Puoluekannatusten sadonkorjuujuhlaa Kekrinä vietetään vaihtelevissa merkeissä

Ylen julkistama tuore puolueiden kannatusmittaus sisältää paljon yllätyksiä etenkin vihreitten ja persujen osalta.

Puoluekannatusten  sadonkorjuujuhlaa Kekrinä vietetään vaihtelevissa merkeissä.

Kolme suurinta nk. vanhaa puoluetta kokoomus (22,8 %) , SDP (18,4 %)  ja keskusta (17,4 %)  ovat kaikki vahvistaneet kannatustaan.

Vihreitten ja persujen kohdalla kannatusjanan kohdalla on molemmilla useiden prosenttiyksikköjen miinusmerkki.

Keille tuo kannatus on siirtynyt. Vielä ei se ainakaan näy Sinisten kannatuksessa. Ilmeisesti kokoomus on saanut takaisin vihreille menettämää kannatusta ja keskusta vastaavasti persuilta.

Vihreät ovat monissa Euroopan maissa kokeneet kannatuksen selvää taantumista. Sen sijaan populistipuolueilla monissa  maissa  on ollut vaihtelevaa menestystä (esim. Hollanti, Ranska, Saksa, Itävalta).

Eduskuntavaaleihin on aikaa 1,5 vuotta, jos nykyinen hallitus pysyy pystyssä. Merkit ovat sellaiset, että puolueiden kannatukset tulevat vielä elämään puoleen jos toiseenkin.

Puoluekannatusten kehitys  kuluvana vuonna

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu