SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Parlamentaarisen valmistelun vaatiminen ja vastustaminen - case sote

Helsiingin pormestari Jan Vapaavuori  sanoi eilen MTV:n haastattelussa, ettei hän usko sote- ja maakuntauudistuksen toteutuvan esitetyssä muodossa. Sote- ja maakuntauudistuksen toteutumista epäili myös HS:n politiikan emeritus-toimittaja  Unto Hämäläinen  Ylen aamutv:ssä aiemmin .

****

Tässä sote- ja maakuntauudistuksessa on ollut tällä ja edellisellä vaalikaudella  yksi perustuvaa laatua oleva valmistelun valuvirhe: parlamentaarisen valmistelun vaatiminen ja vastustaminen samojen puolueiden toimesta.

Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen sote- ja kuntauudistuksen parlamentaarista valmistelua vaati silloinen oppositiopuolue nykyinen pääministeri puoluekeskusta.

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen parlamentaarista  valmistelua vaatii  nyt oppositiossa  edellisen hallituksen yksi päähallituspuolueista SDP.

*****

Sote- ja maakuntalakiesityksen kesällä julkituotu uusi aikataulu alkaa pian käydä epärealistiseksi. Minusta pääministeri Juha Sipilä on tehnyt suuren virheen, kun hän ei ole ottanut  eduskunnan kaikkia puolueita mukaan sote- ja maakuntauudistuksen loppuvaiheen jatkovalmisteluun.  Tämä vaatimus on perusteltu yksin siitä syystä, koska sote- ja maakuntauudistuksen täytäntöönpano siirtyy kaikilta  osin seuraavien vaalien jälkeiselle hallitukselle. Seuraavan  hallituksen kokoonpano nykyisten puoluekannatusten perusteella on mitä ilmeisemmin toinen kuin nykyisen hallituksen kokoonpano.

Eilen pääministeri Juha Sipilän haastattelua YLE TV1:ssä  katsoessa tuli mieleen hänen aiempi lausunto Ylelle . Kuka puolue sitten väärin ymmärtää, on taas toinen asia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Riitelemällähän ne asiat korjaantuvat tai ei! Ainakin pitkittyvät ja mutkistuvat ja tympäännyttävät. Ja vievät rahaakin. Tällaista on politiikan taso Suomessa! Kuin Hölmölässä peiton jatkaminen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Juha Sipilä kehui oppositiossa maaliskuussa 2014 kaikkien puolueiden sote -sopua, mutta vaalien jälkeen sopiminen ei enää kelvannut.

https://www.juhasi.fi/blogi/2014/03/

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Riitapukari näyttää olevan kokoomus nyt gallup-voimantunnossaan.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Olen täällä monelle todennut, että minulla on ymmärrystä maakuntamalliin, jos

-maakuntia perustetaan - ei 18, vaan 9-12

-kuntahallinnon uudistamista jatketaan tavoitteena - ei nykyisen n. 300 kunnan sementointi, vaan 100-200 kunnan Suomi

-ja kaupunkien asemaa tarkennetaan

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Professori Jari Stenvall ihmettelee, miksi kaupungit heräsivät tilanteeseen vasta nyt.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710072200444...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset