedustelulainsäädännön

 

Suomi tarvitsee pikaisesti siviili- että  sotilastiedustelulainsäädännön  alla olevien työryhmien ehdotusten suuntaisesti. 

*****

Valtioneuvoston tiedotteesta:

"Tiedustelulainsäädännön tavoitteena on parantaa suomalaisen yhteiskunnan mahdollisuuksia suojautua kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvilta vakavilta uhkilta. Tällaisia uhkia ovat esimerkiksi terrorismi, vieraiden valtioiden Suomeen kohdistama vakoilu tai elintärkeän infrastruktuurin lamauttaminen.

Kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvat uhat tulevat yleensä ulkomailta. Siksi ulkomailta saatavilla ja ulkomaita koskevilla tiedoilla on uhkien ennalta estämisessä ja torjumisessa ratkaiseva merkitys. Nykyisillä rikostorjuntatoimivaltuuksilla ei voida riittävän varhaisessa vaiheessa havaita kansallisen turvallisuuden uhkia eikä ryhtyä niiden edellyttämiin toimenpiteisiin.  Suomi on lähes ainoita länsimaisia demokratioita, jossa ei ole säädetty tiedustelusta."

Eilinen Turun  puukotus uutisoitiin melko  pian   CNN - kanavalla suorana lähetyksenä yhtäaikaa edellispäivän   Barcelonan tapahtumien kanssa.

Video: Miksi Suomessa tarvitaan tiedustelulainsäädäntöä?
 

******

Siviilitiedustelulainsäädäntö. Työryhmän mietintö
 

Sotilastiedustelu (Työryhmän ehdotus)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

YLE: Eri maiden johtajat ja poliitikot reagoivat Turun väkivallantekoon

https://yle.fi/uutiset/3-9785473

---
Frankfurtin lehti nosti Turun tapahtumat eilen ykkösuutiseksi
http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/finnlan...

Reuters:
https://www.reuters.com/article/us-finland-stabbin...

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

On naurettavaa, että v. 2017 tällaista keskustelua joudutaan käymään. Tai että joku vielä vastustaa viranomaisten tiedusteluvaltuuksien laajentamista. Itselleni on aivan sama, selviääkö jollekin vaikka nettisurffailuni tai sähköpostini. NSA:n tietovuoristossa ne ovat olleet jo ainakin 10 vuotta. Kansallinen turvallisuus nyt on hieman tärkeämpi asia kuin yksilönvapauteen liitettävä tietosuoja.

Marko Parkkola

Mikä ihmeen terrorismi? Ei sellaista olekaan. On vain mielenvikaisia yksilöitä puukottelemassa. On älytöntä suojautua kalliilla sellaista vastaan, jota ei ole.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eilen olisi tarvittu Turun keskustassa jalan partioivia poliiseja lisätyn tiedustelun sijasta.

Kokoomuksella on sisäministerin salkku. Vastuu maan sisäisestä turvallisuudesta kuulunee näin ollen Kokoomukselle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Poliisi oli paikalla lähes välittömästi ja muutamassa minuutissa sai kiinni tekijän.

Uhrien joukossa on yksi italialainen ja kaksi ruotsalaista.

Poliisin tiedote:

http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuitenkin jää avoimeksi, mitä poliisin näkyvä läsnäolo olisi vaikuttanut tilanteeseen Turussa.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Tulee myös ymmärtää, että rikollisten torjunnan tehokkuus korreloi suoraan ja myönteisesti niiden arvojen kanssa, joita tahdomme pitää esillä ja joiden varaan näemme yhteiskuntamme ja kulttuurimme tukeutuvan.

Lähdettäessä siitä, että maahanmuuttajien joukossa on niinkin vaarallista ainesta kuin jo tiedämme, mutta samaan aikaan heistä valtaosa on aivan kelpo väkeä, järjen valo silmissään ja vailla väkivaltaisia tendenssejä, on meillä suoranainen vastuu valtio- ja kulttuurientiteettinä terästäytyä, suojellen näin heitä joilla motiivit ovat terveet.

Olisi älyllisesti epärehellistä ja kansalaistemme turvallisuutta heikentävää olla puuttumatta muun muassa tiedustelutoimintamme edellytyksien kohentamiseen. Lainsäädäntö ja toimintamekanismit tulee saattaa viipymättä turvallisuustilanteen tasalle, niin sisä- kuin ulkoturvallisuuteenkin liittyvissä kysymyksissä.

Viranomaisissamme ja yhteiskuntamme lakikehyksessä on ainoa tosiasiallinen suojamme, mikäli tahdomme yhdenaikaisesti edistää sekä turvallisuuttamme että moniarvoisuuttamme; suomalaisissa on kuitenkin tallella vielä kohtalainen reilun pelin henki. Mutta se uhrataan lyhytnäköisesti, mikäli emme osoita kaikin konkreettisin tavoin puuttuvamme rikollisuuteen.

Kansakunta on nyt puntaroinnin edessä, jossa on tarkasti mietittävä mitkä ovat ne arvot joita kukakin tahtoo edistää, ja mitkä ovat ne mekanismit, joilla nämä tavoitteet parhaiten saavutetaan.

Älkää uhratko sitä kelpo enemmistöä maahanmuuttajista rikollisten ja vaarallisen piittamattomuuden takia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset