SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Aamun puoluekannatusnumeroita puntaroidaan taas puoleen jos toiseenkin

  • YLE 07.09.2017
    YLE 07.09.2017

 

Valtiollinen YLE on taas julkaissut puoluejohtajille kuukauden numerot puntaroitavaksi puoleen jos toiseenkin.

Jonkunlaista johdonmukaisuutta (ml. nk. politiikan tutkijat) odottaisi, kun numeroita puntaroidaan. Tarkoitan, että mitä kukin on aiemmin todennut.

Kyllähän noista aamun numeroista voi odottaa muutamissa puolueissa  vilkastakin sisäistä keskustelua. Kuinka pitkään kestää esim. SDP:n kentän kantti ja joko vihreitten kannatus alkaa taittua. Lähikuukaudet osoittavat, että ovatko puolueiden  kannatusnumerot vielä kuinka liikkuvassa tilassa.

Itse keskitetyn lähiviikkoina kolmen maan vaalien seurantaan: Norjan, Saksan ja Itävallan. Miten menestyvät konservatiivit, paikallinen SDP ja vihreät sekä maahanmuuttovastainen puolue.

*****

P.s. Kansanedustajat  ovat tällä viikolla siirtyneet väistötiloista peruskorjattuun eduskunta -taloon. Samalla on toivottu kultakin edustajalta hyvää käytöstä ja asiallista pukeutumista. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niin tuleeko Vihreistä Suomen suurin puolue?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kuntavaaleissa Helsingissä tämä torjuttiin ja luulempa, että niin myös
koko maan osalta eduskuntavaaleissa.

Petteri Orpo sai eilen sulan hattuunsa, kun Nordea siirtää pääkonttorin Suomeen. VM teki osaltaan taustatyötä, vaikka asian ratkaisi viime kädessä Nordean hallitus.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/iso-v...

Petteri Orpon puhe eilen Paasikivi-seurassa

https://www.kokoomus.fi/uutiset/petteri-orpon-puhe...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Petteri Orpo sai eilen sulan hattuunsa, kun Nordea siirtää pääkonttorin Suomeen."

Kuulostaa siltä, että suomalainen veronmaksaja pääsee maksamaan Nordean törttöilyä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #8

Suomen kuuluminen pankkiunioniin ratkaisi asian, ei tosin yksin.

https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/ba...

Pankkiunioni perustettiin vastauksena rahoituskriisiin, ja siinä on nykyään kaksi osaa: yhteinen valvontamekanismi (YVM) ja yhteinen kriisinratkaisumekanismi. Yhteisellä valvontamekanismilla valvotaan euroalueen suurimpia ja tärkeimpiä pankkeja suoraan Euroopan tasolla, kun taas yhteisen kriisinratkaisumekanismin tavoitteena on varmistaa kaatuvien pankkien hallittu kriisinratkaisu mahdollisimman vähäisin kustannuksin veronmaksajille ja reaalitaloudelle. Kolmannesta osasta, eurooppalaisesta talletussuojajärjestelmästä, keskustellaan parhaillaan.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Saattaapa Vihreät gallupeissa nousta korkealle niin paljon hyvää, kaunista ja eettisesti korkealentoista puheissaan lupaavat. Ja tottahan kannatus pysyy ja kasvaa edelleen jos vastuunkannon aikana pystyvät lupauksiaan lunastamaan.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Vertaa Soinin johtamat Perussuomalaiset/hänen uhonsa, puheensa ja lupauksensa vuosien varrelta. Härskiydessään vailla mitään etiikkaa. Toivottavasti Touko ei alennu enää jatkossa pilaamaan yhteisten asioiden hoidon (poliittisen toiminnan) alennustilaa katteettomine lupauksineen. Riittää kun Soini porukoineen sen lopullisesti turmeli yhdessä Sipilän Kolmen Ässän kera.
Terveisin ruohonjuuritasolta.
P.s.
Politiikan tekeminen on muutakin kuin maahanmuuttoasioita ja jonkun kellokkaan ministeriunelman pöngittäminen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Melko odotettu tulos. Terroristiapuja saaneet persut tuskin pystyvät pitämään kannatuspiikkiään, mutta muuten trendit on aika selviä. Eläkeläispuolueet Keskusta ja SDP tuskin nousevat enää koskaan kisaamaan ykkös- tai kakkospaikasta. Kolmospaikan vääntöön saattaavat persutkin vielä nousta, jos noiden kahden lasku jatkuu yhtä jyrkkänä.

Seuraavassa eduskunnassa vaihtuu väki melko tehokkaasti. Reilusti yli puolet tulee olemaan uusia.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Katsotaan nyt ihan rauhassa tulevia kuukausia ja puhutaan sitten trendeistä.

P.s. Ja tietysti nuo kolmen maan vaalit kertovat trendiä nekin mm. arvoisan kommentoijjan taustaryhmän menestyksestä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tilastollinen trendi puolueiden kannatuskehityksessa on alkuvuodesta lähtien ollut hyvinkin selvä kuntavaalit mukaan lukien vaikka kuinka yrittäisit sitä muuksi muuttaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #22

Äläpäs taas hikeenny. Innostuin 1970-luvulla yliopistossa keräämään omaan arkistoon näitä gallup- ja vaalituloksia, etten ole enimmäistä kertaa "pappia kyydissä".

Katsotaan nyt ihan rauhassa tulevia kuukausia ja puhutaan sitten trendeistä.

P.s. Ranskassa puoluekannatustrendit heittivät keväällä kuperikeikkaa ja tuntuu, että olisvat taas loppukesästä tehneet ainakin 180-asteen voltin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta mikä selittää Kokoomuksen jatkuvan "ansiottoman arvon" galluppien kärjessä, kysyy moni? Onko tulokset ostettuja ek-vaaleja silmällä pitäen vai ei? Taloustutkimus kun on Eero Lehden (kok) omistama.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ehkäpä kannattaa katsoa, mitä kukin sanoi vaaliohjelmissaan vuonna 2015. Siinä suhteessa kokoomus taitaa olla johdonmukaisin alkaen vastauksissa
hallitustunnustelija Sipilän kysymyksiin keväällä 2015.
http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish....

P.s. SDP on poistanut vastauslinkin, se kertoo puolueen tilasta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SDP taitaa olla nyt pahastikin tuuliajolla, kun puheenjohtajastakaan ei ollut edes demarien presidenttiehdokkaaksi. Merkitseekö se Rinteelle lähtöpasseja ja siirtymistä vilttiketjuun tai eläkkeelle? Joka tapauksessa ex-työväenpuolue-demareilla on pallo pahasti hukassa. Kokoomus lieneekin ominut "työväenpuolueen" valtaroolin vasemmistolta,kun perinteinen duunarivasemmisto on pannut rukkasensa naulaan tai naftaliiniin taikka on ruvennut nukkumaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #7

Kaikilta puolueilta vastaukset löytyvät tuosta em. linkistä lukuunottamatta SDP:tä ja RKP:tä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Onko tulokset ostettuja ek-vaaleja silmällä pitäen vai ei? Taloustutkimus kun on Eero Lehden (kok) omistama."

Galluppeja teetetään useiden eri tahojen toimesta ja kyllä ne kaikki yleensä melko lailla yhteneväisiä tuloksia antavat.

Kannattaa olla itsekriittinen omassa paranoidisuudessaan, sillä aina täytyy ymmärtää kuinka paljon ihmisiä esimerkiksi jokaiseen galluptutkimukseen tekijänä on osallistunut ja kuinka paljon ihmisiä on mukana analysoimassa tuloksia ja laskemassa kokemukseen perustuvia korjauskertoimia y.m.

Jos kyseessä olisi tulosten "ostaminen", niin aika monia kymmeniä potentiaalisia kavaltajia olisi olemassa, joista kuka tahansa voisi hankkia itselleen tiedoillaan kaikenlaisia etuisuuksia. Tällaista riskiä ei otettaisi eikä kukaan ole vielä kirjoittanut Iltalehteen, että "minua käskettiin väärentämään tuloksia".

Itse tuloksista on vielä todettava, että vaikka keskusta on mennytkin alamäkeä, niin se on edelleen yksi kolmesta suuresta ja jos tuollaisen vaalituloksen pohjalta alettaisiin muodostaa hallitusta, niin luontevin olisi kolmen kopla: kokoomus, keskusta ja vihreät. Omasta puolestani mielelläni näkisin kuitenkin myös RKP:n mukana, en niinkään kielipoliittisista syistä, vaan siksi, että heikäläisten keskuudessa on tavallisten asioiden kohdalla yleensä eniten järkeä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Melko halpahintaista väitettä, että omistaja puuttuisi tutkimustuloksiin. Kyllä siinä firma menettää uskottavuutensa kättelyssä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ei kai siihen salaliittoteorioita tarvita, että 1/5 suomalaisista assosioi itsensä porvariksi oli mikä oli. Toki jos tilanne olisi toinen, jos kokoomukselle olisi vaihtoehto, kun en millään jaksa uskoa, että kannattajakunta oikeasti fanittaa nykyjohtoa, jotain Suomentuhoaja Orpoa, vaikka melko ristiriitainen tilanne siinäkin on.

Kesk. ja demarit kuihtuvat itsestään ja tarvitsevat jotain ihan uutta taas noustakseen.

Vihreät ovat Suomessa nyt pop kun tänne susirajalle trendit tulevat aina muita, muuta Eurooppaa, vuosia, vuosikymmeniä perässä. Vaalit ovat 14.4.2019 joten moni potentiaalinen kannattaja ehtii kasvaa vihreistä ulos tosin uusia voi tulla tilalle. Toinen juttu on mikä nyt onkaan ollut se keskimääräinen ero galluppien ja oikeiden vaalitulosten osalta? Vihreille kun tuntuu tekevät tuskaan suoriutua itse konkreettisesta äänestystapahtumasta.

persut ->

Jussi Halla-ahoSeuraa
3 t ·
Yle Uutiset
·
Suunta on oikea, ja sen jatkuminen on ainoastaan oman tekemisen laadusta ja uskottavuudesta kiinni. Kannatuspotentiaalia Suomen ainoalla maahanmuuttokriittisellä ja oman kansan etusijalle asettavalla puolueella on vielä paljon enemmän.

Tässä kohdassa kiitokset kenttäväelle, valtuutetuille, kansanedustajille, ryhmäkanslialle ja puoluetoimistolle! Henki on ollut erinomainen, ja nousevat käyrät parantavat sitä entisestään. Myös uusia tekijöitä tarvitaan, joten tervetuloa mukaan!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

EU- ja eurovastaiset persut haluaa Suomen itäisen naapurin syliin ja ohjaukseen. Arvoisa kommentoijja voi etsiä ihan oman puolueen porstuasta Suomen tuhoajia.

Ei muuta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Itänaapuri läpän pystyy ymmärtämään, vaikka hölmö onkin, kun maa on tuossa vieressä, mutta ei mitenkään Orpon Marssin pienet miehet lausuntoja.

Ei muuta.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709062200375...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #18

Persuilla ei ajatella nokkaa pitemmälle tulevasta Afrikan kehityksestä. Afrikassa väestö lisääntyy tulevina vuosikymmeninä valtavasti. Jos sieltä lähdetään massoittain liikkeelle, on se EU:lle ja sitä kautta Suomelle vakava asia. Tuota asiaa ei persujen politiikalla ratkaista.

-----
Afrikassa tarvitaan perusteellinen tavoiteohjelma maanosan infrastruktuurin rakentamiseksi moniin alueen maihin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Sen verran vaikeaselkoiseksi olit onnistunut lyhyen kommenttisi pukemaan, että en sitä ymmärtänyt. Jos siinä on jotain ideaa, niin sen tarkoitus pitäisi selittää.

"Itänaapuri läpän pystyy ymmärtämään, vaikka hölmö onkin"

Siis itänaapuriko on hölmö? Vai tarkoititko "itänaapuriläpän", johon sivulause viittaa?

"mutta ei mitenkään Orpon Marssin pienet miehet lausuntoja."

Mitä tarkoittaa "Orpon Marssin pienet miehet"?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #21

On paljon papukaijoja jotka toistelevat ihmisen tai tässä kohtaa jonkun auktoriteetin, hengenheimolaisen sanoja. Yksi näistä on tuore "jossei eu niin Putin" jota ei edes mietitä kunhan toistetaan. Koska eu niin sitten Merkel eli Orpo toistaa aina sen mitä Merkel on sanonut saksalaisissa medioissa jonkun päivän viiveellä josta uusin viisaus on siirtää Afrikka Saksaan (ja täten Suomeen) koska eu. Koska eu taas on lyhenne kaikesta mahdollisesta roskasta joista tunnetuimpia on globaali vastuu ja sen muotoilut. Nyt ajatus on eu koska ei putin joten Afrikka Suomeen.

Oikeasti globaalin vastuun hengessä on loistavaa, että Suomi on harvaanasuttu maa ja jonka väkiluku on pikemminkin laskemaan päin. Planeetan tilanne ei parane sillä, että Suomikin tuhotaan roudaamalla tänne vaikka miljoona jäniksen lailla sikiävää nigerialaista (jotka täten voivat jatkaa tolkutonta lisääntymistään)

Petteri Orpo: Afrikan hyvinvointi on Suomen kohtalonkysymys

Petteri Orpo: Koska Marssin pienet vihreät miehet, Suomi on tuhottava*

*tuhoaminen on tietysti liioittelua

Ja mikäli uskoo edellisiin läppiin voi esittää vaikka kysymyksen :

Koska exodus Afrikasta on vääjäämtätön ja muista mantereista emme piittaa, niiden kohtalo ei ole Suomen kohtalonkysymys väestönräjähdyksen edetessä, haluatko Suomen venäläiseksi vai afrikkalaiseksi?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #24

Voe tokkiisa tätä kommentoijjan argumentointia.

Ei tässä muut kuin kommentoija näe exodusta Afrikasta Suomeen. Tulevatko Tarzan ja Jane sekä Cheeta myös.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #25

Kannattaisi seurata ihan oikeita medioita ja juu Afrikkajutut ovat peräisin Merkeliltä jota Orpo apinoi ja juu muitakin maita on olemassa kuten vaikka Indonesia ja Pakistan joissa tätä väestöräjähdystä tapahtuu ja joista varsinkin viimeisen tulevaisuutta voisi kokoomuskin mietiskellä globaalin vastuun hengessä kun on ydinasevalta, haastava kohde radikalisoitumisen kannalta jne.

Aloita vaikka seuraavasta ja sitten ala lueskella puheita vuosittaista kiintiöistä (turvapaikanhakijat + siirtolaiset) ylimalkaisella yläkäsitteellä Afrikka.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article167...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #26

Seuraan kyllä kv-asioita enemmän kuin arvoisa kommentoijja.

Persut ovat kohta 10-vuotta pelotelleet euroalueen hajoamisesta ja Suomen kymmenien miljardien valtion kassasta tapahtuneista maksuista Välimeren maille.

Suomi ei voi eristäytyä, koska elintasomme riippuu suuressa määrin ulkomaankaupasta.

---
Voit jatkaa keskustelua omassa blogissasi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset