SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Japanissa ennenaikaiset vaalit tänään

Japanissa pidetään tänään ennenaikaiset  parlamenttivaalit.

Pääministeri Shinzō Abe  ilmoitti kuukausi  sitten ennenaikaisista vaaleista ja hajotti parlamentin alahuoneen.

Mielipidetiedustelujen mukaan pääministeri Shinzo Aben  puolue (Liberal Democratic) lähtee selvänä suosikkina vaaleihin. Otan tässä  Bloomberg -talousmedian uutisen, sillä onhan Japani maailman kolmanneksi  suurin talous.

Mitä sitten Pohjois-Korean viime kuukausien muista piittaamaton käytös vaikuttaa äänestäjien käyttäytymiseen. The Independent lehden mukaan pääministeri Abe saa vahvan tuen äänestäjiltä. Onko sitten kysymys Pohjois-Korean pelosta  ja sen epätoivoisesta toiminnasta naapurimaita kohtaan ennen romahdusta (CNBCRahanpesu maailmalla ei tosin välitä maailmanrauhasta.

 

*****

History of Japan 

  •  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa Pohjois-Korea taitaa tässä olla muiden piittäämattoman politiikan kohde. Ja Abe yrittää käyttää sopivasti lietsottua kriisiä sisäpoliittisesti hyväkseen.

P.s. Ostovoimapariteetilla korjatuilla bruttokansantuotteilla mitattuna Japani on "vasta" neljäs edellään Kiina, USA ja Intia.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niin ja asukasluvultaan Japani on vasta 11:s....

http://www.worldometers.info/world-population/popu...

P.s.Kiinakin on mukana Pohjois-Korean pakotteissa
https://www.ft.com/content/f07c6800-9736-11e7-b83c...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Me lienemme vapaita analysoimaan Pohjois-Koreankin tilannetta objektiivisesti ja neutraalisti. Ainakaan minä en koe olevani mitenkään sidottu Kiinan poliittisiin toimiin enkä kantoihin vaikka niistä tietoinen olenkin. Sehän joutuu ottamaan omat etunsa huomioon mutta me emme ole niihin sidottuja, emmehän?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #3

Ei ole Kiinan politiikasta , vaan Pohjois-Korean toimista ja uhkauksista muita maita kohtaan

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #4

Ehkä kannattaisi "muistaa" hieman pitempiä historian kaaria. Vaikkapa vain parilta viimeiseltä vuosikymmeneltä jos ei jaksa ihan koko II Maailmansodan jälkeiseen aikaan vaikka Japanin osalta saattaisi toki olla tarpeen sitäkin kauemmaksi.

Toisaalta tämä Pohjois-Korean uhkailu ja eristäminen n.s. sataa Juche-aatteen laariin. Kim ja hänen kaartinsa voi ihan uskottavasti selittää kuinka ulkovallat USAn johdolla on itsenäisyyttään varjelevan Puk-Chosŏn:n kimpussa. Ei tarvita edes valeuutisia vaan kaikki on ihan totta.

Ja nyt sitten Abekin puolueineen käytti USAn, n.s. läntisen arvoyhteisön ja läntisen n.s. MSM:n propagandakampanjaa hyödykseen omassa japanilaisessa sisäpolitiikassaan kun ihmiset on peloteltu Pohjois-Korealla ihan kansainvälisesti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #6

En kaipaa kenenkään käyttävän ydinaseita enkä kaipaa niitä olemassaoleviksikaan, en edes tavanomaisempinakaan pidettyjä aseita. En siis myöskään kaipaa Trumpin "tulta ja raivoa".

Mitä epätoivoisempaan ja eristetympään asemaan Pohjois-Korean johto ajetaan, sitä epätoivoisempia tekoja se on valmis tekemään. Meillä on esimerkiksi II Maailmansodan lopusta esimerkki mihin totalitaarinen johto saattaa mennä jos se ahdistetaan loppuun saakka.

(Edellistä ei pidä lukea niin, etteikö minun mielestäni natseja olisi pitänyt kukistaa vaan niin, että epätoivoiset ihmiset tekevät epätoivoisia tekoja. ja jokaisessa kriisissä on vähintään kaksi osapuolta, joskus useampikin kuten tässä , m.l. otsikkonaihe Japani. Niinpä älkäämme unohtako arvioinneissamme miksi pohjoiskorealaiset johtajat käyttäytyvät niinkuin käyttäytyvät.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #7

Niinpä, diktatuurissa ajatellaan ensin oma asemaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #8

Niinpä, kuten myös oligarkiassa, plutokratiassa ja mitä niitä onkaan. Niin myös demokratiassa ajatellaan mutta vaikutusvalta jakaantuu toisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset