Saksassa ei uusi hallitus ota syntyäkseen

Saksa ei saanut eilenkään vielä  uutta hallitusta.

Yölliset hallitusneuvottelut on keskeytetty ja  ne  jatkuvat  tänään. Tänään  kello 13  jälkeen kuultaneen, onko tällä nk. Jamaika koalitiolla  (CDU/CSU + FDP + Green)   enää edellytyksiä jatkaa hallitusneuvotteluja.

Jos liittokansleri Angela Merkelin johtamat hallitusneuvottelut päättyvät tuloksettomina, ajautuuko Saksa  uusi liittopäivävaaleihin ?

Mielipidetiedustelut  syyskuun  liittopäivävaalien  (Bundestagswahl 2017)  jälkeen eivät kerro juurikaan suurista muutoksista.

Saksan liittopäivävaalien jälkeen odotettiin liittokansleri Merkelin ja Ranskan presidentti  Macronin  ottavan EU-politiikassa ja koko EU:n toiminnan kehittämisessä dominoivan aseman. Tätä ei vielä ole tapahtunut ja tapahtuuko sitä lainkaan ?

Nimittäin Angela Merkelin asema jatkaa liittokanslerina voi muuttua radikaalisti, jos Saksassa ei saada uutta hallitusta ja maa ajautuu uusiin vaaleihin. Saksan tilanne vaikuttaa myös presidentti Macronin asemaan Ranskassa, vaikka hänen taustapuolueellaan on vankka enemmistö kansalliskokouksessa  kesäkuun vaalien jälkeen.

Euroopan ja Suomen kannalta olisi parasta, jos Saksa saisi  tänään hallituksen.

 

 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu