Kokoomuksen jälkeen muutoksia suurempien puolueiden järjestyksessä

Tuoreen HS-gallupin  mukaan kokoomuksen jälkeen puolueiden järjestys on muuttunut. Vihreitten kannatuksen nousu on päättynyt ja SDP on noussut takaisin kakkospaikalle.

Kokoomuksen  kannatus on noussut 21,1 %:iin. Muiden puolueiden luvut ovat seuraavat:

SDP 17,8 %, Vihreät  16,7 %, Keskusta 16,1 %,  PS 9,2 %, Vas 7,9 %, RKP 4,5 %, KD 3,2 %,

Sin 1,3 %   ja muut 2,2 %.

*****

Lähikuukausina nähdään, mitä tulee vihreitten kannatuskehitykseen vaikuttamaan  pj T Aallon puheet kansalaistottelemattomuudesta ja nyt viimeisenä  sekoilu alkoholilain uudistuksessa. 

Ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen ennakoi SDP:n pää-äänenkannattajassa, että keskustan puheenjohtaja vaihtuu kesän 2018 puoluekokouksessa. HS-gallupin luvut eivät ole keskustalle mitenkään mairittelevat. Mutta eipä mennä tapahtumien edelle. Kyllä tässä SDP:kin on vielä sen edessä, että kenen johdolla puolue menee vaaleihin. Ja millon mitäkin vaaleja Suomessa käydään ensi talven presidentinvaalien jälkeen, jää nähtäväksi.

****

Ja katsotaan nyt ensin rauhassa muiden EU-maiden vaaleja, sunnuntaina  Saksan liittopäivävaalit ja lokakuussa Itävallan  vaalit. 

****

Washington Post  uutisoi, että maailmanlopun pitäisi alkaa tänään. Tuskin sentään HS-gallupin tai muiden EU-maiden vaalien johdosta.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu