SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

EU:n lääkevirastoa Suomeen haki pääministeri Sipilän hallitus

 

Eilen päätettiin EU:n lääkeviraston (EMA)  uudeksi sijoituspaikaksi Amsterdam.

Samassa yhteydessä päätettiin  Euroopan pankkiviranomaisen ( EBA) uudeksi sijaintipaikaksi Pariisi. 

Näyttää siltä, eräitä oman maamme kansalaisia on lääkeviraston sijoituspaikan ratkaisu ohi Helsingin synnyttäneen vahingoniloa ikäänkuin ratkaisu olisi pormestari Jan Vapaavuoren syytä.

Meitä on näköjään  täällä moneksi.

Näiltä tahoilta unohtuu yksi olennainen seikka, se  että EU:n lääkevirastoa  haki ensisijaisesti pääministeri Sipilän hallitus (STM:n eilinen tiedote  - Helsingin tiedote sama).

Suomen valtio toteutti  EMA-kampanjan        tiiviissä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Alun perin oli selvää, ettei Suomi ja Helsinki saa lääkevirastoa. Viraston henkilö ei halunnut muuttaa Helsinkiin, eikä monenkaan muuhun kaupunkiin kauaksi Lontoosta.

Kööpenhaminan putoaminen lääkeviraston sijoituspaikasta  synnytti  kiistan Ruotsin ja Tanskan välille. Tanskan ulkoministeri Anders Samuelsen kritisoi voimakkaasti Ruotsia . Samuelsenin mukaan  Ruotsi oli  äänestänyt toisella kierroksella Milanoa eikä Kööpenhaminaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

"Näyttää siltä, eräitä oman maamme kansalaisia on lääkeviraston sijoituspaikan ratkaisu ohi Helsingin synnyttäneen vahingoniloa ikäänkuin ratkaisu olisi pormestari Jan Vapaavuoren syytä. Meitä on näköjään täällä moneksi".

Luepa Seppo-Juha blogini uudestaan. Ainakaan minä en syytä ollenkaan herra Vapaavuorta tästä epäonnistumisesta. "Hänen Helsinkinsä" luokitelttin kuitenkin periferiaksi, kuten se onkin Keski-Euroopasta katsottuna. Se kirpaisee.

Blogini otsikko "Lunta tupaan" tarkoittaa nimenomaan Seppo Vuokon kirjoitusta, joka olikin suoraan osoitettu "herra pormestarille". Hieman sisälukutaitoa, pliis.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

..se koira älähtää...

Ulkoistit vastuun polemiikistasi sujuvasti.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Niinpä...näin se näytti tekevän (tuo koirasi siis). Lue nyt uudestaan blogini ja myönnä virheesi, jooko?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #3

Kyllä ja blogisi otsikosta alkaen.
Älä selitä. Piste.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #4

Kirjoitit: "Näyttää siltä, eräitä oman maamme kansalaisia on lääkeviraston sijoituspaikan ratkaisu ohi Helsingin synnyttäneen vahingoniloa ikäänkuin ratkaisu olisi pormestari Jan Vapaavuoren syytä".

Missä kohdassa näin kirjoitin? Oman blogini teksti on sanatarkasti näin:

"Tarkkaavaiset lukijat ovat jo ehtineet huomata jonkun maaseutuasukkaan (päätoimittajan) sarkasmin sen jälkeen kun EU:n lääkevirasto menikin Amsterdamiin, loskaisen periferian sijasta. No, annetaanpa olla" (lainaus päättyy). Piste.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei kai kukaan nyt tosissaan uskonut, että lääkevirasto siirrettäisiin Helsinkiin, vaikka kaiken napahan se eräille näyttäisi vieläkin olevan ?

Suomen navaksi se on kiistämättä tarkoituksin kehitetty ja kehitetään edelleen, mutta syrjäinenhän se vain on Keski-Euroopasta katsoen. Tosin historiakin on lyhyt ja ennen Aleksanteri I hallintoa Helsinki oli vielä kurja puinen hökkelikylä, kun samaan aikaan naapurit Pietari, Tukholma ja Tallinnakin olivat jo vilkkaita kansainvälisiä kivikaupunkeja.

Päätöksen merkittävin seikka on tietenkin se, missä viraston kansainvälinen henkilöstö haluaisi asua ja Helsingin vetovoima jäi todellisuudessa olemattomaksi useimpiin muihin verraten.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Mitä Vapaavuoreen tulee, tässä aloittajalle vielä yksi, sanatarkka lainaus kyseisestä blogistani:

"Asiaan liittyen: tykkäsin alunperin Jan Vapaavuoresta, etenkin ministerin ja puheenjohtajakandidaatin aikana, mutta jostain syystä oma intoni on laantunut. Nousiko tuo tuore ja mahtava "moskeijavaalitulos" sittenkin hieman päähän?".

Vapaavuori oli minusta erinomainen ministeri ja todennäköisesti olisi ollut myös varsin pätevä pääministeri. Pormestari Vapaavuoresta en ole enää niin innostunut. Riittävätkö nämä mielipiteeni sinulle? Tätä mieltä siis olen, mutta (kuten todettu): meitä on moneksi.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Minusta lääkeviraston paikaksi olisi pitänyt valita Ranskan Strasbourg. Tästä olisi pitänyt neuvotella EU:ssa Ranskan kanssa vaihtokauppana siitä, että Ranska luopuisi järjettömästä kokousrekkarallista joka toistuu joka kuukausi. Kaiken lisäksi maksaa valtavia summia euroja.
Tämä ratkaisu mielestäni olisi ollut paras vaihtoehto. Mutta kun ei, niin ei. Mieletön kokousrumba jatkuu ja euroja palaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuota järkevää vaihtoehtoa Ranska olisi vastustanut verisesti. Nythän Ranska sai kuitenkin vieläpä bonuksen eli EBA:n Pariisiin.

Petteri Hiienkoski

Jotenkin säälittävää tämä "eurooppalaisuus" jossa kilpailu EU-virastojen saamisesta on ainoita toivonpilkkuja saada edes osa EU-byrokratiaan suunnatuista rahasummista takasin...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset