SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

EU -kansalaisten enemmistö pitää unionia vakautta lisäävänä

  • Wikipedia:  Euroalue
    Wikipedia: Euroalue

 

 

Tuoreen eurobarometri -kyselytutkimuksen mukaan EU -kansalaisten  enemmistö (71 %) pitää unionia  vakautta lisäävänä.

Euron kannatus on kasvanut euroalueella ja on korkeimmillaan sitten vuoden 2004. Euroalueella kolme neljäsosaa (74 %) vastaajista kannattaa euroa

Suomen ulkopoliittinen johto toimi 1990-luvulla isänmaallisesti johtaessaan Suomen EU:n jäseneksi ja myöhemmin mukaan euro –alueeseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Toimiko Suomen valtiojohto isänmaallisesti, sen näyttää vasta tulevaisuus. Tarkoitus varmaan oli hyvä, mutta lopputulos voi olla mitä vain, koska euron vakauden ja euro-pohjaisen finanssiteollisuuden sekä maiden konkurssitalouksien puolustaminen hintaan mihin tahansa voi olla valtava taloudellinen menetys myös Suomelle.

Tähän liittyen onkin kokolailla yksi hailea mitä mieltä kansalaiset ovat eurosta, se on vain mielipide, joka liian harvoilla perustuu asian ymmärtämiseen.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niinpä. Euroon kriittisesti suhtautuvat -moni - katsoo, että he vain ymmärtävät
valuuttaasioita, maailmanpolitiikkaa, muuttuvaa maailmantaloutta ym.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

EU-kansalaisten enemmistö ei tunne asiaa, mutta ovat juuri sitä mieltä, mitä kylästä parlamenttiin äänestetty touhukas suustaan päästelee ja mitä paikallinen YLE ja HS pedagogisesti aivomuuntaa.

Stalin ja Göbbels olivat tässä lajissa mestareita.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niinpä. Onneksi olkoon, että tiedät ja tunnet meitä paremmin asioita.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Olisiko hyvä kysymys, jos euroilmapuntarin tulos olisi ollut päinvastainen ja painumassa matalapaineen puolelle, niin olisiko sitä julkistettu ?

Normaaliin säätilan vaihteluihin kuuluvat matalapainen ja korkeapaineen vuorottaisuus, mutta Pietikäisen barometri taitaa rajoittua nähtävästi vain korkeapaineen puolelle toisen sivun barometristä ollen maalattu mustalla umpeen.

Kommentistani huolimatta olen EU:n ja EMU:n suomalainen kannattaja, mutta uskon valinnan vapauteen Brexitin tavoin. Suomelle Unioni rakenteineen on geopoliittisesti tärkeä ja jopa henkireikä, mutta briteille suotakoon mahtimaana oma valinnanvapautensa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen Vastaus kommenttiin #5

Britanniassa kansa on sekaisin kesän 2016 kansanäänestyksestä ja haluaisi äänestää uudestaan. Suotakoon briteille miettiä uudestaan !

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brit...

Olen vuosikausia täällä todennut, että vesurilla olisi töitä EU-hallinnossa ja euron valuvikoja pitää myös korjata.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #6

Äänestäköön britit vain uudestaan ja valitkoon oman tiensä. Jos EU ei ole rahan arvoinen panostus kansakunnalle, niin kansakunnalle on suotava mahdollisuus olla myös Unionin ulkopuolella - riippumatta siitä mikä kansakunta on kyseessä.

Briteille Unionin jäsennyys ei ole yhtä merkittävä, kuin mitä se on Suomelle, mutta maksavat silti n. 30 % Unionin jäsenmaksuista nettomaksajina. Unionihan on jo nyt tavallaan tulonsiirtounioni, jossa 8 vauraampaa valtiota maksaa 20 taloudellisesti heikomman maan menoja. Näihin talouden heikompiin miljardeien eurojen nettosaajiin muuluvat myös Belgia ( Bryssel ) ja veroparatiisi Luxemburg.

Suomi on tässä kerhossa nettomaksaja vaikkakin velkataloudessa omin alijäämin onkin edelleen. Saksan osuus taas puolestaan on ohut, huolimatta liki 300 miljardin euron kauppataseen ylijäämistään.

S-J, tottakai euroilmapuntari näyttäää positiivista korkeapainetta, sillä valtaosa äänestäjistä ovat saamamiehiä- ja naisia.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Tuo *isänmaallisesti* toimiminen on tietysti vain blogistin mielipide.
Moni kokoomuslainen(kin) on eri mieltä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Suomen elinkeinoelämä on EU:n hengityskoneen varassa. Vienti EU:n huitelee jossakin 35 miljardin vuosivauhdissa. Osuus kokonaisviennistä kasvussa edelleen. Itse olen paljon tyytyväisempi siihen, että Suomi on nettomaksaja kuin nettosaaja. Toivon, että jonain päivä oma maakunta Pohjois-Karjala on siinä tilassa, ettei toiminta ole niin paljon almujen ja tulonsiirtojen varassa kuin se edelleen on. Tämä tuntuu vain olevan tosi vaikea "siltarumpu" tason poliitikkojen mieltää. Valtio-osuuksien maksimointi on huono strategia, eikä se ole kestävällä pohjalla. Mutta kyllä sellaista tautia täälläkin päin esiintyy.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Olen Turusen kanssa täysin samaa mieltä. Suomen on parempi olla nettomaksajien leirissä muiden pohjoismaiden ( Ruotsi ja Tanska ) ohella. Maksujakin tärkeämpi asia Suomelle on olla osana keskieuroopalaisvetoista EU:n aluetta - niin hyvässä kuin myös pahassa.

Britit kuitenkin tehkööt mitä tahtovat ja EU:n ulkorajoille edes hieman rajakontrollia tulevaisuutta ajatellen.

Silti hieman epäilisin saksalaisten halukkuutta liittovaltion kehittämiseen integraation edetessä tulonsiirtounionin suuntaan ? Olisivathan sakut tällöin täysin seinähulluja ja mummon kampittajia.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ounastelen tämän maakuntauudistuksen tuovan yhtäaikaa sekä hyvää että huonoa maakuntien ja maakuntien kuntien välille.Jääviysasiat eivät ole olleet riittävästi esillä, voiko sama henkilö olla ministeri/kansanedustaja/maakunta- ja kunnanvaltuutettu ml. muut luottamustoimet.

Liiketoimintaan ja yrittäjäjyyten ei pitäisi politiikkaa liikaa sotkea operatiivisella tasolla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Siellä meillä on S-J " porvari hallitus " tahtipuikoissa. Byrokratianpurkutalkoot olivat päinvastoin byrokratian paisuttamistalkoot ja taloudenpidolle nykyhallitus sanoi hellurei jo kahden kätilön haastettua demokratian synnytyssalista Arkadianmäelle.

SOTE:n soppa jäähdytellään vasta rahoituspohjan petettyä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Tuosta vakaudesta puheenollen.
Mutu että unionissa ei vakautta juuri ole - jatkuvasti napit vastakkain.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niin kenen/keiden intressi on, että EU hajoaisi. Ei ainakaan Suomen etu ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset