Suomi taas kärjessä maiden vertailussa

Suomen on saanut ykköstiloja ja muita kärkisijoja monissa  kansainvälisissä vertailututkimuksissa (Suomi maailman kärjessä).

Muutama päivä sitten   laajassa  jutussaan The Telegraph -lehti   nosti Suomen  turvallisuuden esille. Myös toisessa brittilehdessä  Suomi  on Norjan ohella  Euroopan turvallisin maa. Suomen matkailulle nuo ovat "kullan arvoisia" mainoksia. 

Ruotsi jää muuten selvästi muista pohjoismaista jälkeen noissa tutkimuksissa.

——

Ja onhan Suomi viime aikoina ollut varsin aktiivinen  turvallisuusasioissa ja puolustuskyvyn kehittämisessä ( Pohjoismainen yhteistyö – EU-yhteistyö – Nato-yhteistyö). Ja kun tuohon lisätään tämä valtiosopimus – kategoriaan luettava sopimus, jossa 4. artiklan mukaan vakuutetaan sopimuspuolten  pidättäytyvän voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöllä  toimista toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan.

****

Suomi Finland 100

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu