SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Eurooppa seuraa Ranskan talousuudistuksia

Eurooppa seuraa Ranskan talousuudistuksia, joille on annettu osuva nimikin FT -lehdessä "Europe watches Macronomics "

Ranska on nyt valinnan edessä, onko maa taantuva kansantalous vai kehittyvä kansantalous.

Ranskan uuden presidentin suosio on ollut rajussa laskussa. Sitä ennakoitiin jo maan presidentinvaalien aikoihin, että todellinen testi tulee vasta syksyllä. Jotenkin tuttua on presidentti Macronin   työelämän säännösviidakkotaistelussa myös tänne Suomeenkin.

Ranskan presidentti Macronin hallitus julkisti viime viikolla työmarkkinareformin sisällön. Muta se  on vasta alkua uudistuksille.  Seuraavaksi on tarkoitus tarttua työttömyysturvaan.

Paikallisesta sopimisesta palkojen , työajan  ja ylitöiden osalta on tarkoitus tehdä pääsääntö suoraan työnantajan ja työntekijöiden välillä alle 50 työntekijän yrityksissä. Suuremmissakin yrityksissä yrityskohtainen sopiminen tulee pääsäännöksi

*****

Maailmantalous tulee olemaan suuressa murroksessa seuraavan 10 vuoden aikana internetin ja digitalisaation seurauksena. Onko ay-liike meillä ja muualla siihen valmis. Tällä hetkellä ei aivan siltä näytä

France Economy 

 

.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Sopii toivoa, että Ranskan työelämän uudistukset eivät kaadu kadulla, sillä se antaisi huonon esimerkin edustuksellisen demokratian kannalta. Veikkaan, että Macron saa jotain aikaan, muttei koko programmia toimeen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Todennäköisesti MAcron on jo protesteihin varautunut ja jo ohjelmia laatiessaan miettinyt missä asiassa sitten pitää antaa protestoijille ja mellakoijille periksi.

Ranskassa, kuten Suomessa, uudistukset on välttämättömiä ja vaihtoehto romahdukselle, joka väistämättä seuraa, ellei uudistuksia tehdä.

Suomen osalta alkanut nousu on sekä hyvä että huono asia. Se on huono siinä mielessä että uudistukset jäivät taas tekemättä ja ne saavat todennäköisesti nyt odottaa seuraavaa laskukautta, tai sitä että inflaatio ja velkojen korot noudevat taas sietämättömälle tasolle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ranskassa joudutaan myös myös julkisia menoja ml. sosiaalimenot supistamaan.

Meillä Suomessa nämä kaaviot kertovat, että julkistaloutta on paisutettu velanotolla kymmeniä miljarjeja.

Linkkien lähde IS 04.09.2017

https://infogram.com/julkiset-menot-2007-ja-2015-1...

https://infogram.com/sosiaalietuudet-2007-ja-2015-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset