Tšekin äänestäjät unohtamassa maan lähihistorian

Tšekissä käydään tänään ja huomenna vaalit.

Mielipidetiedustelujen mukaan selvästi suurin kannatus on EU-vastaisella ja -kriittisellä ANO-puolueella.

Kysyä sopii, ovatko  Tšekin  äänestäjät unohtamassa maansa lähihistorian ja vuoden 1968  tapahtumat. Minulle koulupoikana jäivät nuo tapahtumat  mieleen, eivätkä unohdu.

Tšekki on EU:n  ja Suomesta poiketen myös Naton jäsen.

Tšekin sosialidemokraattinen pääministeri Bohuslav Sobotka ilmoitti toukokuussa  maan hallituksen erosta. Syynä eroon olivat  pääministerin ja  maan valtiovarainministerin Andrej Babišin välirikko.

Andrej Babišin johtama ANO -puolue on mielipidetiedustelujen kärjessä . Anrej Babišilla  itsellään ei ole pikkurahasta puute, sillä hänen omaisuutensa arvioidaan olevan  miljardiluokassa.

Babišin suosio perustuu siihen, että hän on kampanjoinut maan korruptoitunutta poliittista eliittiä vastaan. Miten sitten lienee hänen oma omaisuutensa kertynyt. Venäjä -mielinen Babiš sai  omistukseensa tavalla tai toisella valtion öljy-yhtiön, jonka hän myi eteenpäin puolalaisille. 

Suomessa persujen pää-äänenkannattaja  Suomen Uutiset iloitsee otsikosta päätellen  jo etukäteen ANO -puolueen voitosta. Kaukana on puheet enää köyhän asialla olemisesta.

Tšekki ei ole eroamassa EU:sta eikä Natosta vaalien tuloksesta huolimatta. 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu