Pettääkö pääministeripuolueen hermot sote- ja maakuntauudistuksessa ?

 

Kunta- ja uudistusministeri  Anu Vehviläinen (kuten US uutisoi)  hyökkää kahdessa maakuntalehdessä Helsingin pormestari Jan Vapaavuorta vastaan.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen  mukaan Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren lausunnot maakuntauudistuksesta eivät perustu faktoihin. 

Kysyä sopii ministeri Vehviläiseltä, ovat kaikki 21 kaupunginjohtajaa sitten väärässä. Näitten väärässä olijoiden joukossa  on sitten mm. Oulun keskustalainen  kaupunginjohtaja Päivi Laajala, entinen valtiovarainministeriön kuntaosaston ylijohtaja.

Keskustan hermo taitaa nyt pettää sote- ja maakuntauudistuksessa, kun lukee puolueen kansanedustaja Hannakaisa Heikkisen fb-tekstiä.

Valpas, nykyisin IS:n palveluksessa  oleva Timo Haapala kirjoittaa tänään, että Sipilä olisi  jo kysynyt Sdp:tä hallitukseen kokoomuksen tilalle. Ei kai, sillä ilman vaaleja ei SDP hallitukseen oman ilmoituksensa mukaan lähde.

Itse olen todennut aiemmin, että ymmärrän maakuntauudistusta, josta niitä lailla perustetaan  –  ei 18 – . vaan 9-12. Ehdotetut 18 maakunta ovat kättelyssä niin eriarvoisessa asemassa keskenään, että on järjen köyhyyttä perustaa ehdotettua määrää.

Sote- ja maakuntauudistus on vietävä loppuun, mutta ei yhden puolueen ehdoin. Pääministeri Sipilä olisi menetellyt viisasti, jos olisi ottanut kaikki eduskuntapuolueet mukaan uudistuksen loppuvaiheen valmisteluun. Koko uudistuksen toimeenpano siirtyy joka tapauksessa seuraavan hallituksen vastuulle.

Keskusta uhkasi hallituskriisillä marraskuussa 2015, jos ehdotettuun maakuntamalliin ei suostuta. Maaliskuussa ja toukokuussa  2014 kirjoitti Juha Sipilä blogissaan hiukan toisessa sävyssä. Kysyä sopii johdonmukaisuutta niin Juha Sipilältä kuin hänen johtamaltaan puolueelta.

 

Maakuntauudistuksessa pettää toisen hallituskumppanin hermot   (SJP:n blogi aiemmin)

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu