SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Angela Merkel piti pintansa illan TV-väittelyssä

Liittokansleri, kristillisdemokraattien Angela Merkel piti illan tv-väittelyssä (TV-Duell) pintansa  SPD:n liittokansleriehdokasta Martin Schulzia vastaan.

Saksan liittopäivävaalit  käydään kolmen viikon kuluttua 24.09.2017.

Mielipidetiedustelujen  mukaan CDU/CSU:lla on vankka johto SPD:hen verrattuna. Tosin näissä tutkimuksissa suuri määrä ei ole ilmoittanut kantaansa, mitä puoluetta aikoo äänestää. Kevään maapäivävaaleissa CDU/CSU piti hyvin pintansa. 

Jatkaako vaalien jälkeen nykyinen CDU/CSU ja SPD:n hallituskoalitio, ei ole mitenkään varmaa. Nouseeko FPD ja vihreät kristillisdemokraattien hallituskumppaneiksi, jää nähtäväksi. 

Mitkä tekijät voivat sitten horjuttaa Saksan vaalien tulosta ? Ulkoisia tekijöitä kyllä riittää runsaasti maailman tapahtumissa: vieraan vallan sotkeutuminen vaaleihin, terroristi-iskujen uhka, Venäjän massiivinen sotaharjoitus Saksan lähettyvillä, Pohjois-Korean ohjuskokeet jne.

ARD:n uutisointi

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset