SJPHKI Asioita on lähdettävä ratkaisemaan siitä (talous, lainsäädäntö, kv -asiat), missä ne ovat sillä hetkellä (puhdasta pöytää ei ole). Omalla kuvalla ja nimellä esiinnytään tässä blogissa. Lue blogin moderointilinjaus.

Virassa oleva presidentti sidottu selontekojen linjauksiin

Jotenkin on erikoista tämä polemiikki virassa olevaa tasavallan presidenttiä kohtaan mm. Nato -linjausten osalta. Virassa olevaa presidenttiä sitoo eduskunnalle annetut selonteot  ja eduskunnan kannanotot niihin.

Virassa oleva presidentti on ollut  valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunnassa  (TP-UTVA) käsittelemässä selontekojen sisältöä ennen eduskunnalle antamista. Olisi vähintäänkin outoa, jos virassa oleva tasavallan presidentti esittäisi nyt ehdokkaana po. selontekojen  linjauksista poikkeavia mielipiteitä.

Kysyä sopii  eräiden kansanedustajana istuvien ehdokkaiden löysät puheet, ovathan he olleet eduskunnassa hyväksymässä po.selontekoja. Myös ihmettelen täällä eräiden blogistien maasta irti olevia  "mielikuvituskirjoituksia" Suomen ulkopolitiikasta. 

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko

--> UaVM 9/2016 vp - Eduskunta

Valtioneuvoston puolustusselonteko 2017

-->VNS 3/2017 vp - Eduskunta

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Aamun HS:n presidenttigallup antanee mietittävää eräille kansanedustajaehdokkaille, jotka eivät ole puolustaneet blogissa mainittujen selontekojen linjauksia. Eritoten tämä koskee ehdokkaana olevia eduskunnan ulkoasianvaliokunnan (kepu) ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan (SDP) nykyisiä puheenjohtajia.

https://www.verkkouutiset.fi/hs-gallupin-mukaan-sa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset