SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Kunnat kaatavat sote- ja maakuntauudistuksen

 

Meri-Lapin kunnat eivät luota sote- ja maakuntauudistukseen. 

Sosiaali- ja terveysministeriö yritti  vastustaa Lapin maakunnan murenemista ja ohjata Länsi-Pohjaa pysymään sote- muotissa.

Suorastaan paniikissa sosiaali- ja terveysministeriö  nimesi   pari viikkoa sitten kasvatustieteen tohtori Maija Raskin ja kaupunkineuvos Hannes Mannisen selvittämään - kiireellä -  Lapin sote-palvelujen järjestämistä kuluvan vuoden loppuun mennessä. Mutta Meri-Lapin kunnat eivät jääneet odottamaan enää selvitystä.

Maakunta- ja sote-uudistuksen  aikataulun mukaan uudistus hyväksytään eduskunnassa ensi  vuoden toukokuussa sekä lait vahvistetaan kesäkuussa. 

Keskustan eräät kansanedustajat ovat nostaneet  tikun nokkaan Helsingin pormestari  Jan Vapaavuoren  maakuntauudistuksen näkyvimpänä vastustajana. Taitaa olla, että keskustajohtoiset kunnat kaatavat itse koko  uudistuksen. Mitä sitten tuo mukanaan valinnanvapauslakiluonnoksen  lausuntokierros. Merkit ovat sellaiset, että lakiluonnokselle taitaa käydä kuin "Hujasen eväille" -hallituspuolueiden kesken.

 

 

Meri-Lapin kunnat puuhaavat omaa sote -yritystä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ei syytä huoleen, jatkaa Maaakansa (vai miten se meni entisen maalaisliiton pää-äänenkannattajan sanonta).

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/lapin-kansa-lansip...

mutta...
http://www.suomenmaa.fi/uutiset/stmn-ylijohtaja-la...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyseessä on kuntien konkreettinen toimi hallituksen keskittämispolitiikkaa vastaan, ei muuta. Tällä tavoin säilyvät laajemmat palvelut edelleen alueella sen sijaan että ne vietäisiin Ouluun tai Rovaniemelle. Tehdyn ratkaisun takana oli myös kokoomus, minkä unohdit mainita.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

YLE: Lapin sairaanhoitopiirin johtajan Jari Jokelan mukaan, nyt on syytä pohtia, onko Lapin maakunnalla enää edellytyksiä jatkaa itsenäisenä.

-------
18 maakuntaa ei pysty johtamaan ja ohjaamaan yhdenvertaisesti alueensa sotea

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245302-18-m...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset