SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Suomi taas kärjessä maiden vertailussa

Suomen on saanut ykköstiloja ja muita kärkisijoja monissa  kansainvälisissä vertailututkimuksissa (Suomi maailman kärjessä).

Muutama päivä sitten   laajassa  jutussaan The Telegraph -lehti   nosti Suomen  turvallisuuden esille. Myös toisessa brittilehdessä  Suomi  on Norjan ohella  Euroopan turvallisin maa. Suomen matkailulle nuo ovat "kullan arvoisia" mainoksia. 

Ruotsi jää muuten selvästi muista pohjoismaista jälkeen noissa tutkimuksissa.

------

Ja onhan Suomi viime aikoina ollut varsin aktiivinen  turvallisuusasioissa ja puolustuskyvyn kehittämisessä ( Pohjoismainen yhteistyö - EU-yhteistyö - Nato-yhteistyö). Ja kun tuohon lisätään tämä valtiosopimus - kategoriaan luettava sopimus, jossa 4. artiklan mukaan vakuutetaan sopimuspuolten  pidättäytyvän voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöllä  toimista toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan.

****

Suomi Finland 100

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kun on hereillä ja aktiivisesti kiinnittynyt maailman näyttämölle, se huomataan. Irrallaan oleva on helpompi ottaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

"Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä"

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Nuo eivät ole mitään TUTKIMUKSIA, vaan konsulttien tekemiä epämääräidiä selvityksiä.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Tutkimuksen käsitettä käytetään monenlaisissa yhteyksissä tarkoittamaan selvityksen tekoa ja siihen liittyviä järjestelyjä, joilla pyritään saamaan lisätietoa aiheesta. - sanotaan wikipediassa, jota lähdettä käytän tässä, kun muuta en nyt ehdi.

BTW:
Muistui kyllä mieleen Havukka-ahon ajattelija Konsta Pylkkäsen kolmen viisauden lajia:
http://www2.kirjastot.fi/kysy/arkistohaku/kysymys/...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tutkimukset julkaistaan vertaisarvioiduissa tieteellisissä lehdissä. Selvitykset ei. Mikään noista ”ykkönen jossain” ei ole tutkimus.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #6

On kai niitä tutkimuksia julkaistu sentään muissakin kuin tieteellisissä lehdissä. Tutkimuslaitoksista itseään kutsuvat puhuvat välillä selvityksistä tai niitä uutisoidaan mediassa .

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jotain niin perisuomalaista on siinä, kun Suomi pärjää niin löytyy suomalainen dissaamaan tutkimusta/selvitystä.

Jos tehtäisiin tutkimus siitä mikä maa on kärjessä itsensä aliarvioimisessa ja mitätöimisessä niin Suomi olisi taatusti ykkönen. Jonka jälkeen nämä valittaisivat että tutkimus "ei ole validi".

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Royal Albert Hallissa esiintyneet suomalaiset on po. henkilön toimesta "dissattu".
http://sjphki.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/22...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Tosta tulee mieleen että kävin joskus katsomassa samassa paikassa Esa-Pekka Salosen johtamana Los Angelesin filharmonikkojen "keikkaa". Tuolla konsertointi on kaikkea muuta kuin pönötystä, esitykset ovat huuomoripitoisia ja yleisö osallistuu välispiikkeihin. Hienosta esiintymispaikan nimestä huolimatta siellä käy erityisesti "keskiluokka". Lehdet kirjoittivat ylistävästi ja kenellekään ei jäänyt epäselväksi mistä maasta Salonen on kotoisin.

Ihan parasta pr:ää Suomelle. Kumma että joku jaksaa näistäkin mököttää.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Tuollaiset "tutkimukset" ovat ongelmallisia siksi, että johtopäätökset siitä mitä ne kertovat realimaailmasta ovat lievästi sanoen ongelmallisia.

Jos maailman tila objektiivisesti katsoen on hyvällä mallilla, tutkimuksen johtopäätös voi perustellullisti olla, että asiat ovat erinomaisella mallilla suomessa kyseisessä asiassa.

Jos maailman tila objektiivisesti katsoen on katastrofaalinen, tutkimuksen johtopäätös voi perustellusti olla, että asiat ovat suomessa vähiten katastrofaalisesti mutta se ei tarkoita, että asiat olisivat hyvin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllä kai kaikille on selvää, jotta Suomi on maailman turvallisimpia ja vähiten korroptoituneita maita. En tioedä, kuinka tieteellistä tutkimusta esim. korruptiosta loppujen lopuksi voi tehdä. Jonkinlainen mittari on virkamiehiin kohdistuvien lahjontayritysten vähäisyys. Minua on yritetty (virkamiehenä n. 25 vuotta, paria virkaa hoidan tällä hetkellä) lahjoa kerran; potilas keskussairaalassa halusi voidella että pääsisi jonon ohi.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Suomalainen korruptio on ihan omanlaistaan. Se poikkeaa niin venäläisestä kuin välimerenkin maiden tavasta toimia, mutta vähäistä se ei ole.
Asiasta on jonkin verran aiemminkin kirjoiteltu.
Rakenteellinen korruptio ja hyvät veljet, käryneitä virkamiehiä jne.

On totta että suomalaisen kadunmiehen ei tarvitse voidella vastaanottovirkailijaa päästääkseen sisälle mutta se on vain kolikon kiiltävämpi puoli.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olin kirjoittamassa samaa. Suomalaista korruptiota ei tunnisteta korruptioksi kun raha ei vaihda omistajaa ruskeissa kirjekuorissa. Täällä korruptio on sitä, kun kunnanvaltuutettu kaavoittaa kiertoliittyymät johtamaan ABC:lle, S-markettiin ja S-rautaan taajaman ulkopuolelle samalla kun valtuutettu tai hänen puolisonsa istuu S-ryhmän hallintoneuvostossa ja perhe nauttii henkilökuntaeduista. Tai kun valtuustoryhmän puheenjohtaja jäävää itsensä päätöksenteosta samalla kun muu ryhmä kaavoittaa tuulivoimaloita hänen mailleen.

Tai kun edunsaajat rahoittavat lainsäädännön pohjalla olevat selvitykset tai ne ostavat "tutkimuksia" palvelutuotantona jotka julkaistaan julkisen tutkimuslaitoksen nimissä vaikka ne eivät sitä ole. Jne. Esimerkkejä on pilvin pimein.

Pahinta korruptio on pienissä kunnissa, joissa yhdellä puolueella voi olla yksinkertainen enemmistö päätöksenteossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset