SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kansanedustajana Suomen ennätyksen tehnyt Ilkka Kanerva nousemassa puhemieheksi

Kansanedustajana Suomen ennätyksen tehnyt  Ilkka Kanerva on nousemassa puhemieheksi seuraavilla valtiopäivillä. Näin yleisesti eduskunnan varmoista lähteistä arvioidaan tapahtuvan.

Eduskunnan tiedotteesta:

"Ministeri, kansanedustaja Ilkka Kanervasta (kok.) tulee lauantaina 16.9.2017 Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja valtiopäiväpäivien lukumäärän mukaan laskettuna. Tuolloin Ilkka Kanervan kansanedustajaura on kestänyt yhteensä 15 331 vuorokautta, jolloin hän ohittaa ennätystä nimissään pitäneen Johannes Virolaisen.

Ilkka Kanerva valittiin kansanedustajaksi 27.9.1975 silloisesta Turun läänin eteläisestä vaalipiiristä. Hän on toiminut ulkoasiainministerinä (2007-2008), työministerinä (1991-1995), liikenneministerinä (1990-1991) sekä ministerinä valtioneuvoston kansliassa (1987-1990) ja valtiovarainministeriössä (1989-1991 ja 1991-1995).   

Ilkka Kanerva on toiminut eduskunnan toisena varapuhemiehenä (2003-2007). Hän on toiminut jäsenenä useissa eduskunnan valiokunnissa ja toimii tällä hetkellä puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Kanerva on toiminut ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajana kaksi kautta (2014-2016).

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi ministerin arvonimen Ilkka Kanervalle kesäkuussa 2017. ​"

*****

Eduskunnan puhemiehistön kokoonpanossa tapahtunee ensi valtiopäivien alussa  helmikuussa puhemiehistön uudelleen järjestäytyminen. 

Vakiintunut tapa on, että hallituksessa toiseksi suurin puolue saa puhemiehen paikan, pääministeripuolue 1. varapuhemiehen paikan ja eduskunnan kolmanneksi  suurin puolue (SDP) 2. varapuhemiehen paikan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kyllähän Ilkka sen ansaitsisi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eikös Ilkka Kanerva aikoinaan halunnut kokoomuksen liittyvän Rauhanpuolustajiin, siis Neuvostoliiton bulvaaniksi? Se kertoo miehestä kaiken.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Herra Pyykkölä kysyy ja vastaa itse. Olisko parempi Pyykkölän katsoa oman
puolueen porstuaa menneiltä ajoilta.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/532440-19-vuoti...

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä Ikellä on kova luotto, ei tuulimyllyjä äänestetä eduskuntaan vuosi toisensa jälkeen. Kuuluu ehdottomasti siihen kokkareiden isänmaalliseen blokkiin.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Ikänsä eduskunnassa tietääkö sellainen enää miten ihmiset oikeasti elävät?
Edustajien kaudet olisi rajattava kahteen. Ja pääsevät olisi saatava kattamaan läpileikkaus oikeassa suhteessa kansasta. Nyt edustajat ovat oma rotunsa ns lobbarien edusmiehiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset